avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere inm ianuarie 2011, -cei care dam in ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere inm ianuarie 2011, -cei care dam in ianuarie.Si cei din august,fireste

Sa demaram invatatul puternic.X-(
Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-(
Ramane inm ianuarie.
Deschid lupta pt invatat, repetat si hai sa intram odata, , poate acum reusim.!
=D>=D>

Cei care dau in august, cu drag ii asteptam sa participe la discutii.
Eu particip. Cine mai daruieste masa in ianuarie 2011? Hai ca m-am enervat, da rau de totX-(
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
ContSters89182, utilizator
danutzlucy a scris:

am o intrebare pentru cei care au reusit . in ultimul an, cu aproximatie, cam cate ore pe zi ati petrecut invatand?

Nu cred ca este relevant numarul de ore de invatat pe zi.
Parerea mea personala, dupa aproximativ un an si ceva de invatat, dupa ce am facut 59 de puncte in vara si 72 acum in iarna (ceea ce e putin oricum as lua-o) este ca e mai important un program contant, nu foarte istovitor dar pe termen lung decat un program de foarte multe ore de invatat in ultimele luni.
Cunostiintele trebuie fixate si asta se face numai in timp.

Eu am invatat pentru examen 3 - 4 ore pe zi pentru ca aveam si 8 - 10 oe de munca la servici.
Acum sunt convins ca daca iti dedici 3 - 4 ore pe zi (indiferent de weekend, sarbatori, etc...) timp de un an - un an si jumatate si chiar vrei sa ajungi acolo poti sa reusesti.
In schimb daca inveti 10 - 12 ore pe zi inainte cu 6 luni de examen, cred ca sansele sunt mai mici.

E parerea mea.
De acord cu Patrick_
Cu mentiunea ca inainte sa decizi ca vrei sa sustii examenul la INM, sa-ti evaluezi corect sansele, in sensul de a rezolva subiectele la grila de drept si cele de la rationamentul logic, iar daca treci acum de 60 puncte la fiecare, ai o baza pe care poti construi.
Altfel, sansele sunt minime.
multumesc pentru sfat. eu petrec cam 8-10 ore pe zi si mai am un an si jumatate pana dau prima oara. sunt abia in anul trei. am terminat si materia de anul patru la cele patru specialitati, dar oricat m-as concentra nu reusesc sa fac mai mult de 60 de intrbari pe grile de voineag. la rationamentul logic inca nu am inceput sa lucrez. cum vi s-au parut grille de rationament?
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
danutzlucy, utilizator
danutzlucy a scris:

multumesc pentru sfat. eu petrec cam 8-10 ore pe zi si mai am un an si jumatate pana dau prima oara. sunt abia in anul trei. am terminat si materia de anul patru la cele patru specialitati, dar oricat m-as concentra nu reusesc sa fac mai mult de 60 de intrbari pe grile de voineag

E foarte bine ca ai inceput din timp. Asta te avantajeaza. Acum mai ramane doar sa descoperi ceea ce trebuie sa inveti penru acest examen. E foarte important ce anume se cere acolo si nu e sufiecinet doar sa inveti "ca la scoala" tratate, cursuri, etc.
Trebuie sa descoperi "spiritul" a ceea ce vor ei de la tine. De multe ori acest lucru iti ia cel mai mult timp decat invatatul propriu zis.

Parerea mea.
Conteaza mai putin durata timpului alocat invatarii si mai mult calitatea achizitiei, cat poti asimila temeinic, durabil. La fel de important este sa intelegi foarte bine codurile, sa citesti din cat mai multe surse si sa cunosti foarte bine jurisprudenta ICCJ. Grilele te testeaza un pic si te familiarizeaza cu gandirea autorului, insa nu iti garanteaza succesul. Mi se pare important sa le rezolvi de la concursurile anterioare, in conditii de examen, sa citesti cu atentie motivarile la barem, ca sa intelegi cum au fost construite. Cel putin pe partea de penal, scoala de la Cluj e la putere...

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)