Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P
Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.
Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!
mare rugaminte, mare, va rog frumos daca puteti sa-mi postati si mie capitolul cu grile din cartea lui Voineag, cel referitor la pedepse-penal partea generala si raspunsurile. Multumesc mult!
P.S. Catelusa mea Ursica a gasit o noua jucarie, ati ghicit cartea cu grile a lui Voineag si mi-a franjurat intreg acest capitol. Sunt de acord, eu am fost de vina.
Citat din liniile directoare de îmbunătăţire a recrutării şi formării iniţiale a magistraţilor prezentate de CSM si INM:
- pentru recrutarea şi formarea iniţială a magistraţilor recrutaţi conform art. 33 din Legea nr. 303/2004 – modificările propuse vizează:
(a) garantarea unor standarde de recrutare adecvate pentru toţi magistraţii nou recrutaţi, indiferent de condiţiile de accedere în magistratură, prin uniformizarea modalităţilor de recrutare pentru cele două categorii de candidaţi pentru funcţia de judecător sau procuror (candidaţi cu experienţă în profesii juridice şi candidaţi fără experienţă în profesii juridice);
(b) revizuirea programului de formare iniţială a magistraţilor astfel recrutaţi, pentru a se asigura însuşirea competenţelor specifice exercitării funcţiei şi modificarea statutului acestei categorii de magistraţi în perioada formării iniţiale;
(c) verificarea însuşirii competenţelor specifice exercitării funcţiei la finalizarea perioadei de 6 luni de formare iniţială.
In sfarsit CSM-ul vrea sa ia atitudine si sa nu mai permita ca unii sa intre in magistratura printr-un examen facil, iar altii sa se chinuie peste 3 ani in care dau circa 50 de examene, multe dintre ele mult mai dificile decat examenul de admitere direct pe post. Ar fi ideal pentru magistratura sa se dea un singur examen de admitere de tipul si dificultatea celui de la INM. Nu vad de ce unii ar fi dezavantajati ca nu au fost 5 ani consilieri juridici la buticul din coltul strazii.
Intr-o asemenea situatie nu se vor ocupa decat locurile de la INM si vor avea un deficit de personal si mai mare, raportul pe justitie va fi in continuare unul nefavorabil, pa! transe de imprumut de la FMI, etc...Cei care intra direct pe post credeti-ma stiu f. multa carte si au si suficienta practica pt a face fata profesiei de magistrat(nu promoveaza acest examen cei care sunt consilieri la buticul din colt).S-a dat un examen destul de dificil in noiembrie 2009 si promovabilitatea a fost f. scazuta,ca atare nu s-au ocupat locurile adancindu-se astfel deficitul de personal, situatie similara cu august 2010. Mai degraba examenul de la INM ar tr. sa aiba un grad de dificultate normal pt. a se ocupa locurile pt. ca interesul este acela de a se recruta magistrati f. bine pregatiti dar, totusi sa fim seriosi examenul din august a fost criminal, asa se explica si promovabilitatea lui, fara suparare nu stiu cati dintre magistratii recrutati in anii 90 ar fi promovat acest examen.
Cei care dau examenul la INM tr. sa inteleaga ca locurile lor nu sunt puse in pericol de cei care promoveaza examenul direct pe post. Procurorul general Laura Codruta K.. a spus ca fondurile pt. INM sunt limitate si ca nu se pot pregati la INM un mai mare de auditori de justitie, ca atare, lipsa fondurilor limiteaza nr. locurilor de la INM si nu examenul pt. cei cu 5 ani vechime.
Opinia mea este ca ar tr. pastrate ambele examene, iar gradul de dificultate al examenului de la INM sa fie unul asemanator celui din anul 2006 pt. ocuparea tuturor locurilor si am incredere ca in ianuarie examenul va fi cu un grad de dificultate normal. Asa ca nu-mi ramane sa va urez decat curaj, fruntea sus, spor la treaba si multa, multa bafta!
Si tot legat de acest subiect, s-au plans conducatorii instantelor si ai parchetelor de pregatirea si profesionalismul magistratilor care au fost recrutati prin examenul dat direct pe post? eu nu am auzit asa ceva. Subiectele au fost formulate de catre judecatori si procurori, fiind adaptate cu cerintele profesiei. Tocmai de aceea sunt necesare cunostinte aprofundate de legislatie si nu in ultimul rand practica ICCJ. Comisia care a formulat subiectele cunoaste realitatile din practica si este cea mai in masura sa aprecieze ce cunostinte sunt imperios necesare pt. promovarea acestui examen, tocmai de aceea si subiectele sunt formulate in acest scop.
Se pune accent pe spetele ICCJ, RIL-uri, legislatie, pt. o practica unitara, este adevarat ca subiectele de teorie sunt accesibile, dar spetele au un grad de dificultate destul de ridicat, ele nu pot fi rezolvate corect fara studierea temeinica si nu frunzarirea practicii ICCJ.
Personal ma pregatesc de luni bune pt. acest examen si nu sunt de acord ca el poate fi promovat doar dupa 2-3 luni de invatat, astea sunt povesti ale celor care au promovat examenul si care nu spun chiar tot cu privire la intregul lor timp de pregatire. Se poate spune ca inveti 3 luni pt. un examen pt. ca acesta este timpul scurs intre un examen si celalat dar mai toti uita sa spuna ca au sustinut examenul si de alte doua sau trei ori fara sa mai ia in calcul si timpul de pregatire pt. examenele anterioare, care in mod normal se adauga la timpul total de pregatire si uite asa de la 3-4 luni se ajunge la ani de invatat, sacrificii(unii au si copii, familie, rate, joburi, etc).Eu una n-am mai fost intr-un concediu de ani buni ca sa nu mai vorbesc de week-end-uri libere.O sa-mi sacrific si sarbatorile de iarna in sensul ca in ziua de craciun mi-am planificat sa repet contractul de donatie si ceva din procedura penala si civila.
In concluzie nici acest examen nu se ia asa,,punte vita si bea vin,,.
Succes celor care dau la INM in ianuarie! Sunt sigura ca de aceasta data examenul va fi accesibil si tot respectul pt. cei care il promoveaza.=D>Meritati tot ce e mai bun si aici ma refer la posturi.