avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiatura

As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris in acel barou de ce nu ai putea sa faci inscrierea in altul!
Si am mai auzit ca poti sa practici si singur ca stagiar, faci cerere la barou si it iinfiintezi singur un fel de cabinet, dar tot sub indrumarea unui avocat! Nu stiu exact , am auzit si eu un zvon! Poate mai stie cineva!
Cel mai recent răspuns: LuCiA23 , utilizator 17:46, 10 Februarie 2008
Nu cred... mai ales ca acum baroul Bucuresti este in deriva, fara decan... Gandindu-se la alegeri etc.

Mai este o deosebire esentiala: examenul de bac este organizat la nivel national, chiar daca se desfasoara in locatii diferite in acelasi timp...
Examenul de primire in profesia de avocat este organizat de baroul local, la nivel local... de aceea am exemplificat cu facultatile, pentru ca sunt aceleasi conditii de recunoastere a exemenului...
Cred ca ar trebui sa se poata transfera si inainte un admis... dar actualmente legea spune ca nu.
A! vSi examenul de bac e unul final, nu initial, de intrare, de admitere...
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Sincer mi se pare irelevant ca bac-ul e organizat la nivel national, la fel si ca e examen "final"...
Fiecare barou poate da la examen numai materia stabilita de UNBR si numai in modul stabilit de UNBR. Diferenta???
Mie nu mi se pare irelevant, caci in functie de nivelul la care e organizat un concurs se stabileste unde e el valabil...
Stiu ca e proasta si incurcata legislatia in domeniu, subscriu!
Dar asa reiese din ea...
Bun, dar de ce dai atata importanta unei sintagme ("organizat la nivel national") si nu modului real si efectului organizarii in acest mod? Facultatile, cum ai dat si tu exemplu, au o mare autonomie in a-si organiza examenele, barourile NU! Barourile sunt tinute de metodologia elaborata de UNBR, de materiile stabilite de UNBR si de subiectele elaborate de UNBR. La nivel de barou se stabileste - nu-i asa - TAXA. Oare asta o fi diferenta? :-/
Eu dau inportanta acestui fapt pentru ca oriunde un examen e organizat la nivel national, e recunoscut la nivel national. Astfel, daca dau teza in clasa a V-a, ma mut la alta scoala dar profa nu a apucat sa-mi treaca nota in catalog, asta e! Noua scoala nu e obligata sa-mi recunoasca notarea de pe lucrare, daca nu e in catalog.
Daca insa este vorba despre o teza organizata la nivel national, atunci scoala noua poate cere scolii vechi nota mea, dupa corectare. :D
Poate exemplul nu e tocmai unul bine ales, dar are multe similitudini. Astfel, exista norme generale, la nivel national, de modul in care se organizeaza o teza, spre sfarsitul semestrului, materia trebuie sa fie parcursa intr-o anumita proportie etc. Dar... fiecare prof si-o organizeaza local, pe clasa. Si numai in clasa aia e recunoscuta nota.

Similar era cu examenul la liceu inainte, luai la mate-fizica, nu te puteai transfera, inainte sa fii inmatriculat la mate-fizica, la alt liceu. Pai cum sa te transferi, daca n-ai de unde? Acum insa, examenele care se iau in considerare sunt organizate si recunoscute la nivel national, astfel ca te poti inscrie la 3 licee, cu numai un examen dat.

Ma rog, nu sustin ca asta e adevarul absolut in privinta problemei discutate, dar asta e punctul meu de vedere si nu gasesc argumente de logica sau de legislatie care sa-l zdruncine serios.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Stie cineva? admitere avocatura! crisu_maria crisu_maria Stie cineva in cat timp de la admiterea in barou trebuie sa imi gasesc un avocat cu care sa inchei un contract de colaborare? acest avocat poate face parte ... (vezi toată discuția)
Unde se va sustine examenul de primire in profesia de avocat stagiar sesiunea oct 2011? angy021 angy021 Buna. Unde se va sustine examenul de primire in profesia de avocat stagiar sesiunea oct 2011? Multumesc. (vezi toată discuția)
Admiterea in barou mihaelamiki99 mihaelamiki99 buna ziua ..poate cineva sa ma ajute si pe mine cu mai multe detalii despre admiterea in barou??m-am intors curand din strainatate si nu stiu nimic despre ... (vezi toată discuția)