avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă ANTIPROSTITUTIE
Discuție deschisă în Discuţia la modă

ANTIPROSTITUTIE

Deseori în mass-media românească au fost semnalate sechestrări, violuri, ucideri de prostituate. Descrise cu lux de amănunte, acestea au reusit să arate mizeria morală si fizică în care trăiesc majoritatea prostituatelor. Cu dibăcie, diverse centre de influentă încearcă să inducă ideea că solutia tuturor problemelor generate de prostitutie este legalizarea acesteia, si nu combaterea ei prin diverse moduri.
Legalizarea bordelurilor nu elimină prostitutia ilegală si traficul de femei, ci doar duce la dezvoltarea fenomenului prostitutiei dându-i-se acestuia o acoperire legală. La umbra bordelurilor prostitutia ilegală va prolifera. Însăsi activitatea din incinta bordelurilor va avea un caracter ilicit, plecând de la evitarea plătii impozitelor, exploatarea violentă a femeilor de către pesti si clienti, până la realizarea unor materiale compromitătoare pentru oamenii influenti, care pot fi folosite în actiuni de santaj.
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 01:12, 24 Decembrie 2010
Nego o suta de aplauze pentru tine. E clar: cei care sunt pro vad negru asupra negru, cei care sun impotriva sunt mai sanatos si vesele. Asta se intampla de mult timp in occident, si la urma trebuie sa legalizes si homosexuali, cupluri de doi sau trei persoane, abortul, divortul la meniul, eutanasia, moarte a embrioni, droguri. Cei care sunt in favoare mereu adopta educatia ceea mai buna pentru copiilor sale si pe ceilalti, pentru ca nu suntem singuri in fata legea sau statul (recunoscator de fenomeni ciudate) ci si in societatea si tot ne influentiase pe al nostri. La urma trebuie sa legalizese si sa procuram asigurare sociala si pe proxeneti, de ce nu, aceeas principiul este? Este si ea o meseria la doilea mai vechia din lumea petru ca femeile nu au prea multe forta fizica sa se impuna si sa negociese. In orice caz, sunt mai multe probleme sociale care sunt nevoie de rezolva, mai ales in vremuri de crisa. Avocati, leguitori, politicieni, etc care sunt de acord, intr-un fel, -si cer scuze pentru cei care sa sinta suparati, dar spun clar-, sunt proxeneti a femeile care sa se ocup cu aceasta meseria. Eu as apar pe femeie in caz de ajutor avocational, dar nu cu conducta lor. In orice caz, o femeie care se ocupa cu meseria asta nu ar trebuie asigurare sociala, pentru ca la 35 de ani nu mai este apetisant si a castigat atat de mult (bani, dar cu moarte morala)ca se fac ea propia asigurare. Intre timp sunt si cabinet medicale care pe o suma lunar asigura probleme veneree. Asta s-ar face doar ca se imboateste material statul. Legea atat privata ca si politica, ar trebuie sa se aiba o baza morala, si ceea ca este de liber autonomia sa decid ce sa fac intre mai multe posibilitati, pentru ca legea este un fel de pilda pentru persoane si societatea in generala, nu tot se poate legisla. Avem o legea universala incrisa in inima noastra si incalcarea aduce multe conscintele rele. Sau suntem noi leguitori universale fara sa fie nicio resctrictie in personalitatea omeneasca?. Atunci drepturi a personei sunt reconoscute prin natura omeneasca sau leguitorul din secol a dat-o pozitive si atunci poate sa se schimb?. Si cine spui ce este drept sau nu. Sunt niste norme care nu sunt la dispositie noastre.
avocat_lascoschi a scris: daca tot e meserie...

E cea mai veche “meserie” din lume – a se citi cu atentie ghilimelele…

Da, e drept ca prostituatele sa nu aiba dreptul la pensie – ar trebui, oricum, o lege speciala si pentru ele. Pentru cine ar mai produce de la o vreme…? Credeti ca betivii care azi dau navala peste batrane vor plati vreun sfantz pentru a-si satisface nevoile intr-un bordel? Si… patronul bordelului ar tine spatiul ocupat cu diverse varstnice – pana sa implineasca acestea varsta pensionarii?

