avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferenta apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferenta apa

Daca in luna august diferenta dintre indexul de apa facturat si indexul tuturor locatarilor este sa zicem -15 , iar in luna urmatoare este 15 , cum se calculeaza direrenta de apa in septembrie ,in cazul in care in august s-a considerat ca fiind 0 si daca a fost corect considerandu-se 0. Multumesc
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 01:42, 26 Noiembrie 2010
Al doilea contor a fost gratis ca si montarea.
Nu stiu cum e la dv dar la noi daca un proprietar suna la gaz unde e contract individual ca e scurgere sau nu merge sau orice vin ei si se uita gratis chiar daca e scurgere la gaz sau ti s-a parut.si de cate ori vine ca sa stranga putin rupe sigiliul pune altul pe banii lor.
Era normal sa il plateasca ei ca e in afara apartamentului.
La apa eu care am contract individual daca mi se strica contuarul eu il cumpar si il pun daca vreau dar ei il sigileaza si mi-l si pun ca doar nu e mare scofala.
Cind e la tine in casa raspunzi tu cind e afara raspuns ei dar tu platesti doar o dat ala inceputul lucrarii.Daca al meu din casa o ia razna atunci daca mai am garantie bine daca nu cumpar altul de unde zic ei.(dar si aici va spun ca sunt de treaba si permit cam tot si nu sunt ca il alte parti numai de la ei si cu preturi de innebunesti.
Si la gaze se intampla la fel.Ei singuri decid ce contoare pun si din intamplare la noi ieri tocmai a schimbat toate contoarele la cei care i-a gasit acasa.
(ca sa semnezi ca ai luat cunostinta de ultimul index de era pe contuarul care il lua.)Au motivat ca la alte blocuri de la frig a disparut afisajul si desi ei ai putut sa il ia si sa vada indexul prin conectare al contor nu era corect fata de proprietari si luna viitoare poate pateau la fel.
Ei singuri au spus ca e de datoria lor sa vada daca mijloacele cu care ei masoara sunt corecte.Acesta este si unul din motivele pentru care nu prea vor sa faca contract individual.Ca ei ar trebui sa zica ca contoarele acestea de sunt cumparate de la firmele agreate de ei (lucru intamplat cind s-a construit blocul) sunt toate bune si poate nu sunt.

Era normal ca sa ia contuarul nou in considerare .Au zis ca daca vrem pun cite 2 sau 3 langa cel existent daca are loc si lasam o luna 2 cit credem noi.
Oriucum desi rezulta ca si inainte (ca nu fusese pus fix de un an) platisem in plus nu a mai fost cazul sa face galagie ca oricum nu ne dadeau banii inapoi sau venau urmatoarele facturi pe -.
Nota :contuarul fusese pus cam cum 3 4 luni inainte de periada la care ne referim dar atunci erau 2 3 proprietari si nu se contorizase nimic.In fiecare luna fusese o abrambureala si plateau asa in mod egal factura de apa sau daca mai trebuia bani dadea Proprietarul tuturor apartamentelor dinainte(dezvoltatorul) .

O dovada ca au fost de treba este si faptul ca mi-au permis sa fac contract individual desi nu prea vroiau ca ei prefera sa ia de la unul totii banii deodata.
Deci nu avem tevi trase separate adica da unul nu plateste sa ii poti taia doar lui apa mi-au facut contract si am specificat ca in cazul in care restul care sunt inca pe asociatie nu platesc apa ei tot trebuie sa intrerupa de la cel general si atunci imi taie mie apa si e valabil si invers.M-a costat 150 ron.

