avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren mai mare, ce fac in cazul asta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren mai mare, ce fac in cazul asta?

Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu.
Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp.
Cadastristul zice ca daca terenul depaseste in realitate 2% din suprafata actului de proprietate se poate rezolva cu actiune in constatare.
Terenul a fost dobandit de bunicii mei acum 60 de ani de la o persoana. Acte nu mai exista, dar a fost trecut in registrul agricol la lotul bunicilor in 1959 cu suprafata de1000 mp. apoi in titlu de proprietate cu 1200 mp dupa revolutie , real fiind 1380 mp.
Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: tractor , utilizator 19:55, 8 Februarie 2008
Am titlu pe 1200. In practica, sunt 1380. Rezulta ca nu am titlu pe 180. Posed fara titlu. :P
Fac eu o actiune in instanta sa se constate... ce? Ca sunt proprietar pe 1380. Adica revendic inca 180 de mp pe care azi nu-i am. Voi taxa la valoare si va fi o revendicare. Ca eu formulez constatare, e un amanunt.

Accepta si cadastrul diferente mai mari, dar in anumite situatii. Dv. nu mi-ati descris-o ca sa va spun ce si cum...
Cadastristul poate sa va spuna multe despre metri patrati si altceva de gen. Daca vreti ceva legat de actiuni in instanta, intrebati un avocat, nu un cadastrist.
Nu inteleg de cand posedati si de ce nu s-a facut cadastru... ca si celelalte nelamuriri spuse deasupra.

Aratati actele unui avocat, e mai sigur.
in familie posedam terenul de aproape 60 de ani,
In registrul agricol 1959 a fost trecut ca suprafata 1000 mp , in titlu de proprietate in 1996 cu 1200 mp , acum vedem la masuratori ca terenul e de 1380 mp.
Pai problema e asa ....cadastristul a masurat , a luat banii si acum ne trimite la instanta ca e terenul mai mare decat in acte .
LA ACTIUNEA IN CONSTATARE PE CINE CHEM IN JUDECATA ? SAU ZIC DOAR SA SE CONSTATE CA SUNT PROPRIETAR PE SUPRAFATA DE 1380 MP REZULTATA DIN MASURATORI (SI , ATASEZ SCHITA CADASTRISTULUI ) CU TOATE CA IN ACTE( HOTARARE JUDECATOREASCA TRANZACTIE IN INSTANTA) MI SE ATRIBUIE 1200 MP , DECI AM POSESIE PE 1380 MP SI PROPRIETATE. PE 1200 MP
Sa chem vecinii...si primaria .... hotarele nu s-au schimbat.
nici unul din vecini nu are cadastru facut e vreo problema ?
Sunt sanse sa se admita actiunea?
cam cat duraza de regula?
e sigur ca revendicare nu merge caci in cazul revendicarii PROPRIETARUL NEPOSESOR CHEAMA IN JUDECATA PE POSESORUL NEPROPRIETAR,
ACTIUNILE IN CONSTATARE LA CRAIOVA NU SE PREA ADMIT SI CRED CA NICI NU SE POATE FACE CACI ACTIUNEA IN CONSTATARE CONSTATA O STARE DE DREPT NU DE FAPT , IAR POSESIA PE UN SURPLUS DE 180 MP ESTE O STARE DE FAPT, DECI CLAR NU SE POATE INTRODUCE O ACTIUNE IN CONSTATARE

UZUCAPIUNEA PENTRU SURPLUSUL DE 180 MP CRED CA AR MERGE MAI BINE ,II POSED FARA TITLU DE 60 ANI,
Eu tot ca o actiune in constatare o vad, temeiul dobandirii fiind uzucapiunea, a mare.
Revendicare nu e pentru ca nu l-a "nelinistit" nimeni in posesia terenului, singura "uzurpare" adusa fiind lipsa titlului pt restul de suprafata; pe de alta parte, nu are nici actu' care sa-i ateste proprietatea pt restul terenului pe care ar urma sa-l revendice de la .....cine?!:)

Alte discuții în legătură

Achizitie teren si drept de uzucapiune coscip coscip Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren care are efectiv 488mp dar conform legislatiei cadastristul a trebuit sa treaca in documentatie 400mp cat este trecut ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului pentru teren detinut fara acte de proprietate obrijanu obrijanu Buna seara! Detin din 1970 suprafata de teren de 1200 mp., act de proprietate am doar pentru 1000 mp, pentru care am platit mpozit, Pentru diferenta de 200 mp ... (vezi toată discuția)
Intabulare partiala tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua!Am cumparat un teren cu suprafata de 330 mp pe care am edificat o vila in anul 2008.Am constatat cu satisfactie:oops: ca vecinul din partea de sud ... (vezi toată discuția)