autoritatile romane au dreptul sa anuleze un permis auto eliberat intr-o tara membra UE?
IN 2008 mi s-a intocmit dosar penal pt. conducere sub influenta bauturilor alcoolice, iar in 2009 aprilie s-a terminat procesul in care am fost condamnat la 6 luni cu suspendare, acum recent pe 12 septembrie 2010 mi s-a intocmit din nou dosar penal conducand masina cu numerele expirate de 1 zi si cu o alcolemie de 25 la mie in aerul expirat.vreau sa stiu daca aveam dreptul de circulatie in romania si pt ce mi s-a intocmit dosarul penal si daca o sa-mi recapat permisul dupa 90 zile. tin sa mentionez ca primul permis mi-a fost retinut si si autoritatlle din UK mi-au dat un duplicat.
va multumesc!
Nu puteti,dupa cum nu aveti voie pe teritoriul Romaniei sa detineti doua permise de conducere.
Dupa 1 an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare,aveti posibilitatea sa introduceti dosarul pentru a da examen in vederea redobandirii permisului de conducere.
ultima data cand am fost la Politia Rutiera, exact dupa ce s-a implinit 90 zile de cand mi s-a retinut permisul de conducere, mi s-a zis ca sa vin cu solutia care o sa mi se dea de la parchet sau tribunal si o sa i se returneze permisul. acum ce sa inteleg?
iar vizavi de 2 permise de conducere nu am avut niciodata.
si inca ceva cand am fost in audienta la Politie mi s-a zis ca ba mi-l returneaza dupa 90 zile in Romania, ba mi-l trimite in Londra, acum mi s-a zis ca sa vin cu solutia de la parchet , eu unul nu mai inteleg nimic, atat vreau sa stiu daca mai vad ultimul permis de conducere care mi s-a retinut. si daca s-a facut un abuz fata de mine, am vre-o sansa sa-i dau in judecata.
Ps: nu a fost vina mea ca ei nu mi-au comunicat daca mi-au anulat permisul de conducere, au avut la dispozitie 4 luni sa-mi comunice.
Va multumesc!
Permisul a fost ridicat de politie in vederea anularii.
Prin sentinta de condamnare acesta va fi anulat ,iar dvs veti avea dreptul sa dati examen la un an de la ramanerea definitiva a sentintei.