avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
avM a scris:

SPETA PENAL:
Masura de siguranta a confiscarii speciale:
1-in faza de UP se dispune de procuror prin ordonanta.
2-in faza de UP se dispune de procuror prin rezolutie.
3-se dispune de catre judecator, dupa caz, printr-o incheiere sau printr-o sentinata.
niciuna
avM a scris:

Intr-un litigiu civil, la prima zi de infatisare, nu se prezinta partile legal citate insa,in cererea de chemare in judecata reclamantul a solicitat judecarea cauzei in lipsa iar paratul a depus intampinare cu o zi inaintea primului termen de judecata.Instanta pronumta solutia in cauza in aceeasi zi in baza argumentelor prezentate de parti in cererea de chemare in judecata si in intampinare.In aceste conditii:
1-instanta nu a pronuntat solutia in cauza in mod legal deoarece situatia putea fi pe deplin lamurita numai dupa formularea de catre reclamant a raspunsului la intampinarea depusa, in acest sens instanta trebuind sa dispuna amanarea cauzei pt comunicarea intampinarii catre reclamant.
2-instanta a pronuntat o solutie legala deoarece intampinarea nu trebuia comunicata reclamantului care solicitase judecarea cauzei in lipsa in conditiile in care nu exista o dispozitie expresa in codul de procedura civila care sa oblige judecatorul sa comunice intampinarea reclamantului.
3- instanta nu a pronuntat o solutie legala deoarece nu a invocat din oficiu exceptia de tardivitate a intampinarii depuse si a dispus, in baza argumentelor invocate in aceasta, respingerea cererii de chemare in judecata astfel cum a fost formulata.

desi nu am mai citit procedura de la examen ... mie mi-a retinut atentia aspectul referitor la depunerea intampinarii cu o zi inaintea termenului de judecata ... cand intampinarea se depune cu 5 zile inainte sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai administra probe, cu exceptia celor care pot fi invocate din oficiu, care ar reiesi din proces, nu ar duce la intarzierea procesului ....
pe de alta parte intampinarea este act de procedura, deci trebuie comunicata partilor
asadar - intampinarea trebuia comunicata, reclamantul avand astfel posibilitatea sa invoce tardivitatea depunerii intampinarii
amu sper ca nu o facui lata ....
La aceasta data a avut loc repartizarea judecatorilor si procurorilor care au promovat examenul de capacitate.Chiar daca Decretele de numire vor fi date la inceputul lui februarie deja se stie la CSM numarul posturilor vacante de magistrati si care sunt instantele si parchetele a caror posturi raman in continuare vacante.In aceste conditii, CSM avand deja situatia posturilor vacante, poate lua intr-o saptamana-doua decizia privind admiterea/respingerea memoriului pe ca l-am formulat, adica sa dispuna organizarea concursului de admitere in magistratura sau suplimentarea/nesuplimentarea posturilor scoase la concurs in noiembrie.
avM a scris:

SPETA DIN PENAL:
X cumpara un autoturism de la Y din targul de masini din Bucuresti.Ulterior, politia descopera ca autoturismul a fost furat din Germania de catre Y iar proprietarul autoturismului este firma de leasing A.In aceasta situatie:
1- X fiind cumparator de buna credinta, ramane proprietatrul masinii iar firma de leasing urmeaza sa se constituie parte civila cu 30000 euro (contravaloarea masinii furate) impotriva lui Y, care va fi trimis in judecata pt infractiunea de furt calificat.
2- procurorul dispune prin ordonanta restituirea autoturismului firmei de leasing A, urmand ca X sa se constituie parte civila impotriva inculpatului Y cu suma de 20000 euro, reprezentand pretul platit pt autoturism.
3-procurorul dispune prin rezolutie restituirea autoturismului firmei de leasing A, urmand ca X sa se constituie parte civila impotriva inculpatului Y cu suma de 20000 euro, reprezentand pretul platit pt autoturism.
varianta 2 e corecta
avM a scris:

La aceasta data a avut loc repartizarea judecatorilor si procurorilor care au promovat examenul de capacitate.Chiar daca Decretele de numire vor fi date la inceputul lui februarie deja se stie la CSM numarul posturilor vacante de magistrati si care sunt instantele si parchetele a caror posturi raman in continuare vacante.In aceste conditii, CSM avand deja situatia posturilor vacante, poate lua intr-o saptamana-doua decizia privind admiterea/respingerea memoriului pe ca l-am formulat, adica sa dispuna organizarea concursului de admitere in magistratura sau suplimentarea/nesuplimentarea posturilor scoase la concurs in noiembrie.
Macar de ar fi un raspuns favorabil......desi nu are rost sa visam aiurea

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)