avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Test Poligraf - proba sau nu in instanta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Test Poligraf - proba sau nu in instanta?

Rezultatele de la testul poligraf sunt sau nu considerate proba in instanta pana la urma? Unii zic "nu sunt considerate", atunci dupa ce unii suspecti gen Cioaca au fost pusi la detector? Banuiesc ca cel putin m-ar ajuta daca sunt colerate si cu alte probe, gen 1-2 martori, si cu refuzul celorlalti de-a "face" testul ?!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:41, 25 Februarie 2013
Dupa parerea mea testul poligraf nu poate fi trecut decat de o persoana pregatita temeinic.Se ma spune ca psihopatii pot trece cu bine testul poligraf.
Cei din serviciile secrete se pregatea ani de zile pentru a insela poligaful.Un neinitiat nu are sanse...
Despre Cioca am inteles ca nu a trecut testul poligraf...
Crima perfecta nu exista...

Pana astazi nu am fost de acord cu testul poligraf dar daca sunt 5-6 persoane care mint si un om este acuzat pe nedrept cu mijloace de proba mincinoase ( declaratii de martori) dar conform legii ( nu?) atunci nu ramane decat sa faci ultima aparare...testul poligraf...
Ce ar mai fi de pierdut...decat o eroare a testului deoarece mijloacele de proba indica vinovatia?

Evident ca, daca esti sigur ca omul este nevinovat si este acuzat pe nedrept si pe baza de probe mincinoase nu ramane decat ultima aparare...starnirea dubiului si aplicare principiului in dubio pro reo...

avocat Claudiu Lascoschi
hipnoza?ce-o mai fi.eu cred ca proba cu regresiat transpersonala ar merge cel mai bine :))
Hipnoza oricum nu s-a folosit niciodata in cadrul procesului penal in nicio tara.
Se poate sugestiona subiectul...
pai,aveti dreptate :)),cred ca nici spiritismul.martori,din lumea de dincolo :))....arf i o idee
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dupa parerea mea testul poligraf nu poate fi trecut decat de o persoana pregatita temeinic.Se ma spune ca psihopatii pot trece cu bine testul poligraf.
Cei din serviciile secrete se pregatea ani de zile pentru a insela poligaful.Un neinitiat nu are sanse...



La ce fel de psihopati va referiti? Aia care zic ca sunt "Mihai Viteazu"?! Pot ei trece cu detectorul daca sunt intrebati "Te numesti Mihai Viteazu"?
Sunt curios ce rezultate ar obtine daca ar fi intrebati "L-ai vazut in seara N pe X?"


Apropo mai era un caz in Romania unde cineva a violat, talharit si omorat pe alt cineva.. insa "a picat" testul poligraf unde chiar isi recunoastea vina.
Motivul? Era foarte beat cand s-a produs fapta. Pana la urma a fost condamnat deoarece toate indiciile: declaratiile martorilor, ADN din sperma, obiectele sustrase duceau catre el.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
xuser, utilizator

Alte discuții în legătură

Testul cu detectorul de minciuni angela.o angela.o Imi puteti spune va rog daca testul cu detectorul de minciuni se considera proba in instanta? (vezi toată discuția)
Poligraf ragaliemariana ragaliemariana Va rog unde gasesc metodologia(procedura) completa si punctuala (acreditata)a testarii cu poligraful. Etapele ,drepturile si obilgatiile , persoanei testate ... (vezi toată discuția)
Test poligraf stefan_000 stefan_000 Buna seara, am un prieten, care a fost prins luand mita o suma de bani, in urmare seful lui a dispus ca acesta sa fie testat cu detectorul de minciuni. va ... (vezi toată discuția)