avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Parerea mea: 1.„ In vederea pregatirii pentru examen, candidatii vor putea consulta lucrari de specialitate sau orice alta documentatie ...ce va fi adusa la zi in raport cu modificarile legislative intervenite pana la data publicarii anuntulkui privind organizarea concursului” .Conform regulamentului concursului in vigoare acum anuntul examenului se face cu cel putin 45 de zile inainte. De obicei concursul a fost organizat in prima jumatate a lui noiembrie! Cred ca intrarea in vigoare a noilor coduri la 1 octombrie nu ne va afecta pentru examenul din noiembrie deoarece acesta va fi anuntat in a doua jumatate a lui septembrie! 2. Sa nu uitam totusi ca o data intrati in paine trebuie sa le stim pe cele noi!.3. Sunt barfe care spun ca profesorii de drept penal, proc.penal, proc.civil si civil au participat la elaborarea noilor coduri si au deja tratatele sub forma de manuscris gata pentru a fi tiparite! Indiferent ce va fi vom ști din timp! Asta cred eu! (Că doar nu s-a scos furtul si talharia sau violul si incestul, sa fim seriosi, faptele sunt incriminate iar explicatiile teoretice sunt in tratatele „vechi” !
noul cod penal si civil au fost publicate? Daca ma poate ajuta cineva...eu nu le gasesc...#-o Am gasit doar procedurile.
M-a dat peste cap stirea ca nu se mai tine examenul in martie! Imi pusesem multe sperante. :sorry:
Nu avem de unde sa stim data exacta a ex.din noiembrie, asa ca va trebui sa invat in paralel ambele coduri. Eu incepusem serios treaba pt martie......si nu stiu daca a continua sa invat dupa codurile vechi e in zadar...:closedtopic: Mi-am cumparat 100 de carti, de la anul...altele, de o luna jumate stau numai cu nasul in carti si decizii...de la anul, altele :stunned:.O sa fie o varza universala si deja m-a facut praf numai ideea.:((
In conditiile in care de la 29 decembrie vor fi numiti membrii CSM, eu imi mentin ideea si propunerea de a inainta un memoriu acestora pentru organizarea unui concurs in martie, intrucat membrii tineri in toate articolelele lor din presa amintesc de criza acuta de magistrati. Eu deja am inceput sa concep o scrisoare( mesaj) pe care sa o postez pe site-ul lui Cristian Danilet-www.cristidanilet.ro (ca pe blog nu stiu cum sa intru sa trimit un mesaj) cu privire la impactul pe care il are neorganizarea acestui concurs din punctul meu de vedere asupra sistemului , asupra mea si a familiei mele. Nu stiu daca il va citi sau daca va avea succes insa eu incerc. Atitudinea conteaza. De altfel, am citit un articol de al sau in care scria ca la magistratii din ziua de astazi il deranzeaza lipsa de atitudine cu privire la problemele sistemului si criticile aduse acestuia. Oricum, el este un exemplu pentru noi toti la cate a realizat pana la varsta de 35 de ani. Referitor la ce spunea cineva mai sus cum ca ar trebui sa acceptam ca asta este situatia cu examenul in noiembrie, eu vreau sa va spun ca nu pot sa accept si nu ma dau batuta pana nu stiu ca s-a facut tot ce a fost posibil pentru organizarea unui concurs in martie. Acest examen cere foarte multe sacrificii si daca mai sacrificam si inca un an din viata noastra....Eu am doua fetite, de 4 si 2 ani si pot sa spun ca la cat de mult le-am neglijat pentru examenul din noiembrie anul acesta, nu stiu daca mai merita si in viitor asa ceva. Acum daca ies cu ele afara, ma intreaba foarte mirata cea mare cum de ies si eu pentru ca ele erau obisnuite sa iasa doar cu tata. Eu am obtinut 7, 35 la examen si pot sa spun ca am obtinut doar atat pentru ca am avut dubii la unele raspunsuri si cand ai dubii inseamna ca nu stii materia la perfectie. Deci cei care au intrat au fost oricum mai buni decat noi si nu trebuie sa mai cautam scuze. Dupa ce termin scrisoarea, voi incerca sa concep un memoriu si sa il postez aici pentru eventuale completari de catre cei ce vor sa adauge ceva. Problema va fi cu semnaturile tuturor, cred eu.
Nu-i rau ce spui dar trebuie temeinic motivata o astfel de cerere! Pe organizatori nu-i intereseaza problemele noastre familiale si nici ce sacrificii am facut! Si eu am picat cu 7,30 dar știu un lucru: daca este sa fiu judecător voi fi, daca nu, tot sub linie voi fi cât voi invata eu apare neprevazutul ba durerea de cap, ba oboseala, ba o gripa de primavara, ba o durere de stomac in timpul examenului etc. Eu asa am patit de vre-o cateva ori de nu mai ieseam din 6 si ceva! Apoi nu-i mai putin adevarat ca aceleasi pretentii le pot emite si generatiile dupa noi care au tot interesul sa nu se organizeze examenul ca sa apuce si ei o astfel de procedura! Deci nu-i nici un interes sa se ocupe toate locurile brusc! Altfel scoteau 300 de locuri la concurs si gata! Niciodata sa nu gandesti ca un esec este un lucru negativ in viata ta! Nu poti sti cat bine ti-a facut acel esec! Poate in viitor vei avea o ocazie mult mai buna mai ales ca ai doi copii iar ”astrele„ s-au gantit si la ei! Nu tot ce percepem noi ca fiind rau este rau! Sincer eu as vrea sa se suplimenteze si sa intram si noi! Sunt 15 candidati la procurori si vre-o 50 parca la judecatori si gata cu examenul din martie! Aș suplimenta cu 30 de judecatori si 35 de procurori si gata!
P.S. Vezi cat de egoist pot gandi?:D

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)