ContSters165923 a scris:
In sfarsit CSM-ul vrea sa ia atitudine si sa nu mai permita ca unii sa intre in magistratura printr-un examen facil, iar altii sa se chinuie peste 3 ani in care dau circa 50 de examene, multe dintre ele mult mai dificile decat examenul de admitere direct pe post. Ar fi ideal pentru magistratura sa se dea un singur examen de admitere de tipul si dificultatea celui de la INM. Nu vad de ce unii ar fi dezavantajati ca nu au fost 5 ani consilieri juridici la buticul din coltul strazii.
uau , ce acid esti
"examen facil" , asta mi-a placut
"consilieri juridici la buticul din coltul strazii" , si asta e tare
am fost 6 ani consilier juridic inainte de a ma face magistrat si aia 2 ani de INM e clar ca au avantajele lor (acumulezi in plan teoretic foarte mult) , dar nu pot inlocui experienta pe care am acumulat-o reprezentand in instanta in mii de dosare si redactand mii de acte
asa ca adevarul e undeva la mijloc (adica pentru a detalia pe scurt : e prea mult 2 ani de INM si trimiterea in campul muncii fara experienta practica dar e prea putin si o luna de pregatire dupa exam. cu 5 ani)
P.S. : nu mai spun de colegii care s-au facut procurori dupa ce au fost minimum 5 ani ofiteri de judiciar spre exemplu intr-un municipiu mare , unde apar cauze complexe cu zeci de faptuitori si martori , expertize , cercetari la fata locului etc. etc.
pai baietii astia spulbera un absolvent de INM fara probleme (stiu ce spun pt. ca am cunoscut cativa)
sunt atatea lucruri nescrise in carti care se invata numai in timp