Sa demaram invatatul puternic.X-(
Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-(
Ramane inm ianuarie.
Deschid lupta pt invatat, repetat si hai sa intram odata, , poate acum reusim.!
=D>=D>
Cei care dau in august, cu drag ii asteptam sa participe la discutii.
Eu particip. Cine mai daruieste masa in ianuarie 2011? Hai ca m-am enervat, da rau de totX-(
. Acum aproximativ 3 miliarde de ani, luminozitatea Soarelui era cam 80 la sută din cea actuală. Astăzi, acelaşi gen de condiţii ar produce îngheţarea oceanelor Pământului, dar dovezile geologice arată că la vremea aceea oceanele erau mai curând umplute cu apă decât cu gheaţă. Căldura este reţinută în atmosfera Pământului prin intermediul dioxidului de carbon care, ca şi metanul, este un „gaz de seră”. Acum 3 miliarde de ani, Pământul ar fi putut să reţină suficientă căldură pentru a împiedica îngheţarea oceanelor numai dacă nivelul gazelor de seră era mai ridicat decât este astăzi. Este probabil, deci, ca la vremea respectivă nivelul dioxidului de carbon din atmosferă să fi fost considerabil mai mare decât este astăzi.
Care dintre următoarele afirmaţii, dacă este adevărată, diminuează forţa argumentului de mai sus?
(A) Acum 3 miliarde de ani procesele geologice, cum ar fi activitatea vulcanică, nu puteau genera suficientă căldură pentru a menţine oceanele în stare lichidă.
(B) Studiile geologice indică faptul că la ora actuală atmosfera Pământului conţine mult mai puţin metan decât acum 3 miliarde de ani.
(C) Dovezile geologice indică faptul că acum 3 miliarde de ani oceanele conţineau cantităţi mai mari de minerale dizolvate , dar nu suficiente pentru a schimba semnificativ punctul de îngheţ al acestora.
(D) Creşterea luminozităţii Soarelui în cele 3 miliarde de ani care au trecut coincide în linii mari cu creşterea complexităţii formelor de viaţă pe Pământ.
(E) Deoarece distanţa dintre Pământ şi Soare nu s-a schimbat semnificativ în ultimele 3 miliarde de ani, creşterea luminozităţii Soarelui a determinat o creştere a cantităţii de radiaţii ajunse pe Pământ.
ierati-ma o mai postasem pe aceea, cred ca am obosit si eu.............
. Un membru al Consiliului, Dl. P: „alarmiştii sunt acei oameni care văd un incident de poluare şi îi exagerează semnificaţia până la proporţii de viciu major al societăţii. Asemenea alarmişti nu reuşesc să facă distincţia între incident şi conduita care a dus la el, pe de o parte, şi tendinţa oamenilor de a nu polua, pe de altă parte.”
Un alt membru al Consiliului , Dl. Q: „a considera că există multă poluare pe baza descoperirii unui singur incident grav de poluare este pur şi simplu o aplicare a principiului larg acceptat conform căruia faptele oamenilor tind să urmeze calea minimei rezistenţe, şi este cu siguranţă mai uşor să poluezi decât să nu poluezi.”
Dezacordul dintre Consilierii P şi Q vizează faptul că
(A) poluarea trebuie considerată o problemă.
(B) faptele oamenilor tind să urmeze calea minimei rezistenţe.
(C) oamenii se fac răspunzători de poluare.
(D) oamenii îşi pot schimba conduita şi astfel să nu polueze.
(E) oamenii sunt înclinaţi să polueze.
Sng 2011
renegation
M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)