Hartuite de proxeneti vor fi si daca lucreaza in bordel… Si politaii vor avea, si ei, cam acelasi rol…

avocat_lascoschi a scris: Tine cumva si de alegerea unui loc de munca, drept garantat constitutional

Asta-i tare de tot! Adica, toate pustoaicele care-si termina studiile superioare si nu-si gasesc loc de munca in domeniul pentru care sunt calificate depun dosarul la “somaj” si… pot fi trimise la un bordel unde sunt locuri de munca libere? Acolo merg ciudati care vor o… asistenta, un avocat etc… Nu? Sa refuze fata locul de munca? Pe ce temei? Ca nu e calificata in domeniu? Unde se face scoala pentru calificarea in “meseria” de prostituata? La locul de munca; nu? Aaaa… va fi “cine vrea”, nu obligatoriu… Dar daca prostitutia e “meserie” inseamna ca fata, de fapt, nu vrea sa munceasca… mai ales ca se poate califica la locul de munca…
Exagerez, dar numai pentru a ilustra aberatia afirmatiei ca prostitutia e o meserie (o vocatie, poate, dar o meserie in nici un caz). Ca multi libidinosi deja viseaza sa racoleze fete pentru cine stie ce insule exotice e altceva… Ca se lauda unii ca isi arunca urmasii prin cine stie ce locuri…? E altceva… Dar banul poate linisti constiinta celor care pot da legi… Mama, ce distractie va fi daca va iesi o asemenea lege! Guvernantii romani nu sunt capabili sa dea o lege ca lumea in domeniul economic, dar cand vor da una despre prostitutie! Le va creste “nivelul politic” si habar nu vor avea ce scriu acolo – ca li se tulbura mintea de tot…

avocat_lascoschi a scris: In general, spre aceasta meserie se indreapta persoanele care nu au educatie aleasa.

:happy: Scuze!!! Nu m-am putut abtine! :sorry: Chiar asa?!? Wow!! Pentru prostitutia “la marginea drumului”, poate… “Educatia aleasa” cu… “chemarea carnii” sau “iubirea de bani cu orice pret” nu are nici o legatura…

avocat_lascoschi a scris:
Am auzit ca sunt studente care se prostitueaza ca sa se intretina...
Daca parintii si-ar permite sa le trimita bani nu s-ar mai prostitua...


Si asta e buna! Pai, n-ar fi mai bine ca protectia sociala sa vina sub alta forma? Adica, aceste studente e bine sa se prostitueze daca parintii tot n-au bani… Si mai au si “vechime in munca”, ce va conta la pensie – cand o fi… Sa zicem ca e legal sa se prostitueze… Studenta X, la Drept, se intretine prin prostitutie (legal)… Si, in acest caz, ar trebui modificata legea privind… magistratii… Ca doar, acum, o tipa arestata pentru prostitutie la un moment dat n-ar putea deveni judecator, ca exemplu. Daca ar avea carnet de munca – ocupatia: prostituata – ar putea deveni judecator… Nu? Asa ar trebui… :happy: Altfel ar fi discriminare… Parca si vad fetzele justitiabililor si a celorlalti participanti in procese stiind cum a debutat in campul muncii femeia de care depinde situatia lor la un moment dat.

Si apoi, daca nu s-a impozitat “vrajitoria” si nu s-a “decratat” meserie… De ce ar fi altfel acum?

Genya, daca va intereseaza, discutii pe tema au fost si aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Proxenetii pot face abuzuri doar pentru ca au spate.
Cei care nu au spate sunt arestati.
Cei care nu mai au spate la un moment dat si ei sunt arestatati preveniti sa isi schimbe activitatea.

Prin legalizarea prostitutiei abuzurile se vor imputina.

Cu violatorii este o alta problema.
Cei care au astfel de probleme psihice cu siguranta ca nu legalizarea prostitutiei ii va reeduca.In mai toate cazurile acestia recidiveaza.

Cu dreptul la munca, fara o lege, aceasta activitate va ramane in sfera ilicitului.

