avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
2
ioanasamoil a scris:

am inceput si eu sa iau tot mai mult in calcul varianta INM-ului, pentru ca mi-ar da de departe f. multa incredere in mine. La momentul asta, presupunand ca as reusi la concursul organizat direct pe post, nu cred ca as face fata provocarilor pe care le presupune functia de magistrat cu experienta pe care o am si cateva saptamani de pregatire dupa.

Daca s-ar face efectiv cele 6 luni de formare asa cum prevede legea si ar fi si urmarte de examen de absolvire (cum am inteles ca se intentioneaza) atunci nu cred ca as mai avea complexe.
Din pacate, din ce am inteles, la ora actuala se fac doar 3 saptamani de cursuri.
Nu poti sa acumulezi mare lucru in 3 saptamani.
In schimb, in 6 luni de practica si cursuri (practic 1/3 din perioada efectiva de INM) ai posibilitatea sa inveti enorm si sa vezi cum stau lucrurile "in practica".
Here's hoping!
Naspa speta! Desi pare simpla nu este! Desi C.proc.civ.nu prevede obligarea judecatorului la a comunica intampinarea ca dealtfel si a celorlalte acte pentru respectarea principiului contradictorialitatii instanta este obligata sa comunice intampinarea si actele anexate pentru ca partile sa poata pune concluzii in functie de ele . Daca as fi la un examen as incercui varianta 1 desi nu-mi convine cum e formulat raspunsul. Daca voi fi judecator asa voi face , voi comunica intampinarea nu voi trece la judecata direct!
Salutare, tuturor! Un pic de ajutor, va rog! Studieeez raspunderea penala a persoanei juridice. Si m-am impotmolit la persoana fizica "savarsitoare":D de infractiune, care antreneaza astfel raspunderea persoanei juridice. Aceasta p.f. poate fi numai reprezentantul persoanei juridice? Cum ati inteles voi corelatia raspunderii persoanei juridice -raspunderea pers. fizice?

Edit: Nu tociti tastatura degeaba ca am inteles cum e cu p.j. si reprezentantul/conducerea.
Vinovatia p.j se stabileste in functie de pozitia p.f. fata de p.j. astfel, daca cel ce savarseste infractiunea e reprezentantul/ organul de conducere, vinovatia acestuia va fi si vinovatia p.j; daca este vorba de o alta pf, vinovatia pj va fi diferita de cea a pf si va fi retinuta numai daca a existat acordul organelor de conducere in savarsirea faptei. :thumbup:
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
alcali, utilizator
Speta eu am compus-o.Am avut in vedere experienta mea de 12 ani in avocatura dar mai ales formularile celor care ne compun subiectele -eu am dat intr-o veselie examene de genul asta-in sensul ca ne induc ideea ce speta e usoara ca sa o tratam ca atare insa raspunsul lor.....Incercati sa si motivati, nu doar sa scrieti cifrele care credeti voi ca indica raspunsul corect.Un sfat: cand ezitati pe o varianta cautati ceva conex cu subiectul de care sunteti siguri.Grila de examen se poate rezolva si prin ,,eliminare".

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)