avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copii au aceste drept
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copii au aceste drept

As dori cateva relatii,din partea unui avocat sau jurist......Am cazut de acord cu sotul sa divortam,tot de comun acord dorim sa trecem apartamentul pe numele celor 3 copii:2 baieti de 21 si respesctiv 20 ani ai mezina de 18....Intrebarea se paote asa ceva si unde prin tribunal, sau la notariat?..va multumesc anticipat, o duminica placuta.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2008
aurelia_vasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: aurelia_vasile , utilizator 21:20, 2 Aprilie 2008
Va multumesc pt discutiile d-voastra,chiar daca in contradictoriu.Ma asteptam ca trebuie ajuns la notar,speram sa se poata face de un avocat,sau in instanta....sperante desarte.A fost de acord la una din discutii sa trecem,apartamenul pe numele copiilor,dar ma gandesc sa nu se schimbe,mereu a mers pe ideea ca imi controleaza si gandurile,ca mie frica sa fac pasul spre divort.Sunt din Galati.Mai am o intrebare pt d-nii si d-nele avocati..."Daca divortul este de comun acord,se mai face proces si sa fie si enorm de lung?.."....Am aflat ca acum e suficient sa fie la semnarea cererii ambii si astepti decizia prin posta...Asa este?..Va multumesc
aurelia_vasile a scris:

Mai am o intrebare pt d-nii si d-nele avocati..."Daca divortul este de comun acord,se mai face proces si sa fie si enorm de lung?.."....Am aflat ca acum e suficient sa fie la semnarea cererii ambii si astepti decizia prin posta...Asa este?..Va multumesc

Nu dureaza mult divortul. La termenul de judecată stabilit pentru judecarea cererii, instanţa va verifica dacă soţii stăruie în desfacerea căsătoriei pe baza acordului lor şi, în caz afirmativ, va trece la judecarea cererii, fără a administra probe cu privire la motivele de divorţ. Deci, trebuie sa fiti prezenti la acest termen.
Indepliniti conditiile divortului prin acord intrucat copiii dvs sunt majori, dar chiar asa... prin corespondenta nu se poate.
Trebuie sa va prezentati la termenul stabilit pentru ca instanta sa verifice acordul dvs. (e cam ca la starea civila, dar fara sampanie si bomboane).
Va multumesc,pt detalii,dar mai ales pt zambetul adus,mai ales d-nei avocat,pt ultima fraza,daca aveam acum 22 de ani mintea de acum....nu mai ajungeam la starea civila,mai ales ca tata socru a stat cu frica asta,ca o sa lipsesc de la casatoria civila;).Acum mai urmeaza pasul cel mai greu dupa o viata de "om" si mai ales sa rezolv cu apartamentul pt copii.Multumesc din suflet pt tot ce mi-ati spus.
eu as vrea sa fac o mica precizare.am fost doi ani pe bancile judecatoriei,tribunalelor si curtilor de apel..vrind nevrind a trebuit sa astept si sa ascult multe alte procese. Si pot sa spun ca am auzit multe.
Eu personal nu as da copiilor chiar asa usor munca mea de o viata...nu se stie mai vine vre-o nora,vre-un ginere...niciodata in viata nu se stie. Eu as face intretinere sau ceva de genul acesta (ca sa am si eu o siguranta...),nu hop top,gata dam totul copiilor..acuma toate bune si frumoase,dar cum am spus nu se stie niciodata si am vazut multe lacrimi de parinti indurerati de purtarea copiilor lor.

Alte discuții în legătură

Donatie parinti catre copil casatorit Amitrica Amitrica Fiul meu este casatorit in alta localitate si doresc sa-l ajut in vederea cumpararii unui apartament cu o suma importanta de bani. Cum as putea proceda pentru ... (vezi toată discuția)
Donatia facuta catre baiat si nora se mai poate contesta ghita_1976 ghita_1976 Buna ziua, Dupa casatoria celor doi le-am donat o casa in proportie 1/2 fiecaruia dintre ei la notariat fara nici o clauza de reziliere a contractului de ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi atacat un contract de vanzare cumparare, intre parinti si unul din fii acestora? geyes36 geyes36 Buna ziua! Parintii sotului meu, au semnat in 2008 fara sa stie, un contract de vanzare cumparare, intre ei si fiica lor. Mentionez ca asestia sustin ca nu au ... (vezi toată discuția)