avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anularea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anularea permisului de conducere

autoritatile romane au dreptul sa anuleze un permis auto eliberat intr-o tara membra UE?
IN 2008 mi s-a intocmit dosar penal pt. conducere sub influenta bauturilor alcoolice, iar in 2009 aprilie s-a terminat procesul in care am fost condamnat la 6 luni cu suspendare, acum recent pe 12 septembrie 2010 mi s-a intocmit din nou dosar penal conducand masina cu numerele expirate de 1 zi si cu o alcolemie de 25 la mie in aerul expirat.vreau sa stiu daca aveam dreptul de circulatie in romania si pt ce mi s-a intocmit dosarul penal si daca o sa-mi recapat permisul dupa 90 zile. tin sa mentionez ca primul permis mi-a fost retinut si si autoritatlle din UK mi-au dat un duplicat.
va multumesc!
mi-ati spus ca permiusul a fost ridicat in vederea anularii, Politia Rutiera din IASI mi-au comunicat ca incepand de pe data de 12 septembrie 2011 nu am dreptul de circulatie pe drumurile publice din ROMANIA, nu era normal sa ma instiinteze si de ce nu am dreptul de circulatie?
si daca a fost ridicat in vederea anularii trebuie sa anunte si autoritatile din UK, zic eu. NU?

Am trecut printr-o situatie similara, doar ca permisul meu este italian
Nu, niciun stat nu poate anula permisul de conducere emis de alt stat. In consecinta nici dreptul de a conduce nu poate fi anulat. Dupa procesul din 2009, IGPR, trebuia, conform Conventiei europene cu privire la efectele internationale ale interzicerii exercitarii dreptului de a conduce un vehicul cu motor, Bruxelles, 3 iunie 1976, sa transmita organului competent din U.K., o notificare din care sa reiasa motivul si valoarea ratei alcoolemiei pentru care ati fost pedepsit in Romania, iar britanicii sa ia masura care se impunea in cazul in care s-ar fi intamplat pe teritoriul lor. Daca sanctiunea primita in U.K. este mai favorabila decat cea din RO, atunci trebuie respectata . In cazul in care unui cetatean i se hotarasc doua pedepse diferite, acesta o va executa pe cea mai favorabila.

Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
sbk_77, utilizator
salut! i-ti multumesc de informatie, vad ca cei din UK nu au primit nici o notificare din partea IGPR-lui si mi-au dat alt permis, deci am dreptul de circulatie in ROMANIA.:dance3:
Da, ai dreptul de a circula in Romania, atata timp cat IGPR-ul nu a transmis nicio notificare britanicilor, si/sau acestia nu au luat nicio masura impotria ta, ba mai mult, ti.au eliberat un duplicat al permisului de conducere.

Alte discuții în legătură

Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)
Permis retinut in italia nedelin nedelin buna ziua. la sfirsitul lunii ianuarie am fost depistat in italia avind inaparatul tahograf o alta cartela si mi s-a retinut permisul de conducere, fara a mi ... (vezi toată discuția)
Daca permisul mi-a fost anulat in romania, dar intre timp eu l-am schimbat cu permis de uk pot sa mai conduc in uk? andrew14 andrew14 in urma unui accident pe care l-am avut acum 3 ani in rom.a urmat un proces si mi-a fost anulat permisul de conducere.precizez ca nu mi-a fost suspendat nici ... (vezi toată discuția)