In concluzie daca ai platit la inceput lucrare pe urma ei o intretin ca e proprietatea lor desi tu o platesti.
La gaz de exemplu era coloana trasa pe scara si contuar si contract individual pentru fiecare apartament dar numai ca desi cei de la gaz au spus sa fie dimensionata pentru 2 focuri adica aragaz si poate cineva isi pune centrala individuala dezvoltatorul s-a sgarcit sa faca o economie de 1 mil pe apaartament si 1 milion la teava.
Eu cind am venit si am vrut sa imi puncentrala a trebuit sa schimb toata teva de la 3/4 toli sauinch cum vreti la 2 toli.
Si am platit eu si am facaut contract cu gazul ca oricare vine si vrea sa isi puna un alt foc sa plateasca numai dupa ce ii dau aprobare eu.
Si am platit 66mil.Vine primul ii cer jumate din bani, apoi al doilea si ii cer 1/3 si impart banii cu primul si tot asa.
Desi furnizorul ar trebui sa faca asta pe banii lui ca doar urmaza sa castige orin vanzarea in plus uite ca in Romania nu e asa
In Austria statul incurajeaza constructia in zone cat mai innacesibile si iti aduc anumite utilitati gratis .
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
w_v_w_v, utilizator
Sunteti norocosi!
Cum se cheama domnule furnizorul ala asa filotim de arunca cu contoarele pe coloanele de apa unde vrea proprietarul si colac peste pupaza mai factureaza si dupa ala care arata cel mai putin?
E un furnizor mic local.In 2010 a preluat de la primarie Gunoiul si a cerut initial 9 lei pe persoana.Credeau ca le merge faza dupa ce anul dinainte fusese 4 lei /persoana in 2009 cind aduna primaria si un an inaite 2 lei /persoana in 2008 tot primaria aduna banii.
Dar lumea nu avrut sa faca contracte si au redus la 6lei/luna pe 2010 dar degeaba.La noi s-au rugat sa facem contract pe asociatie dar normal ca nu am vrut.Adica sa ne chinuim noi sa strangem banii in locul lor?
Asa am lasat cine vrea si surpriza nu a facut nimeni.Sunt obligatii de primarie sa ridice gunoiul avand in vedere ca primaria impune o taxa in impozitul local pentru curatenie.

La fel au facut si la apa unde s-a ajuns de la 0,61+TVA pe metru consumat si 0.25+tva lei apa deversata aplicata la 80% din consum deci total 0.96lei/m3 apa consumata +deversata in MAI 2009 la 2.84 tva inclus la apa consumata si 0.68 tva inclus apa deversata aplicabil la 100% dei total de 3.52pe m3

De la 0.96 lei in mai 2009 ultima luna la 3.52 in 2010 mie mi se pare ca fura nu ca arunca cu banii.Ca doar apa vine tot din pamant(din fericire si nu e ca in Bucuresti filtrata si cu miros de clor).
Deci nu arunca cu banii ci ne fura dar asa cum pot.Noi ne aparam asa cum putem.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
w_v_w_v, utilizator
1. m-ati intrebat cat declar, nu cat calculeaza cei de la asociatie.
2. greseala mea e ca eu am crezut ca la asociatia noastra se calculeaza pierderile functie de cota parte indiviza, in fapt in functie de nr de persoane, deci piederile sunt mult mai mari 1-2 mc de apa/persoana (si locuiesc 45 pers pe scara)
3. ce e minunat la noi pe scara e ca indiferent daca declara toti consumul, pierderile apa sunt de 45 mc sau multiplu ( de rgula 90 MC, lucru verificat la asociatie).
4. faptul ca la alte asociatii pierderile sunt mult mai mari, nu reprezinta o scuza pentru a nu verifica daca se declara corect apometrele (asa cum sunt verificate, periodic, contoarele de electricitate). nu trebuie sa iasa "farmacie" (ca nici cei de la electrica nu verifica indexul meu in secunda in care l-am declarat), dar trebuie eliminata suspiciunea ca cineva, INTENTIONAT, nu isi declara consumul inregistrat de apometre.
SI NU IN ULTIMUL RAND, MULTUMESC PENTRU LAMURIRI
Pt dani_the_angry

dani_the_angry
nu trebuie sa iasa "farmacie" dar trebuie eliminata suspiciunea ca cineva,nu isi declara consumul inregistrat de apometre.

Cum verifici daca lumea isi declara corect consumul?Zi-ne o metoda?
Eu ti-am zis una.Cumperi apometre cu citire RADIO inclusiv pe cel general.
Intelege ca aici ori e farmacie ori nu e.
Chiar daca toate apometrele arata perfect nu le citesc toti in acelasi timp si de aici rezulta diferenta.

Cum elimini suspiciunea ? Zi-ne o metoda?
Eu iti mai dau si aici o metoda.
Prin terapie psihologica adica te obisnuiesti cu ideea ca nu poti face totul perfect si depinzi de altii la comun.

Uite aici apometre cu unde radio
1 [ link extern ]
2 [ link extern ]

Nu zice distanta de la care pot fi citite dar vad aici la stirile protv ca merge sa le citesti si de la 700metri.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Facturare apa Cristina2204 Cristina2204 Buna seara! As avea nevoie de o lamurire referitor la modul de facturare al consumului de apa. In luna august nu s-a facut citirea contorului de apa drept ... (vezi toată discuția)