avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
MedEx a scris:

Multumesc „un coleg” ! Din pacate gandesc prea mult si nu voi lua examenul cred eu decat daca am norocul sa citesc intamplator spetele pe care le vor da ei si sa le mai si tin minte si sa raspund asa fara prea multa judecata. Desi am citit multa jurisprudenta nu am recunoscut nimic din spete de la examen! De fapt cand citesti multa practica iti raman in minte doar spetele care iti atrag atentia in mod deosebit si cand mai vezi ca unele se contrazic te enervezi si o consideri pe cea recenta ca fiind cea demna de retinut! Ai dreptate contabila putea sta si cu spatele! Fisa asta nu mi-a picat ! Data viitoare daca vor astrele! Poate daca sunt mai atenta si nu mai vizionez si regizez filmul evenimentelor, poate..... cine stie! Pana una alta ma duc in ianuarie la INM ca sa-mi iasa din cap ideea ca stiu si sa pot invata cu sârg pentru toamna! In august abia am facut 55 de puncte, a fost cel mai greu examen pe care l-am dat pana acum! Ma simteam cu capul varza de atata gandit si logica si extrem de obosita!

Iti recomand o scurta pauza, macar de sarbatori. Motivarea negativa (din ambitie) nu e benefica in pregatirea examenului. Singurele capcane din intrebarile date la aceste examene se regasesc in modul de formulare al enuntului, si de aceea acesta trebuie citit cu mare atentie, si de mai multe ori. Eu asa am facut pentru INM si a functionat. De multe ori avem tendinta sa nu citim pana la capat enuntul si sa "completam" restul cu ceea ce creierul nostru isi doreste sa "auda" la sfarsitul unei intrabari, sau isi imagineaza ca finalul din "recunoasteri" partiale ale unor fraze. E ceea ce in psihologie se numeste falsa recunoastere, si se intampla si cand ni se pare ca recunoastem, de exemplu, un om pe strada. Fenomenul se produce pentru ca avem in minte imaginea unui cunoscut, si pentru ca anumite semnalmente se potrivesc cu o persoana intamplatoare din traseul nostru: are aceeasi haina, aceeasi inaltime, aceeasi culoare a parului etc. Mintea potriveste 2 - 3 astfel de caracteristici si pe restul le "potriveste" din memorie. Asa se intampla confuziile. Fenomenul e similar si la enunturile din testele grila. Trebuie acordata atentie mai ales la modul de formulare, nu neaparat la continutul stiintific, care poate uneori e banal de simplu. De exemplu daca intrebarea e formulata cu negatie sau afirmatie, cu excludere sau includere, etc. Aici se pierd puncte, nu la stiinta de carte, unde sunt convins ca ai invatat foarte bine.