Eu nu ma refeream la studentele la drept dar sa avem in vedere si aceasta ipoteza.
Daca legea va recunoaste aceasta meserie in mod normal ar avea dreptul de a fi si magistrati.M-am gandit si la acest aspect cand am postat ceea ce te-a amuzat.
Care ar fi problema daca o persoana care ar avea carnet de munca din care sa rezulte ca a fost prostituata ar fi magistrat?
Daca analizam lucrurile cum sunt astazi se poate ajunge la aceeasi situatie doar ca nu ar rezulta din acte.
Adica sa avem in vedere ipoteza ca o judecatoare se prostitua si judeca un caz in care acesta ii era un fost client.Oare acel fost client nu ar putea sa o santajeze?

Atata timp cat persoana este corecta si merge pe lege nu as vedea care sa fie problema.
Sau, sa inteleg ca, daca a avut meseria respectiva aceasta persoana nu este corecta?

Corectitudinea tine de esenta persoanei si de ce nu le-am acorda o prezumtie de buna-credinta?

Daca s-ar recunoaste legal prostitutia nu cred ca ar fi obligatoriu sa se modifice legea magistratilor.In temeiul constitutiei nu ar fi nevoie...


Si in Ungaria prostitutia este legalizata.Si in Olanda.

Cu toate acestea, nu cred ca le-ar interesa sa devina magistrat...



Ideologic vorbind, magistratul trebuie sa fie o persoana integra din toate punctele de vedere, un exemplu de moralilate pentru noi cei care stam in fata lui, tocmai din acest motiv el isi permite sa stabileasca ce este si ce nu este in conformitatea cu legea. Se stie foarte bine ca acesta este un ideal foarte greu de atins, insa, tu ca legiuitor sa permiti unei persoane care, intr-un moment al vietii, a ales calea cea mai usoara si mai josnica de a face un ban, ce imagine se creeaza i mintea omului de rand. Cum poti cere justitiabililor sa mai aiba incredere in justitie.
Daca tot suntem la acest capitol, eu propun sa se permita ca o persoana sa aiba mai multe sotii, doar de ce sa fim tinuti de idei preconcepute ca "familia=celula de baza a societatii". Institutia familiei nu ar disparea, ci doar ar fi mai numeroasa.
Ma intrem, daca am continua cu acest rationament, unde s-ar ajunge? care este de fapt linia ce trebuie trasa intre principiile de moralitate pe care trebuie sale aiba orice persoana si permisiunea legii?
avocat_lascoschi a scris: Care ar fi problema daca o persoana care ar avea carnet de munca din care sa rezulte ca a fost prostituata ar fi magistrat?

N-ar fi o “problema” – ca mintea mea e suficient de… libera. Dar acum, pe bune: cati s-ar uita la un asemenea judecator fara sa-si imagineze cum arata in diferite ipostaze? Si apoi, cu sau fara carnet de munca prostitutia inseamna “vinderea trupului” mai mult decat “prestari servicii pentru terti”… Daca un om e capabil sa-si vanda trupul de ce n-ar fi in stare sa vanda… un justitiabil?
Parca ii aud pe justitiabili, si nu numai pe ei – cand sunt nemultumiti de vreo hotarare: “la ce sa te astepti de la o prostituata?”
Daca tot ne jucam, hai sa ne jucam serios…

Gluma e gluma, dar chestiunea e serioasa… “Legalizarea” prostitutiei e frectie la picior de lemn si nu s-ar face in avantajul prostituatelor ci din interese financiare… ceea ce e perfect diferit…
Cate prostituate / prostituati ar alege carnetul de munca? Chiar crede cineva ca se vor lauda cu ceea ce au practicat la un moment dat? Nici in Olanda “fetele din vitrina” nu se lauda cu “profesia” – ba chiar incearca sa ascunda…

alexandra.ghnas a scris: …eu propun sa se permita ca o persoana sa aiba mai multe sotii…

:hm: De ce nu si mai multi soti…? Sa nu discriminam :)

Alte discuții în legătură

Infractiunea de trafic de persoane prin metoda lover boy CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Ma intereseaza daca are cineva practica judiciara cu privire la infractiunea de trafic de persoane prin asa zisa metoda lover boy. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Legalizarea prostitutiei DanFGabriel DanFGabriel Consider ca prostitutia ar trebui legalizata si admisa in stat ca pe o munca oare care! Cum unii isi folosesc mainiile pentru a vopsi sau cara (ex), altii ... (vezi toată discuția)