avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartament vandut la licitatie de banca
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartament vandut la licitatie de banca

am in asociatie doua apartartamente cu debite f. mari pe care le-am actionat in judecata de anul trecut,dar nu am primit inca nici o hotarare. intre timp,ele au fost vandute de banci la licitatie,fara sa fim anuntati,si ne-am trezit cu noii proprietari si cu acte de proprietate in care se specifica ca apartamentele sunt fara nici o datorie. nu stiu cum putem proceda pentru a recupera datoriile la intretinere de 2000 si respectiv 6000 lei.daca ma poate sfatui cineva cum trebuie sa procedez. va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:17, 14 Decembrie 2010
Era bine daca puteati privilegiu pe apartamente chiar de la initierea procesului.
Insa cred ca se pot anula aceste contracte de vanzare cumparare, mai ales ca deja erati in proces cu proprietarii. Consultati un avocat.
mai avem un termen de judecata acum in decembrie cu ambii fosti proprietari. Problema e ca acestia au fost deja evacuati si nu stim unde s-au mutat. Se pare ca nu e singurul caz cand bancile scot apartamentele la licitatie fara sa anunte asociatiile de proprietari. Noii proprietari s-au prezentat la asociatie cu acte de adjudecare in care se mentioneaza ca apartamentele sunt libere de sarcini. Nu stiu cum vom recupera datoriile
Am fost la Judecatorie pentru a inscrie privilegiul asupra apartamentelor cu datorii mari,dar ni s-au cerut copii dupa actele de proprietate ale acestora si nu am avut la toate pt ca unii proprietari au refuzat sa aduca la asociatie aceste copii. In aceasta situatie au fost si cele doua apartamente despre care este vorba.
Iata ce scrie in legea 230/2007 referitor la inscrierea privilegiului imobiliar, dar si pentru bunuri mobile:
(
2) Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei, la cererea presedintelui asociatiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta. Privilegiul se radiaza la cererea presedintelui asociatiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitantei ori a altui inscris prin care asociatia confirma plata sumei datorate.

Nu scrie nimic de actul de proprietate/ Atunci...pentru bunurile mobile ce s-ar fi cerut? Facturi de achizitionare, chitante?
Asteptam si alte raspunsuri....sa vedem cum se procedeaza la inscrierea acestui privilegiu imobiliar......
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
elga50, moderator
conf.legii230/2007, ne-am prezentat la Judecatorie avand la noi copii dupa fisa de intretinere si ultima lista de plata,dar ni s-a cerut si copie dupa actul de proprietate. Ni s-a motivt simplu ca asa spune legea

Alte discuții în legătură

Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)
Formulare pretentii asociatii de proprietari crina_cta crina_cta Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in cadrul asociatiei de proprietari unul dintre proprietari a ramas restantier la plata cotelor de intetinere. apartamentul ... (vezi toată discuția)
Vânzare la licitație apartament cu privilegiu instituit de asociație. ce se mai poate face dacă asociația nu și-a recuperat prejudiciul? Remusflorilor180 Remusflorilor180 Buna, Asociația de proprietari în care locuiesc a instituit privilegiu imobiliar asupra unui apartament cu restante , care ulterior a fost vandut de banca ... (vezi toată discuția)