avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Ai dreptate. Pentru prima data am dat in august la INM unde am facut 68 de puncte. Am plans o saptamana insa mi-am dat seama ca a fost mai bine ca s-a intamplat asa pentru ca imi era imposibil sa plec la Bucuresti 2 ani si sa car dupa mine toata familia. Apoi, pentru examenul din noiembrie am indeplinit conditiile pt vechime dar eram constienta ca trebuia sa obtin o nota f mare pentru a pridde cava in zona. Deci, din nou asa a fost sa fie, chiar daca se intra cu media mea ajungeam unde mai ramaneau locuri si iar nu puteam pleca de acasa. Insa, examenul urmator il iau. ( asa am spus de fiecare data:D). Si chiar daca ar pica cineva la psihologic vor fi luati cei cu 7,40 ( care sunt vreo 4 cred).
....Eu am doua fetite, de 4 si 2 ani si pot sa spun ca la cat de mult le-am neglijat pentru examenul din noiembrie anul acesta
Apoi, pentru examenul din noiembrie am indeplinit conditiile pt vechime

Vechimea in munca nu-i tot una cu vechimea in specialitate juridica ! Concediul pentru cresterea copilului pana la doi ani constituie vechime in munca dar nu si vechime in specialitate juridica. Regulamentul ne obliga sa dam o declaratie pe proprie raspundere ca nu am avut intreruperi in activitate! Multi declara fals si sunt admisi la inscriere! Sunt convinsa ca nu-i cazul tau si cred ca nu ai stat acasa doi ani pentru primul copil si inca doi ani pentru al doilea copil! Atenție mare! Legea spune 5 ani vechime specialitate juridica!
Eu am 10 ani vechime in specialitate juridica si 20 de ani vechime in munca ! In rest sa avem mult noroc la urmatorul examen!
ceau!
Pe www.just.ro te-ai uitat? Undeva, in dreapta sus, sunt toate cele 4 coduri. Trebuie doar sa le listezi undeva. Spor la invatat! :)
Motivul pentru care m-am inscris la INM prima data si nu la cel cu vechime a fost ca am crezut ca nu am vechimea necasara. Aveam 4 ani si 6 luni in specialitate fara concediu crestere copii. Ulterior desfasurarii primului examen am aflat ca acest concediu de crestere copil este inclus in cei 5 ani vechime. Afland aceasta veste am dat telefon la CSM pentru confirmare. Cei de acolo mi-au spus ca din anul 2006 se ia in considerare si concediul crestere copil. Mai mult decat atat, in declaratia pe proprie raspundere am expus exact situatia mea, respectiv perioadele in care am fost in crestere copil, perioade ce reieseau si din carnetul de munca, deci nu poate fi vorba de declaratie in fals chiar si pentru alte persoane.
concediile de crestere copil ulterioare anului 2006 se iau in calcul

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)