avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere inm ianuarie 2011, -cei care dam in ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere inm ianuarie 2011, -cei care dam in ianuarie.Si cei din august,fireste

Sa demaram invatatul puternic.X-(
Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-(
Ramane inm ianuarie.
Deschid lupta pt invatat, repetat si hai sa intram odata, , poate acum reusim.!
=D>=D>

Cei care dau in august, cu drag ii asteptam sa participe la discutii.
Eu particip. Cine mai daruieste masa in ianuarie 2011? Hai ca m-am enervat, da rau de totX-(
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
ContSters89182, utilizator
Sper sa ma repet a nu stiu cata oara, dar ma bucur sa vad ca opiniile mele exprima in ultimele cateva luni, sunt impartasite acum si de Rino si de D-na Constanta.
Mi-am dat seama dupa examenul din august ca nu e destul sa citesti si sa inveti doctrina, oricat de mult efort ai depune.
Am mers din august pana in prezent doar pe codurile adnotate la toate cele 4 materii. Am simtit ca sunt mult mai lamurit si mult mai sigur pe materie.
Singura problema a fost ca aceste coduri sunt foarte voluminoase, iar timpul din vara si pana acum destul de scurt.
Totusi, sunt sigur ca parcurqand temeinic codurile adnotate si descifrand deciziile relevante prezentate acolo in legatura cu fiecare articol in parte, sansele de a rezolva grilele de la INM sunt mai mari decat invatand dupa metoda scolareasca zeci de lucrari ale autorilor consacrati.
Eu fac pariu cu cine vrea ca ... daca inveti civilul din manuale si sti coduriel la perfectie ( atat doar codurile de penal, si proceduriel ), nu ai cum sa nu faci baremul.
Sunt curios ce intelegi din codul penal la partea generala... Sunt convins ca daca citesti doar din cod la penal faci 7-8 grile cu noroc.
Daca te uiti la grilele din ultimii ani, sunt cel mult 20% din intrebari pur teoretice, pe care le gasesti doar in doctrina si nu le poti afla din coduri.
Problema cu celelalte 80 la suta, este ca daca nu citesti si codurile adnotate, ti-e foarte greu sa le reti asa cum trebuie si sa le intelegi mai ales daca nu ai practica.
La asta cred eu ca te ajuta codurile adnotate care iti prezinta modul in care se aplica fiecare articol in parte.
In fond, la examen se cere textul de lege si aplicarea lui in anumite situatii, nu opiniiile unuia sau altuia referitoare la diferite principii sau institutii de drept.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
Patrick_, utilizator
aNdreiD a scris:

Sunt curios ce intelegi din codul penal la partea generala... Sunt convins ca daca citesti doar din cod la penal faci 7-8 grile cu noroc.

Asa e.
Dar daca parcurgi codul penal adnotat (in care partea generala e mai mult de jumatate), si intelegi cum se aplica in practica fiecare articol, sa fii convins ca vei face mult mai mult decat osciland intre opiniile lui Mitrache sau Streteanu.
Parerea mea.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)