Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P
Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.
Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!
Si pana la urma si cu vechimea asta, nu stiu care sunt mai castigati, cei care, dupa cum spuneai, nu i-ai vazut niciodata in instanta si au luat acest examen sau cei ca mine sau ca altii care au picat examenul insa in fiecare zi sunt la instanta plini de dosare pana in cap si care abia asteapta o zi libera pentru a formula aparari in dosare pentru a nu fi nevoiti sa stea peste program. Bravo celor care au luat. Si mai de laudat sunt cei care au servici, au copii si iau si examenul asta ca eu stiu ce inseamna sa nu poti sa scrii poate nici la calculator ca vine copilul si trage de tine. De invatat cu ei in casa nici nu se pune problema ca oricum nu te lasa, ajutorul fiind la tata care in fiecare seara lua prietenii la rand la vizite si bona care ii scotea ziua la plimbare. Este foarte greu sa ajungi magistrat, sacrificiile sunt cu caru' , dar sper ca roadele sa se vada pe viitor.
Urmare memoriului dvs. nr.1739/DRUO/2006, prin care ati solicitat sa vi se comunice ce reprezinta sintagma "intrerupere de activitate" din declaratia pe propria raspundere ca nu au avut intreruperi de activitate, pe care trebuie sa o depuna candidatii la concursul de admitere in magistratura, va facem cunoscut urmatoarele:
Potrivit dispozitiilor cuprinse in art.3 alin.10 din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, precum si procedura de numire in functiile de judecator sau procuror, aprobat prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr.321/2005, modificat si completat prin Hotararile Consiliului Superior al Magistraturii nr.481/2005 si nr.152/2006, la cererea de inscriere la concursul de admitere in magistratura se anexeaza certificatul de nastere (in copie); actul de identitate (in copie); diploma de licenta; chitanta de plata a taxei de inscriere; certificatul de cazier judiciar; certificatul de cazier fiscal; declaratia pe propria raspundere ca nu au avut intreruperi de activitate; curriculum vitae; carnetul de munca sau alte acte doveditoare ale vechimii in specialitate (in copie).
Prin intrerupere de activitate se intelege perioada in care candidatul nu a indeplinit una din functiile de specialitate juridica prevazute la art.2 din regulamentul sus mentionat (de exemplu, functia de judecator, procuror, avocat, notar, consilier juridic, etc.); perioada in care a fost in concediu fara plata sau in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani; in timpul efectuarii serviciului militar obligatoriu; in cazul in care a fost pusa in miscare actiunea penala prin ordonanta sau rechizitoriu; in cazul in care salariatul este arestat preventiv in conditiile Codului de procedura penala.
de acord cu tine, mai ales ca e o mare tzeapa. Au organizat pentru INM in ianuarie, in urma scandalului din august, chipurile sa-si remedieze greseala, si de fapt au luat de la noi astialalti, cu vechime, scotand din calendar examenul pentru cei cu vechime din martie. Ce grozav. Cu o mana dau si cu una iau! Si de ce? Pentru ca ei au facut gura. Noi stam si asteptam sa pice din cer. Acum sunt preocupati de propriile functii, nu sa ne organizeze noua examen. Si eu care ma gandeam ca ianuarie va fi o sansa in plus! Ce sa spun! De fapt e exact pe dos, din moment ce l-au organizat pe asta si l-au desfiintat pe celalalt care era tocmai baza. Numai eu vad ca e o mare tzeapa?
Eu nu inteleg din ce motiv nu au suplimentat locurile la examenul din noiembrie in conditiile in care stiau ca nu vor organiza in martie si mai mult dacat atat au scos la examenul INM doar 100 de locuri? Cu diferenta de 32 parca neocupate in august la INM ce au facut?
Sunt vacante acum 248 de locuri de judecator si 215 de procuror 72 locuri de judecator vor fi ocupate cu cei care au dat examenul de capacitate iar dupa examenul de promovare din mai sa vezi gauri imense in sistem ca pana intra cei din noiembrie in paine.....eheeee! Unde mai pui ca datorita micii reforme sunt judecatori de la curtile de apel care ies la pensie deoarece nu le „convine” acum sa judece dosare penale in recurs devolutiv prin scoaterea caii de atac a apelului impotriva hotararilor date in fond de judecatorii! Hotararile in fond de la judecatorii erau atacate de parchet cu apel in marea majoritate a cazurilor iar din momentul din care talhariile sunt de competenta judecatoriilor volumul de munca crescuse simtitor la judecatorii si apeluri la tribunale. Acum sunt usurati de munca judecatorii de la tribunale si se incarca cu volum mare de munca curtile de apel cu recursuri devolutive! Ce „distractie ” e pe la mine cu mica reforma!