avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
carmen_miron a scris:

avM a scris:

Intr-un litigiu civil, la prima zi de infatisare, nu se prezinta partile legal citate insa,in cererea de chemare in judecata reclamantul a solicitat judecarea cauzei in lipsa iar paratul a depus intampinare cu o zi inaintea primului termen de judecata.Instanta pronumta solutia in cauza in aceeasi zi in baza argumentelor prezentate de parti in cererea de chemare in judecata si in intampinare.In aceste conditii:
1-instanta nu a pronuntat solutia in cauza in mod legal deoarece situatia putea fi pe deplin lamurita numai dupa formularea de catre reclamant a raspunsului la intampinarea depusa, in acest sens instanta trebuind sa dispuna amanarea cauzei pt comunicarea intampinarii catre reclamant.
2-instanta a pronuntat o solutie legala deoarece intampinarea nu trebuia comunicata reclamantului care solicitase judecarea cauzei in lipsa in conditiile in care nu exista o dispozitie expresa in codul de procedura civila care sa oblige judecatorul sa comunice intampinarea reclamantului.
3- instanta nu a pronuntat o solutie legala deoarece nu a invocat din oficiu exceptia de tardivitate a intampinarii depuse si a dispus, in baza argumentelor invocate in aceasta, respingerea cererii de chemare in judecata astfel cum a fost formulata.

desi nu am mai citit procedura de la examen ... mie mi-a retinut atentia aspectul referitor la depunerea intampinarii cu o zi inaintea termenului de judecata ... cand intampinarea se depune cu 5 zile inainte sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai administra probe, cu exceptia celor care pot fi invocate din oficiu, care ar reiesi din proces, nu ar duce la intarzierea procesului ....
pe de alta parte intampinarea este act de procedura, deci trebuie comunicata partilor
asadar - intampinarea trebuia comunicata, reclamantul avand astfel posibilitatea sa invoce tardivitatea depunerii intampinarii
amu sper ca nu o facui lata ....
In plus, trebuie respectat principiul contradictorialitatii care guverneaza procesul civil si dreptul de aparare al partilor
Stie cineva daca noii membrii alesi in CSM sunt mai multi decat cei care au fost realesi a 2-a oara luati la pachet cu cei carora nu le-a expirat inca mandatul trecut?
Aici e cheia admiterii/respingerii memoriului.Gandire noua contra gandire conservatoare.De aia vroiam sa stiu paritatea dupa noile alegeri.
Intr-un an, la examen era o intrebare daca procurorul de la parchetul de pe langa judecatorie poate fi delegat la parchetul de pe langa tribunal iar raspunsul era ca poate avand in vedere ca in lege nu exista o dispozitie expresa care sa interzica acest lucru.
Dupa parerea voastra, un judecator de la judecatorie poate fi delegat la tribunal in situatii de exceptie(ca si procurorul) ?
uitati-va pe www.juridice.ro

Acolo apar:
PRECIZARILE MINISTERULUI JUSTITIEI PRIVIND REDISTRIBUIREA RESURSELOR UMANE IN SISTEMUL JUDICIAR PRIN DESFINTAREA INSTANTELOR SI PARCHETELOR.
Mintile astea luminate ne mai lipseau noua acuma!
Incepe veselia sau mai degraba nebunia....in sistemul judiciar.
avM a scris:

Intr-un an, la examen era o intrebare daca procurorul de la parchetul de pe langa judecatorie poate fi delegat la parchetul de pe langa tribunal iar raspunsul era ca poate avand in vedere ca in lege nu exista o dispozitie expresa care sa interzica acest lucru.
Dupa parerea voastra, un judecator de la judecatorie poate fi delegat la tribunal in situatii de exceptie(ca si procurorul) ?
Eu am gresit intrebarea asta la examen pentru ca mi s-a parut corect sanu poata fi delegat avand in vedere ca tribunalul este superior judecatoriei:sorry: dar e adevarat ca nu exista prevederi legale care sa interzica delegarea
Am gresit.....

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)