PS. Referitor la speta de la examen, nu e vorba ca trebuia "sa iti pice fisa" ca doamna contabil ES a stat cu spatele la "simularea" talhariei de catre cei doi participanti. Autorii grilei nu au avut asta in vedere cand au formalat enuntul, respectiv au considerat ca pozitia lui ES nu conteaza, si deci nu trebuie luata in calcul la incadrarea juridica. De unde rezulta asta?Mie mi se pare evident: simplul fapt ca nu au spus nimic despre pozitia psihologica a acesteia in momentul producerii "violentei". Nu se precizeaza daca a stiut sau nu a stiut, daca a vazut sau nu a vazut, daca s-a temut sau nu!Pe cale de consecinta, concluzia unui candidat la magistratura, si nu a unui om care se transpune in locul contabilei, trebuie sa fie ca din moment ce enuntul nu trateaza aspectul, acesta nu conteaza in alegerea raspunsului.
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
ContSters170696, utilizator
Corect! Sunt o persoana obisnuita sunt un om plin de imaginatie, capabila de creatie intelectuala sau artistica calitati in unele domenii si defecte in altele ....cred ca voi putea cu putin mai mult exercitiu sa reușesc, fiindca intuitia imi spune ca nu trebuie sa ma opresc!
Cu siguranta defectele care ma insotesc la sustinerea examenului pot deveni calitati in profesie!
Nu m-am inscris la INM din ambitie ci stiind ca doar asa pun mana pe carte si in ideea ca in martie se va da un nou concurs! Acum joc. Asta e indiferent de rezultat!
Va urez un Craciun Fericit alaturi de cei dragi!
P.S.Din punctul meu de vedere regulamentul tot trebuie modificat!:D
Multumesc de urari!
Regulamentul ar putea fi schimbat in sensul formularii de subiecte separate pentru cele doua profesii, cu examene sustinute la aceeasi ora, si atunci se termina orice fel de comentarii inutile pe aceasta tema, care tine de puterea suverana a statului roman de a-si recruta magistratii in modalitatile pe care si le doreste, atat timp cat nu face discriminari bazate pe criterii de sex, varsta, apartanenta sociala, etc, etc (mai putin cetatenie, unde trebuie sa fii roman).
In ceea ce priveste imaginatia si spiritul creativ, sa nu crezi ca eu si colegii mei nu avem asa ceva...Mai citim si noi cate o carte, mai mergem la un teatru, unii chiar stiu sa cante la cate un instrument.Dreptul e o stiinta umanista, dar totodata se spune ca e "matematica stiintelor umaniste". Cand te joci cu averea (patrimoniul) unui om, si mai ales cu libertatea lui, situatiile de fapt si de drept se apreciaza pe baza de probe si atat...Parerea individuala nu mai conteaza, te pronunti doar cu privire la ceea ce se gaseste in dosar, nu la ceea ce ar fi putut fi sau dupa cum crezi de cuviinta ca s-ar fi putut intampla, pentru ca "stii tu ca de obicei asa se intampla"...Altfel spus, daca nu rezulta din probele dosarului, nu te apuci sa "completezi" piesa lipsa din puzzle cu imaginatie si experienta personala, desi poate uneori ea e evidenta...Asa e in drept si asa e si la examen: nu apare in speta, nu punem de la noi. In afara profesiei putem avea prejudecati, imaginatie, opinii, orice. In sala de judecata si in biroul procurorului trebuie sa nu facem uz decat la probe, pentru ca altfel devenim, fara sa ne dam seama, partinitori si denaturam adevarul.
Se pare ca CSM renunta la organizarea examenului din martie 2011 in favoarea admiterii la INM din ian-feb 2011.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat joi, 16 decembrie 2010, calendarul estimativ al concursurilor de admitere ce vor fi organizate in anul 2011.

Calendarul estimativ al concursurilor de admitere pe 2011:

- concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii: ianuarie – februarie 2011;
- concurs de promovare a judecatorilor si procurorilor in functii de executie: aprilie – mai 2011;
- concurs sau examen pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor: mai – iunie 2011;
- concurs de admitere la Institutul National al Magistraturii: august – septembrie 2011;
- concurs de admitere la Scoala Nationala de Grefieri: septembrie 2011;
- concurs de admitere in magistratura: octombrie – noiembrie 2011;
- concurs sau examen pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor: octombrie – noiembrie 2011;
- examen de capacitate al judecatorilor stagiari si procurorilor stagiari: noiembrie – decembrie 2011.

Sursa: CSM

Daca se va organiza ex. doar in noiembrie acesta va fi dupa noile Coduri?
adidemi a scris:

Daca se va organiza ex. doar in noiembrie acesta va fi dupa noile Coduri?

Sa speram totusi ca nu, desi vor intra in vigoare. Totusi nu exista nici doctrina, nici practica inca. Cica ar fi dat un interviu Lidia Barbulescu pe Money Chanel si a afirmat in sensul asta ca se vor introduce noile coduri in materia pt examene si concursuri abia peste vreo 2 ani, dupa ce vor fi implementate in sistem, pt ca sunt absolventi proaspeti care au studiat vechile coduri, plus ca nu exista doctrina si practica. Asa ar fi normal, dar cine stie ?
Eu una, chiar sunt bulversata, nu stiu dupa ce sa invat.#-o
Codurile civil si penal intra in vigoare la 1 oct, dar cele de procedura la 1 nov. Daca examenul se da in oct, si anuntul se face in august, de ex, ar tb sa nu se dea din codurile noi, ca nu vor fi inca in vigoare, nu ? Si chiar daca se da in nov, nu ar cuprinde data de intrare in vigoare a codurilor de procedura, nu?
Si atunci inveti civilul si penalul dupa noile coduri si procedurile dupa codurile vechi? Nu prea are logica. Poate nu inteleg eu, hai sa ne lamurim impreuna.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)