un_coleg_reloaded a scris:
Si daca ar fi 400, 500 sau chiar 600, sincer nu inteleg care ar fi problema?Nu asta e de dorit, o concurenta cat mai mare pentru ca cei mai buni sa ajunga in cele din urma auditori de justitie?Nu va inteleg, pe bune...De ce mahnirea unora si "satisfactia" sadica a altora ca sunt 300 de candidati care au trecut de prima proba?E absurd sa te plangi sau sa te bucuri de "raul altora". Nu e nici tragedie si nici motiv de bucurie bolnavicioasa gen "capra vecinului".E insa un procent bun de promovare, aproape de 20 %, care determina sa aiba miza si interes si celelalte doua probe ramase in concurs. Pana acum examenul de rationament si interviul erau mai mult "decoratorii", dar anul asta chiar vor conta, ceea ce pentru sistem e un lucru cat se poate de bun. Eu as lasa deznadejdea si "bocetele de jale" si m-as apuca de rezolvat testele din alti la rationament. Asta e atitudinea unor viitori magistrati, nu resemnarea mioritica...
Nu e problema de capra vecinului.
Problema e ca daca sunt 500 dintre care 400 au peste 80 (exagerez putin din motive didactice), cei care au 72-75 se gandesc daca mai are rost sa mearga la Buc, sa cheltuiasca bani, timp, efort, etc.
Dar daca sunt 500 dintre care doar 50 au peste 80, calculul e altfel.
Asta e miza listei de maine.
Nu neaparat numarul celor peste 70 cat mai mult notele lor.
Parerea mea.
PS: nu as vrea sa deranjez cu mesajul acesta, dar eu asa gandesc si asa fac caluculele, avand putin peste 70.
Si inca ceva: nu cred in "statistici" facute pe forum. :)