Sa demaram invatatul puternic.X-(
Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-(
Ramane inm ianuarie.
Deschid lupta pt invatat, repetat si hai sa intram odata, , poate acum reusim.!
=D>=D>
Cei care dau in august, cu drag ii asteptam sa participe la discutii.
Eu particip. Cine mai daruieste masa in ianuarie 2011? Hai ca m-am enervat, da rau de totX-(
Mulţi economişti susţin că răsplata de ordin financiar este cea mai puternică motivaţie pentru ca oamenii să aleagă un loc de muncă în defavoarea altuia. Dar în multe sondaje cei mai mulţi oameni nu menţionează salariul mare ca fiind cea mai dezirabilă trăsătură a unui loc de muncă. Aceasta arată că aceşti economişti supraestimează măsura în care oamenii sunt motivaţi de bani în alegerea unui loc de muncă.
Care dintre următoarele, dacă este adevărată, slăbeşte cel mai tare forţa argumentului de mai sus?
(A) Nici măcar salariile mari nu pot permite oamenilor să obţină toate bunurile pe care şi le doresc.
(B) În multe sondaje oamenii spun că preferă un loc de muncă plătit cu salariu mare în defavoarea unui loc de muncă identic dar cu salariu mai mic.
(C) Locurile de muncă la care se plăteşte acelaşi salariu diferă adesea considerabil din punctul de vedere al celorlalte beneficii financiare pe care le oferă.
(D) Multor oameni le place provocarea unui loc de muncă dificil, atâta vreme cât simt că li se apreciază efortul.
(E) Unii oameni nu-şi dau seama că locurile de muncă plătite cu salariu mare lasă de cele mai multe ori prea puţin timp liber pentru recreere.
Un automobil de dimensiuni mici oferă mai puţină protecţie în caz de accident decât un automobil de dimensiuni mari, dar, pentru că este mai uşor manevrabil, este totuşi mai bine să conduci un automobil de dimensiuni mici pentru că astfel scad şansele de accident.
Care dintre enunţurile de mai jos foloseşte un raţionament care să fie cel mai asemănător cu cel al argumentului de mai sus?
(A) Operele de cea mai bună calitate ale unui artist sunt în general cele produse în perioada dinainte ca acesta să devină binecunoscut. Când artiştii ajung faimoşi şi sunt deturnaţi de la creaţia artistică de necesitatea apariţiilor în public, activitatea lor artistică are de suferit. Deci, pentru un artist, atingerea celebrităţii poate să ducă la scăderea reputaţiei artistice.
(B) Este cel mai bine să se insiste ca un copil să petreacă măcar o parte a fiecărei zile citind, în casă. Deşi s-ar putea ca acel copil să nu fie tocmai bucuros să stea în casă în timp ce ceilalţi se joacă afară, copilul poate avea de câştigat de pe urma acestui timp prin faptul că învăţă să iubească o carte şi devine pregătit pentru o viaţă de studiu.
(C) Pentru această activitate sunt mai practice vehiculele făcute din materiale uşoare decât cele făcute din materiale grele. Acest lucru se datorează faptului că, deşi vehiculele mai uşoare durează mai puţin decât cele mai grele, înlocuirea lor este mai puţin costisitoare.
(D) Deşi este important să limităm cantitatea de zahăr şi grăsimi din regimul nostru alimentar, ar fi o greşeală să încercăm să urmăm un regim lipsit cu totul de zahăr şi grăsimi. Este mai bine să consumi zahăr şi grăsimi cu moderaţie, pentru că astfel previi apariţia poftelor care duc la consumuri necontrolate.
(E) Un om care face exerciţii fizice intense în fiecare zi are mai puţină grăsime în corp pe care să o folosească în eventualitatea unei boli epuizante, în comparaţie cu un om obişnuit. Totuşi, omul tot ar trebui să facă zilnic exerciţii fizice intense, pentru că astfel scad şansele de a contracta o boală epuizantă.
Sng 2011
renegation
M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)