avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferenta apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferenta apa

Daca in luna august diferenta dintre indexul de apa facturat si indexul tuturor locatarilor este sa zicem -15 , iar in luna urmatoare este 15 , cum se calculeaza direrenta de apa in septembrie ,in cazul in care in august s-a considerat ca fiind 0 si daca a fost corect considerandu-se 0. Multumesc
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 01:42, 26 Noiembrie 2010
grandanat a scris:

Si daca diferenta e negativa? ca in cazul prezentat de @cmd.
In mod logic ar trebui sa se raporteze pentru luna urmatoare.

Nu, se imparte pe liste cu semnul minus pentru ca ori vine ca o compensare a unor "pierderi" din trecut, ori este o compensare pentru "pierderi" care vor fi in viitor.
E mai bine sa operam in liste in fiecare luna realitatea de la acel moment al "pierderilor", fie ca sunt pozitive, fie negative, ca sa nu le pierdem pe drum, tinandu-le de-o parte pentru o prezumtiva compensare care nu se stie daca e din viitor si nu din trecut.

Am avut o asemenea situatie la blocul meu, o singura data, ce-i drept!
Aceste pierderi nu se pot "dibui" niciodata exact de unde sunt, de cand sunt si ale cui sunt.
Cine vrea sa faca farmacie sau sa-si explice exact de unde si cum, va esua, n-am nici cea mai mica indoiala, mai ales in blocuri mari, cu scari cu multe etaje, cu proprietari plecati la munca in strainatate (carora poate le curge wc-ul in nestire, dar n-are cine nici sa-l repare, nici sa dea un index macar la cateva luni o data), cu chiriasi care vin, pleaca si habar n-au de dat indecsii, cu oameni in varsta care nu mai vad bine ce scriu pe biletelul cu indecsii, cu tineri preocupati de joburile lor si care vin seara daramati de oboseala si uita sa dea indecsii cu lunile ....mai vreti? Nu, ma opresc aici!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
elga50, moderator
Noi ne-am gandit sa facem farmacie si am facut mai ales cand a aparut o diferenta de 500m3.Furnizorul nostru ne-a lasat sa citim singuri apometrul general si sa mergem sa il declaram sau sa adunam consumurile si sa regularizam la un an.La un an a aparut 600m3 in plus.

Noi ne-am gandit sa facem farmacie si am facut.
Putati si dv daca gasiti in aceeasi zi toti proprietarii acasa.
Puneti anunt ca la data si ORA X se opreste apa si se citesc apometrele.Apoi vb cu fiecare proprietar si va asigura ca la data si ora stabilita este acasa.
Recunosc ca in cazul unde sunt putine apartamente este mai usor.
Cititi apometrul general, apoi pe cele ale proprietarilor si verificati si daca au pierderi la tevi si ar fi bine si la robinete sau wc si apoi le dati drumul la apa.
Peste o perioada repetati operatiunea.Noi asa am descoperit ca apometrul general nu mergea bine desi are1 an de cand e pus.
Am mers la cei cu apa si le-am zis.Noroc ca au fost oameni simpli si ne-au zis CUM vreti sa verificam daca merge??Sunt unii furnizori care zic atunci luam apometrul si il trimitem la verificat si intre timp punem altul.Aia clar zic ca e bun daca e al lor.Numai cand e apometrul de la tine din casa ai sanse sa auzi raspunsul NU E BUN dupa ce vine cu el de la metrologie.

Noi le-am spus "mai puneti un apometru langa cel general."
peste 2 saptamani deja cel vechi arata cu 25m3 mai mult.Considerand ca defectiunea se manifesta liniar asta justifica exact diferenta de apa.
Asa ca ne-am scos.Oricum ar trebui inregistrate atat diferente cu plus cit si in minus de la o luna la alta fata de apometrul general asta daca nu picura nicaieri.Exista pe internet apometre cu unde radio pe care le citesti de la distanta cu un program si un receptor cu mufa USB ca si repartitoarele si atunci s-ar elimina orice problema sau cum am inceput noi sa facem contract individual adica pe apartament cu firma de apa si numai impartim nimic cind o sa avem toti asa.
Dar asta este conditionata de existenta instalatiei in acest scop.Adica fiecare cu teava lui.Furnizorul normal ca ar vrea sa ia odata toti banii odata si nu sa stea dupa fiecare si sa taie 1000chitante plus ca treb sa citeasca 1 mil de apometre din cand in cand.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
w_v_w_v, utilizator
:offtopic:
Idealismul dv. este debusolant, debordant, deconcertant si de necomentat (din punctul meu de vedere)!

Succes in administrarea cu precizie farmaceutica a asociatiei! :):bow:
w_v_w_v a scris:
Noi le-am spus "mai puneti un apometru langa cel general."
peste 2 saptamani deja cel vechi arata cu 25m3 mai mult.

O idee foarte buna.
Iata ca oricand mai avem cate ceva de invatat unii de la altii.
Va felicit!
Cat v-a costat montarea celui de-al doilea contor?:innocent:
Si care contor a contat la facturare? Dupa care vi s-a facturat?:happy:

Cine decide care e contorul bun?
Normal ca ala care arata mai putin era cel mai bun. Bravos! Misto masuratoare!=D>
Masuratoarea prin comparatie este culmea stiintifica a metrologiei!:clapping:

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Facturare apa Cristina2204 Cristina2204 Buna seara! As avea nevoie de o lamurire referitor la modul de facturare al consumului de apa. In luna august nu s-a facut citirea contorului de apa drept ... (vezi toată discuția)