avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
pentru respectarea principiului contradictorialitati, intampinare trebuie comunicata reclamantului, prin urmare cred ca pct. 1 este cel mai aproape de raspunsul corect, desi motivarea nu ma multumeste.
SPETA DIN PENAL:
X cumpara un autoturism de la Y din targul de masini din Bucuresti.Ulterior, politia descopera ca autoturismul a fost furat din Germania de catre Y iar proprietarul autoturismului este firma de leasing A.In aceasta situatie:
1- X fiind cumparator de buna credinta, ramane proprietatrul masinii iar firma de leasing urmeaza sa se constituie parte civila cu 30000 euro (contravaloarea masinii furate) impotriva lui Y, care va fi trimis in judecata pt infractiunea de furt calificat.
2- procurorul dispune prin ordonanta restituirea autoturismului firmei de leasing A, urmand ca X sa se constituie parte civila impotriva inculpatului Y cu suma de 20000 euro, reprezentand pretul platit pt autoturism.
3-procurorul dispune prin rezolutie restituirea autoturismului firmei de leasing A, urmand ca X sa se constituie parte civila impotriva inculpatului Y cu suma de 20000 euro, reprezentand pretul platit pt autoturism.
SPETA PENAL:
Masura de siguranta a confiscarii speciale:
1-in faza de UP se dispune de procuror prin ordonanta.
2-in faza de UP se dispune de procuror prin rezolutie.
3-se dispune de catre judecator, dupa caz, printr-o incheiere sau printr-o sentinata.
Ei bine daca nu ti-a placut motivatia subtire pe care am facut-o ieri noapte atunci voi scrie un comentariu facut de un cap luminat.
Desi textul nu o prevede in mod expres, consideram ca intampinarea trebuie comunicata deoarece art.116 prevede obligatia de a depune atatea copii de pe intampinare cati reclamanti sunt. Daca scopul pentru care s-a instituit aceasta obligatie nu ar fi acela de a se comunica intampinarea, textul ar fi lipsit de relevanta. Apoi daca intampinarea nu se comunica reclamantului care lipseste, ci doar se inmaneaza in sedinta reclamantului sau reclamantilor prezenti, se rupe echilibrul procesual, pentru ca reclamantul care nu a fost prezent nu-si poate pregati apararea fata de problemele ridicate prin intampinare. In aceeasi situatie se afla si reclamantul caruia i s-a inmanat intâmpinarea in sedinta deoarece, considerandu-se ca nu este necesara comunicarea acestui act procedural, nu i se va acorda nici termen pentru a lua la cunostinta de intampinare si deci inmanarea este pur formala.
In ambele cazuri se incalca dreptul la aparare cu consecinta nulitatii hotararii.
Pe de alta parte inmanarea intampinarii in sedinta semnifica practic comunicarea ei si nu vedem de ce trebuie sa se procedeze diferit dupa cum reclamantul este prezent sau nu.
Daca nu ar fi obligatorie comunicarea intampinarii, ar fi incalcat art.6 pct.1 din CEDO astfel incat reclamantul nu ar beneficia de o judecata echitabila cauza Ruiz-Mateos contra Spaniei.
avM a scris:

SPETA DIN PENAL:
X cumpara un autoturism de la Y din targul de masini din Bucuresti.Ulterior, politia descopera ca autoturismul a fost furat din Germania de catre Y iar proprietarul autoturismului este firma de leasing A.In aceasta situatie:
1- X fiind cumparator de buna credinta, ramane proprietatrul masinii iar firma de leasing urmeaza sa se constituie parte civila cu 30000 euro (contravaloarea masinii furate) impotriva lui Y, care va fi trimis in judecata pt infractiunea de furt calificat.
2- procurorul dispune prin ordonanta restituirea autoturismului firmei de leasing A, urmand ca X sa se constituie parte civila impotriva inculpatului Y cu suma de 20000 euro, reprezentand pretul platit pt autoturism.
3-procurorul dispune prin rezolutie restituirea autoturismului firmei de leasing A, urmand ca X sa se constituie parte civila impotriva inculpatului Y cu suma de 20000 euro, reprezentand pretul platit pt autoturism.
2

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)