avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copii au aceste drept
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copii au aceste drept

As dori cateva relatii,din partea unui avocat sau jurist......Am cazut de acord cu sotul sa divortam,tot de comun acord dorim sa trecem apartamentul pe numele celor 3 copii:2 baieti de 21 si respesctiv 20 ani ai mezina de 18....Intrebarea se paote asa ceva si unde prin tribunal, sau la notariat?..va multumesc anticipat, o duminica placuta.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2008
aurelia_vasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: aurelia_vasile , utilizator 21:20, 2 Aprilie 2008
Am inteles ca actul incheiat la un avocat are aceeasi legalitate ca cel incheiat la un notar,dar daca se ajunge la ideea sau sfatul cuiva(ma refer la sotul meu,el nu le are cu astea),dar daca cineva ii v-a deschide "ochii"....se poate pune la indioala actul facut de avocat? .......sa faci intretinere,asta ar insemna sa fie trecuti ambii pe noul act al casei si ce as rezolva asa?.
intretinere nu inseamna asta....pe noul act este trecuta persoana care doriti sa va intretina,deci ei sunt proprietari noi,in schimbul proprietatii date ei obligindu-se sa va intretina si ingrijeasca...eu inteleg intentia dvs. ca totul sa ramina doar copiilor si nu sotului ,eu as incerca la fel,dar as gasi o cale la notar incit sa fiu si eu putin asigurata...deci sa existe si o clauza ca chiar daca copii sunt porprietari sa va dea uz fruct sau ceva asemanator,asta intrebati neaparat un notar...si nu va bazati doar pe avocat,eu m-as duce si la notar..

si nu uitati ca orice document incheiat chiar si la avocat poate fi atacat in instanta...deci nu e o garantie suta la suta...deci faceti de la inceput ceva trainic as sugera si nu va dati chiar asa usor averea din mina,oricit de mare sau mica este ea,nu conteaza...sa aveti si dvs. o siguranta un acoperis de-asupra capului..nu va bazati doar pe copii,oricit de buni ar fi ei,nu se stie cum va fi nora,ginerele...
Cand nu sta in puterea nostra de a discerne parerile cele mai adevarate, trebuie sa le urmam pe cele mai probabile (R. Descartes).

Si acum ...mai pe romaneste... data fiind discutia care s-a purtat intre avocati pe acest topic, calea care nu mai lasa loc de discutii este autentificarea contractului la notar. (oricere ar fi el, daca piveste o proprietate).
DAR trebuie ca oamenii sa inteleaga ca notarul LIPESTE TIMBRE - scuzati ... adevarul (daca e posibila o astfel de exprimare). Fara indoiala ca sunt notari si notari. Fara indoiala ca sunt si unii care isi iau ragazul de a le indica partilor varianta de contract care serveste cel mai bine intereselor lor. Dar acestia sunt putini. Cei mai multi iti servesc un model din baza lor de date... Iti convine, nu-ti convine.. asta e!

Cand vrei sa afli ce varianta de contract e mai buna trebuie sa consulti un avocat care eventual sa si redacteze contractul pe care notarul DOAR sa-l autentifice.

