avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiatura... bat-o vina!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiatura... bat-o vina!

Stie cineva care este data pana la care poate fi depus contractul de colaborare ca avocat stagiar, la baroul Buc.? Multumesc anticipat!
Da, da pana cand poti semna contractul? Ideea era pana cand se poate sa fie depus la barou de la data la care sunt validate rezultatele examenului, ca in functie de asta il si semnezi...
Asa e, toate actele trebuie depuse la barou in 15 zile de la semnare, care ar fi logica insa, nu stiu... Ca oricum, recent, ele sunt validate la data intrunirii consiliului, deci tu nu poti functiona o saptamana-doua fara validarea baroului, xcaci ei valideaza cand vad actele. Atunci? Care ar fi logica?
Daca am incheiat acum o luna un contract si convin de comun acord cu partea cealalta sa-l depun in martie, care ar fi problema? :O Ca doar e validat si produce efecte din martie, nu?
Inainte, producea efecte de la data depunerii si atunci era logic sa nu interzii prea mult...

Referitor la vox..., da, poate avea stagiari in Bucuresti.
Am si eu o intrebare si va rog sa ma ajutati. Pentru schimbarea domiciliului stabil de ce acte am nevoie?? Va trebui schimbata si cartea de identitate, nu-i asa? multumesc mult.:)
- cererea pentru eliberarea actului de identitate ca urmare a schimbarii domiciliului;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu; daca stai la cineva, iti va trebui acordul proprietarului (vezi b de mai jos) si trebuie sa mearga cu tine la politie.
- timbru fiscal in valoare de 1 leu;
- chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate, respectiv 7 lei

Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul din urmatoarele documente:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ; b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit.a);
b) declaratia scrisa de primire in spatiu a gazduitorului, insotita de actul de proprietate al acestuia, pentru persoanele care solicita schimbarea domiciliului la o alta persoana fizica;
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol, pentru mediul rural.

Persoanele care au detinut, anterior, un act de identitate, trebuie sa-l predea lucratorului de evidenta a persoanelor, daca nu a fost pierdut, furat ori distrus.
Persoanele care detin carte de alegator sunt obligate sa o predea lucratorului de evidenta a persoanelor, intrucat, odata cu noua carte de identitate, li se va elibera si o alta carte de alegator.
OK, am luat examenul de admitere si acum "sap" dupa informatii!!! Stiu ca a fost subiect de examen, dar ma poate lamuri cineva care sunt activitatile pe care le poate desfasura avocatul stagiar?

In legatura cu parafa profesionala, la ce se foloseste? Am vazut ca poate fi utilizata si de catre avocatul stagiar.
Avocatul stagiar poate atesta identitatea partilor?

P.S. Am vazut in Statut doua modele de parafe: 1) PARAFA PROFESIONALA - Anexa XXIII;
2) PARAFA FOLOSITA DE AVOCAT PENTRU ACTELE ÎNTOCMITE CONFORM ART. 3 ALIN. (1) LIT. C) DIN LEGEA NR. 51/1995 - Anexa XXIV

MUltumesc!
bianca27 a scris:
ma poate lamuri cineva care sunt activitatile pe care le poate desfasura avocatul stagiar?

Din lege ce ai inteles? Ma indoiesc ca n-ai inteles nimic.

Avocatul stagiar poate atesta identitatea partilor?

Da.

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar - inscriere la administratia financiara yx32_angel yx32_angel Am o intrebare pentru avocatii stagiari...care s-au inscris deja la administratia financiara... Ne puteti informa si pe noi, ce ce urmeaza sa mergem sa facem ... (vezi toată discuția)
Avocatii stagiari au cif? ContSters121604 ContSters121604 Buna seara! Am si eu mai multe nelamuriri cu privire la inregistrarea in evidentele fiscului. Am fost primita in barou in decembrie 2009. La scurt timp am ... (vezi toată discuția)
Avocatul stagiar unde deschide rol fiscal? andreeakristina andreeakristina buna ziua, pe decizia eliberata de barou privitoare la aprobarea contractului de colaborare dintre un stagiar si avocatul indrumator scrie ca stagiarul are ... (vezi toată discuția)