avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Politist detasat la SPCLEP
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Politist detasat la SPCLEP

Daca sunt politist detasat la SPCLEP si vreau sa ma inscriu la examen ,pentru ocuparea postului de sef serviciu,proaspat infiintat,trebuie sa am diploma de master sau nu ? Sunt absolvent a 2 facultati,de drept -in 2010-si informatica,dar nu am master.
Sunt considerat ca persoana care urmeaza a fi promovata tinand cont ca sunt detasat la primaria respectiva sau sunt considerat ca recrut,deoarece eu sunt din cadrul MAI ,fiind cu statut special ? Multumesc !
Din cate am inteles omul deja lucreaza la SPCLEP.Inseamna ca este detasat din 2005 ,acum urmeaza in aprilie,daca e cu ceilalti sa-i expire detasarea ,clar este contractual si se gandeste sa participe la concursul de functionar public din cadrul primariei,pe post de sef serviciu SPCLEP.
Da,dar asta implica,cred eu ,sa renuntati la statutul de politist detasat.Sau poate stie altcineva mai bine.
Daca eu sunt detasat intr-o institutie si particip la un concurs organizat de institutia respectiva,daca castig concursul,inseamna ca renunt la statutul meu de politist detasat ,functionar contractual si raman ca simplu functionar public pe post de conducere.Oare se poate cu amandoua ,adica si functia de conducere si politist detasat ? Nu cred.Oricum sunt multe neconcordante.Pentru ca multi si poate pe buna dreptate considera venirea politistilor detasati la primarii ca o invadare ,datorita faptului ca politistii beneficiaza in acelasi timp de lucru de 2 salarii,fiind platiti de MAI cu anumite solde si indemnizatii,in acelasi timp beneficiind si de salariul de la primarie.Poate ca pe undeva e adevarat,pentru ca nu lucrezi la politie dar esti platit ca politist.Dar daca sitemul da voie sa se intample si asta,mai mult am inteles ca se preconizeaza o prelungire pe inca 6 ani a detasarii,de ce nu ?Ce sa faca detasatul ,sa dea banii statului? Sa spuna ca nu vrea? Desi,e umilitor pentru colegul de birou,angajat doar la primarie.Pentru aceeasi munca nul ia 6-7 milioane in timp ce detasatul ia 15-20 milioane.Democratie.
Stimate domn! poti participa la ocuparea postului de sef de serviciu, sunt directori de directii judeţene care ocupa postul prin concurs. Este o hotarîre a Inaltei Curti de Casatie şi Justitie care a hotarit ca ocuparea unui post de conducere in perioada celor 6 ani de datasare nu constitie incompatibilitate cu functia de politist, funcţia obtinta prin concurs fiind ocupata in perioada celor 6 ani detasare .
persoana respectiva care a ocupat postul de director djep a fost trecuta in rezerva şi in urma hot ICCJ a fost reincadrat si espagubit. Asa ca participa la concurs fara probleme . Singra problema este sa se prelungeasca detasarea. Succes !
Nu cred ca se mai prelungeste detasarea pentru ca deja multi dintre colegii contractuali au senzatia ca nu avem ce cauta in primarii pe considerentul ca suntem militari si beneficiem de doua salarii,avand aceleasi functii.E invidie mare pe salariul politistilor detasati. Desigur ca pe vremurile astea poate ca e de inteles.
Domnule coleg/colega, eu sunt foarte optimist şi cred ca pina la 01.03.2011 vom avea un răspuns clar si sigur. Azi am văzut proiectul unei ordonante de urgenta prin care se modifică Og 84 , în sensul ca se prelungeşte detaşarea pe incă 6 ani- MAI este de acord, s-au primit toate avizele urmeaza sa fie aprobată de primul ministru. Dacă nu se prelungeste detasarea se vor inchide unele spclep-uri pentru că sunt unele unde lucreza numai persoanl detasat şi nu mai exista alti funcţionari. În următorii 6 ani toti detasatii se vor elimina pe cale naturală, pensie sau.... alte morive . Eu totuşi sper intr-o noua dtasare, Asa să ne ajute dumnezeu!

LA MULTI ANI!
Cit despe salarii nu sunt de speriat , raspunderea unui politist este enormă dar asta depinde si de spclep ul unde lucreza , daca primeşte 10 aCi pe saptamina la un spclep rural este una si dac peimeste 80 - 100CI pe zi, prrecum si alte sarcini la un spclep urban este cu totul altceva.
În afara de noram de hrana nu mai primim nimic. ba mai mult acu sau dat 15% si ne ia 5%cass. Asta este sanaătosi sa fim.
LG 410/2010 prin care se aproba OG 63 este la promulgat şla pres. si prevede clar un functionar la 6500 locuitori , a se avea in vedere si populatia arondata. E super se vor reabilita spclep - urile cum au fost o data au cel puti aproximativ.
Prevede 1 functionar la 6500 de locuitori numai ca la noi s-a luat impreuna cu starea civila,ceeace nu e corect pentru ca starea civila are alte prerogative.Mai mult politistii detasati nu pot fii cooptati la activitati de stare civila,exista adrese in acest sens.Si daca la evidenta sunt 3 la st.civila e unul.Adica la evidenta sa presupunem ca e pe undeva echitate de 1/6500 la o polulatie de 20.000,dar la cel de la stare civila nu vine 1/20.000???Si atunci unde e dreptatea ,eficienta si volumul de lucru ???Asta trebuia sa explice desteptii de la Bucuresti cand au dat OUG 63/2010,ca au distrus serviciile si au plecat oamenii capabili datorita incapabilitatii lor de intelegere si explicare.Si dupa ce dezastrul s-a produs acum se mira toti de ce merg SPCLEPurile in jos.

Alte discuții în legătură

Promovarea in functie de conducere marianecula25 marianecula25 Cine poate participa la un concurs pentru ocuparea unei functie de conducere in cadrul unei institutii publice (vezi toată discuția)
concurs sef birou cristina 33 cristina 33 Daca sunt functionar contractul detasat de la MI in cadrul primariei pot participa la concursul de ocupare a functiei de sef birou SPCLEP,acesta fiind un post ... (vezi toată discuția)
Angajare secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Poate participa la concursul de ocuparea unui post vacant de secretar comuna o persoana care are studii juridice superioare si peste doi ani vechime in ... (vezi toată discuția)