avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubire RCA

Daca persoana pejudiciata intr-un accident auto a acceptat si a incasat despagubirea RCA platita de firma de asigurare, mai poate da in judecata persoana vinovata de producerea accidentului (asigurat RCA) pentru a obtine o suma in plus. Ce sanse de castig are?
Orice asigurare are printre elementele ei suma asigurata. Aceea e suma maxima pe care asiguratorul o plateste celui care a suferit prejudiciul.
buna ziua am o dacia 1310 de 11 ani vechime,asigurarea mia dat doar 70% cei 30% cine trebuie sa plateasca : pagupitul sau vinovatul .Si cum trebuie sa perocedez daca eventual vinovatul trebuie sa plateasca diferenta de bani iar acesta refuza
Il dati in judecata petnru restul sumei.
Aveti grija, daca nu aveti dovezi serioase, cam greu. La o masina veche si nu foarte valoroasa... se tine cont si in instanta de raportul agentului constatator al firmei de asigurari si vinovatul il poate invoca in favoarea lui.
Daca nu aveti dovezi sau daca cei 30% nu inseamna o suma mare, sa tineti cont si de posibilitatea unei expertize in dosar, pe care o veti plati... pe care dv. trebuie sa o cereti ca sa treceti peste raportul de la asigurare... nu e ursor, vedeti daca merita.
Si daca da, luati un avocat.
in acel raport intocmit de inspectorii de asigurare intotdeauna este si un calcul cu privire la algoritmul de calcul a valorii masinii in functie de vechimea sa. Nu o sa se acorde niciodata despagubiri la valoarea de pe piata a masinii, nici macar la asig. casco.

Alte discuții în legătură

Asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator otiliap otiliap buna ziua acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca inainte de finalizarea procesului penal bianca23 bianca23 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia a decedat o persoana(Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) si 3 masini au fost avariate(toate ... (vezi toată discuția)
Probleme rca omniasig ContSters63677 ContSters63677 Buna ziua, Avem o problema cu o despagubire de la RCA Omniasig. Acum 2 zile am avut un incident. Ne-a tamponat in spate o masina care, neadaptand viteza la ... (vezi toată discuția)