Cat priveste intretinerea, doamna Mary 335, uitati un lucru. parintii divortati n-au viitor comun. Au doar un biet trecut, pe care daca nu-l lasa sa-si doarma somnul fac din el un venin al prezentului. Si credeti ca veninul asta ar fi bine sa-l mai vare si-n prezentul altora??
Ca sa ma explic: sa faci un contract de intretinere cu rezerva uzufructului pentru DOI parinti divortati inseamna sa aduni soarecele si pisica sau acelasi acoperis sub ingrijirea copiilor. Merge? Ce parere aveti?
Sunt absolut de acord cu colega mea de mai sus.
In plus, avand in vedere discutia de natura mai putin juridica facuta de doamna Mary, imi permit sa-mi expun si eu punctul de vedere personal in aceeasi idee. ;)
In primul rand, nu conteaza cum e nora sau ginerele, de regula nora si ginerele nu se cearta pe avere, fratii insa da, copii cu parinti da etc. Prin urmare, ginere sau fiu, uman vorbind, e tot aia, caci caracterul nu de pinde de relatii de rudenie.
Apoi trebuie sa intelegem: cand dam un bun, chiar gratis, nu trebuie sa astepta pupat anual de maini si recunostinta vesnica. Ai dat ca ai vrut, puteai sa nu dai.
Daca nu mai aveti unde sta, corect ar fi sa nu donati nimic nimanui (si sa nu instrainati cu vreo sarcina sau fara). Daca vreti sa aveti garsoniera sau ce e, luptati sa o aveti. Sa nu traiti cu ideea gresita ca, indiferent ce scrie pe acte, e tot a dv. :)) Experienta de instanta spune altceva.

Sa nu dai copilului ca cine stie ce-i face acestuia partenerul de viata, mi se pare din nou o preconceptie. Plecata de la ideea ca propriul copil este incapabil sa aiba grija de el. Fiecare om are incredere in ceva sau cineva si se mai arde. Nu inseamna sa nu ne mai lasam copiii sa-si traiasca viata asa cum vor ei, cu cine vor ei si sa aiba cata incredere vor ei... Nu-i putem proteja o viata si, chiar de reusim, de regula murim inaintea lor si atunci le vor manca si cainii din traista, caci nu stiu a se ingriji singuri de viata lor. E gresit, iau si ei decizii, sunt si ei maturi si au discernamant.

In ceea ce priveste notatrul, daca ati mai fost la notar, amintiti-va cat de mult v-a explicat acesta un act. Cat de mult a vorbit cu dv. despre actul in cauza... Daca nu ati avut de-a face, intrebati pe cineva care a cumparat, de curand, o casa... un teren... Veti ramane uimiti ce putin fac pentru ce mult onorariu... :(( Indiferent ca mergeti cu actuil la notar sa nu, nu cred ca e indicat sa sariti peste avocat in redactarea si intelegerea actului respectiv.
Mai mult, legea notarilor spune ca, daca va prezentati cu avocat si cu actul redactat de acesta, notarul POATE sa acorde o reducere de pana la 15%. De nulte ori gasiti si avocat in acest pret sau mai puneti putin peste. Caci avocatul redacteaza actul cu cateva sute de euro, iar notarul pune timbrul luand pentru asta cateva mii de euro. :P
Mary355 a scris:
si nu uitati ca orice document incheiat chiar si la avocat poate fi atacat in instanta...deci nu e o garantie suta la suta...

Si actul intocmit de notar credeti ca nu? Va inselati amarnic! Numai constatarile personale ale notarului (s-au prezentat partile, au semnat) au putere deplina pana declararea falsului. Restul urmeaza regimul comun cu un act intocmit sub semnatura privata. Conteaza deci substanta, nu autentificarea. Or pe substanta, cum s-a spus mai sus, se apleaca mai degraba avocatul decat notarul.

Alte discuții în legătură

Donatie parinti catre copil casatorit Amitrica Amitrica Fiul meu este casatorit in alta localitate si doresc sa-l ajut in vederea cumpararii unui apartament cu o suma importanta de bani. Cum as putea proceda pentru ... (vezi toată discuția)
Donatia facuta catre baiat si nora se mai poate contesta ghita_1976 ghita_1976 Buna ziua, Dupa casatoria celor doi le-am donat o casa in proportie 1/2 fiecaruia dintre ei la notariat fara nici o clauza de reziliere a contractului de ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi atacat un contract de vanzare cumparare, intre parinti si unul din fii acestora? geyes36 geyes36 Buna ziua! Parintii sotului meu, au semnat in 2008 fara sa stie, un contract de vanzare cumparare, intre ei si fiica lor. Mentionez ca asestia sustin ca nu au ... (vezi toată discuția)