autoritatile romane au dreptul sa anuleze un permis auto eliberat intr-o tara membra UE?
IN 2008 mi s-a intocmit dosar penal pt. conducere sub influenta bauturilor alcoolice, iar in 2009 aprilie s-a terminat procesul in care am fost condamnat la 6 luni cu suspendare, acum recent pe 12 septembrie 2010 mi s-a intocmit din nou dosar penal conducand masina cu numerele expirate de 1 zi si cu o alcolemie de 25 la mie in aerul expirat.vreau sa stiu daca aveam dreptul de circulatie in romania si pt ce mi s-a intocmit dosarul penal si daca o sa-mi recapat permisul dupa 90 zile. tin sa mentionez ca primul permis mi-a fost retinut si si autoritatlle din UK mi-au dat un duplicat.
va multumesc!
Da, dvs. interpretati Legea dupa nivelul de pregatire pe care il aveti, si chiar in cazul in care v-ati fi intitulat avocat, nu inseamna ca aveti solutia cea mai aproape de Lege. Pe acest mapamond sunt milioane de avocati sau "pregatiti din punct de vedere juridic, dar sunt imartiti in doua categorii: cei care pierd cauze, mai slabi, si cei care castiga cauze, mai buni.
De altfel, Art. 3 din Conventia Europeana spune ca "Partea contractanta care a fost informata despre o asemenea decizie poate pronunta..."
Partea contractanta care a fost informata despre o asemenea decizie poate pronunta, in conformitate cu legislatia sa, interdictia pe care ar fi pronuntat-o si ea, daca faptele si imprejurarile care au motivat interventia celeilalte parti contractante ar fi avut loc pe propriul sau teritoriu.
Adevarat, prezenta conventie nu limiteaza dreptul partilor contractante de a aplica masurile prevazute de legislatia lor, dar nici nu confera partii care a luat o decizie impotriva unui document de circulatie emis de un alt stat, puterea de a decide anularea acestui document, intrucat s-ar aduce grave atingeri suveranitatii statului emitent. Acestea fiind spuse, totul se decide la nivel de Lege Europeana, unde art. 49, alin 1 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene spune: Nimeni nu poate fi condamnat pentru o acţiune sau omisiune care, în momentul săvârşirii, nu constituia infracţiune potrivit dreptului intern sau dreptului internaţional. De asemenea, nu se poate aplica o pedeapsă mai mare decât cea aplicabilă la momentul săvârşirii infracţiunii. În cazul în care, ulterior săvârşirii infracţiunii, legea prevede o pedeapsă mai uşoară, se aplică aceasta din urmă.
In discutie nu era vorba de anularea actului, ci de anularea dreptului de a conduce, ceea ce este permis.
Apoi, la data savarsirii faptei, fapta era incriminata de lege. Vedeti OUG 195/2002. Chiar nu inteleg ce legatura are citatul dat, decat daca dvs credeti ca pentru a fi condamnata o crima pe teritoriul Romaniei, si legea Botswanei ar trebui sa incrimineze fapta.
In legatura cu aspectul european, desi nu s-a decis in acest sens, erau discutii sa se introduca in viitor un permis european de sofat care ar fi fost instant retras in toata Uniunea pentru anumite infractiuni la legea circulatiei comise intr-un singur stat membru. Ca integrarea Vasluiului in Romania: ai comis-o la Vaslui, nici la Bucuresti n-ai dreptul de a sofa. Cum spunea cineva, aveti grija ce va doriti, ca s-ar putea chiar sa se intample:P
Hotararile instantelor romanesti sunt recunoscute in intreaga UE si nu se poate ca un drept,cel de a conduce,chiar restrictionat printr-o hotarare perfect legala si definitiva sa poata fi eludat,prin faptul ca persoana culpabila are un permis emis de alte autoritati.
Dreptul de a conduce este acelasi pestet tot,iar in Romania acest drept este restrictionat conform legii
De fapt prin folosirea unui alt permis,emis de alte autoritati,ale altei tari nu se face altceva,decat sa se eludeze prevederile legii romane, de fapt sa nu se respecte autoritatea statului roman.
Este grea interpretarea unor texte de lege,care nu sunt inscrise in niciun tratat de inginerie,dar mai usor este sa devii agresiv si sa contesti,fara nicio baza sau pe baza unor interpretari emise intr-un mod sui generis.
Este mai usor sa contesti cunostintele altora,in lipsa cunostintelor proprii.
De fapt,indiferent de pregatirea lor,lumea este plina de acesti "Gica Contra",care vor sa iasa in evidenta cu tot dinadinsul
cand mi-a fost anulat dreptul de circulatie in ROMANIA? IN 2009 cand mi s-a incheiat procesul sau pe 12 septembrie 2010 cand am primit instiintarea de la POLITIA RUTIERA ca precum nu am drept de circulatie in ROMANIA? Si de ce nu au instiintat autoritatile din UK? Autoritatile din UK mi-au zis ca pot sa conduc linistit in in orice tara membra UE, si daca permisul imi era anulat sau puncte aveam scris in fisa conducatorului auto.
inca o intrebare: pt ce mi-au facut dosar penal pe data de 12 septembrie 2010 cand am fost "prins" conducant autoturismul cu nr expirate si cu o alcoolemie de 0.25 la mie i aerul expirat?
VA MULTUMESC.
De ce nu a fost comunicata sanctiunea si in UK ,din nefericire,va pot comunica numai cei care nu au facut acest lucru.
Vi s-a facut dosar pentru conducerea unui autotuvehicul cu numere care nu mai au valabilitate,art.85/4 din OUG nr.195/2002
La valoarea alcoolemiei depistata prin etilotest,vi se va aplica sanctiunea contraventionala de suspendare a permisului.