avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Politist detasat la SPCLEP
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Politist detasat la SPCLEP

Daca sunt politist detasat la SPCLEP si vreau sa ma inscriu la examen ,pentru ocuparea postului de sef serviciu,proaspat infiintat,trebuie sa am diploma de master sau nu ? Sunt absolvent a 2 facultati,de drept -in 2010-si informatica,dar nu am master.
Sunt considerat ca persoana care urmeaza a fi promovata tinand cont ca sunt detasat la primaria respectiva sau sunt considerat ca recrut,deoarece eu sunt din cadrul MAI ,fiind cu statut special ? Multumesc !
Eu sunt politist detasat la primarie.Pe statul de functii al primariei sunt transferat ca si contractual in functia de inspector de specialitate II,dar la MAI eu sunt politist functionar agent sef principal. Postul de sef serviciu este functie publica.Eu vreau sa particip la concurs,sa ma inscriu si vreau sa stiu daca imi trebuie master sau nu.Multumesc!
gargaritarita a scris:

Eu sunt politist detasat la primarie.Pe statul de functii al primariei sunt transferat ca si contractual in functia de inspector de specialitate II,dar la MAI eu sunt politist functionar agent sef principal. Postul de sef serviciu este functie publica.Eu vreau sa particip la concurs,sa ma inscriu si vreau sa stiu daca imi trebuie master sau nu.Multumesc!


Daca functia de agent sef principal detinuta de dvs. la MAI este functie publica iar primaria v-a incadrat ca inspector de specialitate II (personal contractual), inseamna ca nu prea au habar de Legea nr. 188/1999:hammer:.

Legea nr. 188/1999 prevede ca: "Funcţionarii publici cu statut special pot fi detaşaţi pe funcţii publice generale echivalente funcţiilor publice specifice ocupate", deci nu este posibil ca prin detasare sa transformi un fp in contractual,asa ca cei de la primarie ar trebui internati... :(

D-na de la primarie ar trebui sa se impuste daca crede ca personalul contractual poate participa la examenul de promovare intr-o functie publica de conducere.#-o

Raspunsul pt. dvs.: daca se organizeaza concurs de recrutare, nu este obligatoriu sa aveti master.

ART. 57
(7) Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, candidaţii trebuie să fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice

Art. 37. - (1) Condiţia prevăzută la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu este obligatorie pentru recrutarea funcţionarilor publici de conducere, în cazul exercitării cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere, precum şi pentru funcţionarii publici care ocupă o funcţie publică de conducere, pe o perioadă de 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(2) Funcţionarii publici prevăzuţi la alin. (1) sunt obligaţi să îndeplinească condiţia prevăzută la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în termenul prevăzut, sub sancţiunea eliberării din funcţia publică.



Multumesc!#-o=D>
Daca primarul spune ca vrea concurs de promovare inseamna ca eu nu ma pot inscrie ?Eu nu inteleg,daca este un post nou infiintat de ce nu se poate scoate la concurs sa poata participa toata lumea pur si simplu fara a mai scrie ca e promovare ?
Draga domnule pentru inceput va rog sa consultati mai intai fisa postului pe care a-ti primit-o si d-voastra in exemplar la momentul angajarii-acolo scrie ce fel de angajat sunteti contractual sau functionar public.Acest lucru e si unul din raspunsurile la problema adica:
-daca sunteti angajat contractual nu puteti transferat pe un post de functionar public ci doar prin examen
-daca sunteti tot functionar deci statutul fiind acelasi pentru ambele functii, atunci puteti fi transferat fara probleme.De obicei functiile de conducere implica si un master in domeniul juridic sau administrativ dupa caz depinde insa de anuntul pe care institutia il face.Ar trebui sa ne prezentati acel anunt care nu am inteles este de recrutare prin transfer, prin concurs sau este un post care se adreseaza anumitor categorii de angajati ai institutiei care pot accesa la el?

Alte discuții în legătură

Promovarea in functie de conducere marianecula25 marianecula25 Cine poate participa la un concurs pentru ocuparea unei functie de conducere in cadrul unei institutii publice (vezi toată discuția)
concurs sef birou cristina 33 cristina 33 Daca sunt functionar contractul detasat de la MI in cadrul primariei pot participa la concursul de ocupare a functiei de sef birou SPCLEP,acesta fiind un post ... (vezi toată discuția)
Angajare secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Poate participa la concursul de ocuparea unui post vacant de secretar comuna o persoana care are studii juridice superioare si peste doi ani vechime in ... (vezi toată discuția)