avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copii au aceste drept
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copii au aceste drept

As dori cateva relatii,din partea unui avocat sau jurist......Am cazut de acord cu sotul sa divortam,tot de comun acord dorim sa trecem apartamentul pe numele celor 3 copii:2 baieti de 21 si respesctiv 20 ani ai mezina de 18....Intrebarea se paote asa ceva si unde prin tribunal, sau la notariat?..va multumesc anticipat, o duminica placuta.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2008
aurelia_vasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: aurelia_vasile , utilizator 21:20, 2 Aprilie 2008
Ideea am inteles-o.Acum sa spun ca nu avem nici unul unde sta,sau mai bn spus eu,dar a mers pe ideea la una din certurile avute in ultimul timp.."decat sa castigi tu casa mai bn ii dau foc"....i-am raspuns .."un parinte munceste pt copii lui,casa se v-a trece pe numele lor legal si noi fiecare pe drumul lui"....replica a fost ciudata..."in sfarsit macar odata gandesti si tu logic"...Ideea este ca eu am fost cea cu logica mereu in familie de la inceput si cu sarcinile casei,nici macar in educatia copiilor nu s-a implicat,acum este tolerat de copii de dragul meu,a ajuns sa spuna la copii ca tin cu mine pt ca le-am spalat creerul.......Copii sunt mari,vad si singuri,nu trebuie sa le spele cineva creerul.Nu mie frica decat ca vor face o grseala copii(am suferit si batai)..au intervenit baietii sunt mari....si la ultima tura cand a ridicat mana era doar cel mare acasa,l-a dat afara din casa.....De aici si dorinta de a le asigura lor casa,am o varsta,la care cred ca ma pot descurca singura,poate nu sa mai ridic o casa,dar sa fiu linistita si sa am un acoperis deasupra capului.
pentru doamna romascanu ---- eu m-am referit la altceva si anume:

varianta 1 : tatal vinde partea lui contract vinzare cumparare catre copii, cu mama act de intretinere pe jumatatea ei

varianta 2 : ambii parinti contract vinzare cumparare, dupa aceea cu sau fara stirea tatalui sa i se dea mamei in alt act uzul fruct,conditie de neinstrainare, asa ceva.

Deci ideea mea a fost absoluta protectie a doamnei,banuind ca nu mai are altceva.

Nu se da chiar asa usor proprietatea,mai ales unica.Ginditi-va doamna este singurul acoperis care il aveti de-asupra capului si la preturile de azi nu veti obtine asa repede un altul.Deci sfatul meu este inca odata faceti -o cu cap,daca o faceti.Ca unde nu-i cap,vai de picioare,cum se spune.
Situatia este foarte grea si mai este un alt aspect,pe care eu l-as lua in considerare. Cum credeti ca va reactiona sotul,vazindu-se deposedat de sotie si copii si mai ales poate ca nici el nu mai are altceva?
De multe ori omul realizeaza dupa si orbit de furie se pot intimpla multe,va da el foc la casa. Avocati si notarii va dau solutiile lor referitoare la transmiterea proprietatii, pentru alegerea celei mai bune solutii si pentru consecinte sunteti dvs. raspunzatoare,asa ca analizati bine intreaga situatie si modul in care actionati (nu doar din punct de vedere juridic). Si inca odata fara conditiile de mai sus,nu mi-as instraina acoperisul de pe cap pentru nimic in lume. Nu numai intre frati si surori exista conflicte,am vazut cazuri parinti copii,copii-parinti. Nu doresc la nimeni,dar nu se stie ce aduce viata. Asa ceva nu se face. Desigur ca nici un avocat sau notar nu sta cu dvs. la povesti despre acest aspect,va face actul si gata,nu va trage atentia asupra altor aspecte,ca nu e datoria lui. Dar dvs. aveti datoria inainte de a face un astfel de pas,sa va informati si sa va asigurati viitorul si acoperisul de-asupra capului,oricit de mic ar fi,asta nu conteaza,este tot ce aveti. Nu tratati cu usurinta.

