avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anularea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anularea permisului de conducere

autoritatile romane au dreptul sa anuleze un permis auto eliberat intr-o tara membra UE?
IN 2008 mi s-a intocmit dosar penal pt. conducere sub influenta bauturilor alcoolice, iar in 2009 aprilie s-a terminat procesul in care am fost condamnat la 6 luni cu suspendare, acum recent pe 12 septembrie 2010 mi s-a intocmit din nou dosar penal conducand masina cu numerele expirate de 1 zi si cu o alcolemie de 25 la mie in aerul expirat.vreau sa stiu daca aveam dreptul de circulatie in romania si pt ce mi s-a intocmit dosarul penal si daca o sa-mi recapat permisul dupa 90 zile. tin sa mentionez ca primul permis mi-a fost retinut si si autoritatlle din UK mi-au dat un duplicat.
va multumesc!
Nu puteti,dupa cum nu aveti voie pe teritoriul Romaniei sa detineti doua permise de conducere.
Dupa 1 an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare,aveti posibilitatea sa introduceti dosarul pentru a da examen in vederea redobandirii permisului de conducere.
ultima data cand am fost la Politia Rutiera, exact dupa ce s-a implinit 90 zile de cand mi s-a retinut permisul de conducere, mi s-a zis ca sa vin cu solutia care o sa mi se dea de la parchet sau tribunal si o sa i se returneze permisul. acum ce sa inteleg?
iar vizavi de 2 permise de conducere nu am avut niciodata.
si inca ceva cand am fost in audienta la Politie mi s-a zis ca ba mi-l returneaza dupa 90 zile in Romania, ba mi-l trimite in Londra, acum mi s-a zis ca sa vin cu solutia de la parchet , eu unul nu mai inteleg nimic, atat vreau sa stiu daca mai vad ultimul permis de conducere care mi s-a retinut. si daca s-a facut un abuz fata de mine, am vre-o sansa sa-i dau in judecata.
Ps: nu a fost vina mea ca ei nu mi-au comunicat daca mi-au anulat permisul de conducere, au avut la dispozitie 4 luni sa-mi comunice.
Va multumesc!
Permisul a fost ridicat de politie in vederea anularii.
Prin sentinta de condamnare acesta va fi anulat ,iar dvs veti avea dreptul sa dati examen la un an de la ramanerea definitiva a sentintei.
care permis a fost ridicat in vederea anularii?
primul permis a fost retinut, poat sa-mi anuleze si duplicatul?
daca da pa ce motiv?

Alte discuții în legătură

Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)
Permis retinut in italia nedelin nedelin buna ziua. la sfirsitul lunii ianuarie am fost depistat in italia avind inaparatul tahograf o alta cartela si mi s-a retinut permisul de conducere, fara a mi ... (vezi toată discuția)
Daca permisul mi-a fost anulat in romania, dar intre timp eu l-am schimbat cu permis de uk pot sa mai conduc in uk? andrew14 andrew14 in urma unui accident pe care l-am avut acum 3 ani in rom.a urmat un proces si mi-a fost anulat permisul de conducere.precizez ca nu mi-a fost suspendat nici ... (vezi toată discuția)