avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferenta apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferenta apa

Daca in luna august diferenta dintre indexul de apa facturat si indexul tuturor locatarilor este sa zicem -15 , iar in luna urmatoare este 15 , cum se calculeaza direrenta de apa in septembrie ,in cazul in care in august s-a considerat ca fiind 0 si daca a fost corect considerandu-se 0. Multumesc
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 01:42, 26 Noiembrie 2010
Multumesc pt raspunsuri , in special elga50
elga50 a scris:

Aici nu e vorba de contabilitate nicidecum, ci de gestionarea indecsilor, care este alta mancare de peste!

dupa opinia dvs ,in cadrul asociatiei de proprietari ,unde se gestioineaza indecsi ?
elga50 a scris:

Diferenta dintre factura si consumul declarat de proprietari se imparte pe cota-parte indiviza sau sub o alta forma agreata de asociatia de proprietari si consemnata intr-un proces verbal.

Si daca diferenta e negativa? ca in cazul prezentat de @cmd.
In mod logic ar trebui sa se raporteze pentru luna urmatoare.
am o intrebare: administratorul asociatiei nu trebuie sa verifice de ce apare o astfel de diferenta intre factura si consumul declarat de aproprietari? are voie sa intre in apartamente dupa ce da un preaviz. nu e corect sa platesc cota parte indiviza daca unii nu vor sa declare CORECT cat au consumat (sau dc au apometrele defecte)
o alta intrebare: respectiva cota parte indiviza nu se plateste doar pentru consumul/pierderile de pe spatiile comune? la asociatia mea se impun suplimentar 1-2 mc de apa/apartament, nefiind consumsau pierderi la subsol.
CE POT FACE? MULTUMESC
Daca diferenta e foarte mare, da, asa ar fi normal, sa verifice repartitoarele pentru a descoperi sursele acestor pierderi.
Oricum intotdeauna vor exista diferente intre consumul declarat si consumul inregistrat la intrare.
Dumneaoastra daca aveti indexul la contorul de apa rece 76.231 mc, cat declarati ?

Alte discuții în legătură

Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Facturare apa Cristina2204 Cristina2204 Buna seara! As avea nevoie de o lamurire referitor la modul de facturare al consumului de apa. In luna august nu s-a facut citirea contorului de apa drept ... (vezi toată discuția)