Doamna Mary, im pare rau pentru eventuala dv. experienta negativa cu juristii, dar nu inteleg care este scopul dv.
In primul rand, lucrul pe care il faceti referitor la speta prezentata este sa incercati sa convingeti un om ca e inconstient, ca nu poate lua decizii in cunostinta de cauza, ca e imatur etc.
Doamna, fiecare om stie ce e mai bine pentru el si nimeni, niciodata, nu va avea o grija mai mare de el ca el insusi. Asta am incercat sa-i spun doamnei aurelia si cred ca a inteles foarte bine.
Un jurist bun face asta: analizeaza situatia de fapt, gaseste solutii, i le prezinta clientului cu riscuri si urmari si acesta decide.
Nu puteti spune ca un jurist nu sta de povesti, caci juridic vorbind, daca acel act incheiat nu reflecta starea faptelor, atunci e un act prost. Tocmai asta nu prea fac, din pacate, notarii. Daca un act este corelat cu "povestea" din spatele sau, totul este mult mai bine si mai sigur.
Ca sa il corelezi cu faptele, trebuie sa le asculti, corect?

Dv. aratati aici un alt mod de a trata un client, mod pe care, spuneti, un avocat nu-l face. Ei bine, din tot ceea ce ati aratat mai sus, un avocat nu judeca. Ii arata clientului urmarile, daca el este de acord, bine. Nu este nici corect macar sa spun unui om "ce decizie iei, dom'le, nu e buna, vezi ce faci..." Treaba mea e sa-i arat cat mai clar ce inseamna tranzactia respectiva; este chiar urat si jignitor uneori sa spunem oamenilor ca sunt inconstienti.
Doamna care a pus speta aici imi parea destul de constienta, cu scaun la cap. Da, nu e treaba mea sa-i spun ca nu stie ce face. Treaba mea este sa-i dau un sfat cat mai bun si mai aproape de situatia dumneaei.
Referitor la ce a spus d-na mary355,aveti dreptate,dar am gandit,numai ca asta se face fara stirea sotului,indiferent daca are sau nu unde pleca,mi-a placut sa citesc si sa ascut,probleme in famile sunt de cativa ani,dar acum sunt mai acute,de cand au aparut studiez tot ce tine de partea juridica,sa fac cum este mai bn.Va multumesc,pe mine ma interesa,doar daca se poate face legal transferul de proprietate,ma gandesm merge prin tribunal,odata cu divortul,sau trebuie la notar...am aflat raspuns,acum ramane sa pun si in practica,inca odata multumesc.:)
Am nevoie de ajutor sa fac cererea de divort,este de acord si sotul,as dori un raspuns ,va rog si as dori sa fie cu cel mai mic termen,stiu ceva de 1 luna.Va multumesc

:offtopic:
Nu mai postati de doua ori aceeasi intrebare ... vi s-a raspuns deja pe topicul celalalt Forum I Dreptul in discutie I Dreptul familiei sau probleme juridice de familie I Subiect - despre divort
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Donatie parinti catre copil casatorit Amitrica Amitrica Fiul meu este casatorit in alta localitate si doresc sa-l ajut in vederea cumpararii unui apartament cu o suma importanta de bani. Cum as putea proceda pentru ... (vezi toată discuția)
Donatia facuta catre baiat si nora se mai poate contesta ghita_1976 ghita_1976 Buna ziua, Dupa casatoria celor doi le-am donat o casa in proportie 1/2 fiecaruia dintre ei la notariat fara nici o clauza de reziliere a contractului de ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi atacat un contract de vanzare cumparare, intre parinti si unul din fii acestora? geyes36 geyes36 Buna ziua! Parintii sotului meu, au semnat in 2008 fara sa stie, un contract de vanzare cumparare, intre ei si fiica lor. Mentionez ca asestia sustin ca nu au ... (vezi toată discuția)