avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copii au aceste drept
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copii au aceste drept

As dori cateva relatii,din partea unui avocat sau jurist......Am cazut de acord cu sotul sa divortam,tot de comun acord dorim sa trecem apartamentul pe numele celor 3 copii:2 baieti de 21 si respesctiv 20 ani ai mezina de 18....Intrebarea se paote asa ceva si unde prin tribunal, sau la notariat?..va multumesc anticipat, o duminica placuta.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2008
aurelia_vasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: aurelia_vasile , utilizator 21:20, 2 Aprilie 2008
Asa e, dar sincer acum - nu gasim nicio solutie? X-( Cu legile astea idioate, dar poate in idiotenia lor (recte a celor ce le-au edictat, onor parlamentarii nostri) exista si scaparea!
Nu sustin ideea, in practica, sa se ajunga musai la notar! Adica, oricum, actul atestat de mine poate fi prezentat la notar de oricare dintre parti sau dde mine, fara ca notarul sa mai trebuiasca sa mai constate acordul partilor sau sa ia act de identitatea lor. Atunci, cred ca actul incheiat de mine are, practic, aceeasi putere ca cel incheiat de notar. :D
Si: as cere imputernicire clientului sa fac si intabularea dreptului dupa transferul de proprietate. Iar cu extrasul, daca cer unui notar cu care am relatii bune, il obtin... Dar il poate cere si partea sau avocatul ei, atunci cand fac programarea pentru intocmirea actului, apar la momentul respectiv cand se razgandesc. Si, ca sa-l plateasca pe notar pentru serviciile deja executate, ii cer predarea extrasului pentru autentificare... :P
Nu as sfatui insa niciun client sa procedeze asa, poate eu insa as proceda. Sa-mi demonstreze mie cineva ca actul nu e intocmit cu indeplinirea conditiilor legale (ceri si certificat fiscal etc.).

Asa ca, teoretic, eu cred ca e ok si ca legea 7 se poate interpreta in sensul ca notar, este o greseala materiala si se intentiona scris "jurist", "persoana" etc.
De ce n-as sfatui eu un client? Din cauza bunei-credinte. Daca legea spune ca notarul cere si face, in caz de desfiintare a actului care a stat la baza actului meu... ce ma fac? Poate fi contestata buna-credinta a clientului... Nu spun ca sigur ar pierde, insa n-as risca asa ceva!
Voi va dati seama, banuiesc, ca cel ce a deschis acest forum si-o fi facut deja cruce dupa discutiile noastre, zicand Doamne Dumnezeule ... si si-o fi insemnat deja in calendar data cand se duce ... la notar.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2008
romascanu, moderator
romascanu a scris:
Voi va dati seama, banuiesc, ca cel ce a deschis acest forum si-o fi facut deja cruce dupa discutiile noastre, zicand Doamne Dumnezeule ... si si-o fi insemnat deja in calendar data cand se duce ... la notar.

:)) Clar! Dar poate se duce totusi si la un avocat sa-i faca contractul...
Bravo lui ca se duce la notar insa, vorba andreei, de ce sa nu incercam sa gasim solutii sau sa schimbam puncte de vedere?
Eu, recunosc, ma las usor atrasa in asa ceva. Si opricum, are legatura cu subiectul... Asa castigam si noi cate ceva din discutiile astea pe forum, macar vreo doi neuroni mai ascutiti...
:D
Si, oricum, si andreea mi se apropie ca gen...

Alte discuții în legătură

Donatie parinti catre copil casatorit Amitrica Amitrica Fiul meu este casatorit in alta localitate si doresc sa-l ajut in vederea cumpararii unui apartament cu o suma importanta de bani. Cum as putea proceda pentru ... (vezi toată discuția)
Donatia facuta catre baiat si nora se mai poate contesta ghita_1976 ghita_1976 Buna ziua, Dupa casatoria celor doi le-am donat o casa in proportie 1/2 fiecaruia dintre ei la notariat fara nici o clauza de reziliere a contractului de ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi atacat un contract de vanzare cumparare, intre parinti si unul din fii acestora? geyes36 geyes36 Buna ziua! Parintii sotului meu, au semnat in 2008 fara sa stie, un contract de vanzare cumparare, intre ei si fiica lor. Mentionez ca asestia sustin ca nu au ... (vezi toată discuția)