avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren mai mare, ce fac in cazul asta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren mai mare, ce fac in cazul asta?

Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu.
Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp.
Cadastristul zice ca daca terenul depaseste in realitate 2% din suprafata actului de proprietate se poate rezolva cu actiune in constatare.
Terenul a fost dobandit de bunicii mei acum 60 de ani de la o persoana. Acte nu mai exista, dar a fost trecut in registrul agricol la lotul bunicilor in 1959 cu suprafata de1000 mp. apoi in titlu de proprietate cu 1200 mp dupa revolutie , real fiind 1380 mp.
Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: tractor , utilizator 19:55, 8 Februarie 2008
E bine sa intrebati, nu e nicio problema, atata timp cat intelegeti ca noi nu tinem loc de consultatie juridica reala, fata in fata cu un avocat.
Imi pare rau ca nu ati venit cu unele precizari, poate va dadeam o idee mai concreta...

Dar... pe cine dati in judecata? Si v-a spus avocatul de riscul respingerii actiunii ca inadmisibile, caci mai exista un titlu de proprietate pe acel teren sau pe motiv de autoritate de lucru judecat (in functie de paratul de acum etc.)?
Sa fie clar, oamenii nu pot face actiuni in instanta de 10 ori, ca prima data nu le-a iesit suprafata, a doua oara nu le-a iesit un vecin si tot asa... Deci, aveti mare grija!
pai asta e, ca nu prea stiu pe cine chemam in judecata.
Parat cred ca va fi mostenitorul celui care ne-a vandut terenul acum 60 de ani .

Si singurul titlu de proprietate pe terenul respectiv il avem noi ,numai ca in titlu apar 1200 mp iar in realitate sunt 1380 mp .
Cadastru vreau sa se faca pt tot terenul posedat , adica sa prinda si diferenta de 180 mp surplus la masuratoare.
Asta incerc sa aflu :care actiune ar fi mai potrivita , ca sa nu ni se respinga, si sa ni se recunoasca dreptul pe 1380 mp asa cum posedam terenul in realitate.
CE ZICETI? E SI ASTA O SOLUTIE?
Daca ma da in judecata unul dintre vecinii terenului in discutie revendicandu-si o portiune de teren de la noi din teren si apoi invocam uzucapiunea pe calea exeptiei pentru surplusul de 180 mp ?
E mai usor de rezolvat asa actiunea in instanta, decat sa cautam mostenitorii unui vanzator de acum 60 de ani ?
Mergeti cu actele la un avocat.
Multumesc mult pentru lamuririle date , acum cam am idee despre ce e vorba .
Au fost foarte utile discutiile de pe acest forum in privinta uzucapiunii
Faceti treaba buna aici .
Continuati.... mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren si drept de uzucapiune coscip coscip Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren care are efectiv 488mp dar conform legislatiei cadastristul a trebuit sa treaca in documentatie 400mp cat este trecut ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului pentru teren detinut fara acte de proprietate obrijanu obrijanu Buna seara! Detin din 1970 suprafata de teren de 1200 mp., act de proprietate am doar pentru 1000 mp, pentru care am platit mpozit, Pentru diferenta de 200 mp ... (vezi toată discuția)
Intabulare partiala tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua!Am cumparat un teren cu suprafata de 330 mp pe care am edificat o vila in anul 2008.Am constatat cu satisfactie:oops: ca vecinul din partea de sud ... (vezi toată discuția)