avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Test Poligraf - proba sau nu in instanta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Test Poligraf - proba sau nu in instanta?

Rezultatele de la testul poligraf sunt sau nu considerate proba in instanta pana la urma? Unii zic "nu sunt considerate", atunci dupa ce unii suspecti gen Cioaca au fost pusi la detector? Banuiesc ca cel putin m-ar ajuta daca sunt colerate si cu alte probe, gen 1-2 martori, si cu refuzul celorlalti de-a "face" testul ?!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:41, 25 Februarie 2013
Faptul ca un politist a consemnat concluziile testului poligraf intr-un raprot de constatare tehnico-stiintifica... nu inseamna ca aceasta reprezinta solutia corecta, general aplicabila!
Testarea cu poligraful nu se regaseste in cadrul mijlopacelor de proba limitativ prevazute de lege.
Pe de alta parte, constatarea t-s se efectueaza asupra materialelor si datelor... NU asupra corpului uman (art 113 C.p.p.)
Deci... numai raport de constatare t-s nu este:)!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
claudiu_sorin a scris:

Da, testul poligraf NU constituie mijloc de proba. Rezultatul testului are doar caracter orientativ, pentru a ajuta organul de urmarire penala sa isi canalizeze cercetarile intr-o anumita directie.
Bine, in practica am vazut odata o sentinta in care concluziile testului poligraf au fost "calificate" de catre instanta ca si un raport de constatare tehnico-stiintifica:)!
Deci.. in practica se poate orice:)!

Av. Claudiu Sorin Feteanu


Este o chestiune care nu imi place.
Culmea este ca daca organul a vrut testul eu l-am refuzat iar cand eu il cer ei vor sa il refuze...
Adesea,echitatea ma caracterizeaza din punctul meu de vedere...dar...chiar ar fi echitabil...?
Este mai mult decat evident ca daca solicit ceva...e sigur...
Cu ajutorul testului poligraf s-au aplicat pedepse mai mari de...20 de ani in cazuri in care am avut clienti care au primit...3 ani..si au iesit conditionat fara ca hotararea sa fie definitiva...

avocat Claudiu Lascoschi
Orice avocat sau jurist care se respecta,nu recomanda clientului sau sau oricarei persoane de care este intrebat sa fie de acord cu efectuarea acestui test,care nu constituie proba ,decat coroborat cu alte probatorii.
Am mai scris despre aceasta si voi mai scrie,ca in urma unor experimente ale unor reputati cercetatori britanici s-a considerat ca de fapt acest test este de natura de a induce teama subiectilor si ca el nu poate fi relevant,neinregistrand activitatea cerebrala a celui interogat.
Mai mult decat atat si in sustinerea celor de mai sus,persoanelor cu afectiuni cardiace,cat si cele care urmeaza anumite tratamente medicamentoase,nu le este recoamandabil,aparatul putand fi indus in eroare de o stare de sanatate sau de reactia subiectului in urma unui tratament,iar persoanele labile,chiar se tem de el.
In privinta lui Cioaca,ca o simpla supozitie,eu cred ca el ar fi de acord cu orice proba care sa ii demonstreze nevinovatia.
Este un tip cu nervii foarte tari si o persoana versata.
Mai putin proba cu hipnoza !
r.gabi a scris:

Este un tip cu nervii foarte tari si o persoana versata.




Si cu un comportament al nai.... de ciudat

Si nu inteleg cum de se comporta asa daca a terminat Academia de Politie si a mai dat si o licenta/lucrare de diploma cu numele "Crima Perfecta"
Parerea mea este ca este cu nervii la pamant, si deja "clacheaza".
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
xuser, utilizator

Alte discuții în legătură

Testul cu detectorul de minciuni angela.o angela.o Imi puteti spune va rog daca testul cu detectorul de minciuni se considera proba in instanta? (vezi toată discuția)
Poligraf ragaliemariana ragaliemariana Va rog unde gasesc metodologia(procedura) completa si punctuala (acreditata)a testarii cu poligraful. Etapele ,drepturile si obilgatiile , persoanei testate ... (vezi toată discuția)
Test poligraf stefan_000 stefan_000 Buna seara, am un prieten, care a fost prins luand mita o suma de bani, in urmare seful lui a dispus ca acesta sa fie testat cu detectorul de minciuni. va ... (vezi toată discuția)