avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Detector gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Detector gaz

As dori sa stiu daca este obligatoriu sa am montat detector de gaz!Mentionez ca am ca surse de incalzire sobe convector,si am montate geamuri termopan!Va multumesc1
Cel mai recent răspuns: Daniel Velicu , Alte profesii 13:32, 14 Iunie 2013
cel mai bine ar fi sa va interesati asupra acestui aspect la furnizorul dvs de gaze ... ei va vor da baza legala care va obliga sa aveti montate detectioare de gaze in fiecare camera unde exista consumator (aragaz, centrala termica, soba, incalzitor instant, etc)
de asemenea, odata la 2 ani se face RTP-ul (revizia tehnica periodica) a instalatiilor casnice de catre furnizorul de gaze sau de catre o alta firma cu care ati semnat un contract in acest sens, furnizorul cerind explicit acest lucru .... in caz contrar, furnizorul are dreptul de a va intrerupe gazul pina la efectuarea RTP
Buna ziua,
Ce inseamna in acest caz, ca O. nr.58/2004, O. nr.713/2004 si O. nr.2.496/2007 au fost abrogate prin O. nr.490/2009? Mai este obligatorie instalarea acestor detectoare?

Intreb acestea pentru ca eu m-am trezit cu contravaloarea unui astfel de detector inclusa in costul intretinerii, desi la mine nu a fost instalat un asemenea dispozitiv. Nici macar nu am fost instiintat...
Chiar si in cazul in care sunt obligatorii, cred ca nu pot fi obligat sa instalez un anume model, instalat de "o anume firma".. Stim cu totii cum ajung "anume firme" sa fie in linia intai.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
slykruger, utilizator
Dupa intrarea in vigoare a noilor Norme tehnice de proiectare si executie a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale, este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale pentru încãperile în care sunt aparate de utilizare a gazelor naturale si suprafetele vitrate necesare, conform prezentelor norme, sunt partial sau în totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de constructie specialã (securizat, termopan etc.).
Pentru instalatiile proiectate si executate (inclusiv puse in functiune) inainte de aceasta data, este optionala montarea acestor detectoare de gaze naturale.

Pentru Dl. Darie Tudor: detectoarele sunt foarte utile, nu se poate spune ca sunt egale cu zero. Ceea ce ati platit Dvs. pentru detector si instalarea acestuia, acum 3 ani, este un pret situat "in limite normale". Acum 3 ani, cel mai ieftin detector, la pret de furnizor, era intre 150 si 180 lei.
Pentru "coco250803" si Darie Tudor: Daca aveti prevazut, in proiect, detector, atunci este obligatoriu sa fie pus in functiune.
Pentru aceasta, contactati alta firma autorizata in executia instalatiilor de utilizare gaze naturale, care sa faca instalatia si punerea in functiune (in prezenta firmei de distributie gaze). Este obligatoriu ca instalatia sa corespunda cu proiectul si sa aveti procesele verbale de receptie tehnica si de punere in functiune, indiferent cand acestea au fost executate. Altfel nu se poate face RTP-ul.


Va multumesc pentru raspuns.
La data prezenta, 18.01.2013, este obligatoriu sau nu sa instalez detector de gaz la o instalatie data in folosinta in anul 2002? Centrala apartament + Aragaz amplasate in bucatarie, geam termopan.
Doresc sa fac (de fapt sunt somata) revizia la 10 ani a instalatiei si mi s-a spus ca este obligatoriu acest detector. Un act normativ, concret pe lege se poate?!
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Detector de gaze aura19731991 aura19731991 buna ziua.este obligatoriu sa ne montam in apartament detector de gaze si valva de inchidere?cei de la gaze au venit la usa spunind ca este obligatoriu si ca ... (vezi toată discuția)
Comitetul asociației face achiziții fără consultarea proprietarilor. din punct de vedere legal, au voie sa facă asa ceva? mmconstantin mmconstantin Buna ziua! Comitetul asociatiei de proprietarii ia decizii privind modernizare lift, schimbare motor, cumparare detector de gaz fara a consulta ... (vezi toată discuția)
Detector de gaze in apartamente sode sode Va aduc in atentia Dvs.urmatoarea situatie. Acum 9 ani In urma desfiintarii centralei termice din cartierul unde locuiesc am montat o centrala termica proprie ... (vezi toată discuția)