am in asociatie doua apartartamente cu debite f. mari pe care le-am actionat in judecata de anul trecut,dar nu am primit inca nici o hotarare. intre timp,ele au fost vandute de banci la licitatie,fara sa fim anuntati,si ne-am trezit cu noii proprietari si cu acte de proprietate in care se specifica ca apartamentele sunt fara nici o datorie. nu stiu cum putem proceda pentru a recupera datoriile la intretinere de 2000 si respectiv 6000 lei.daca ma poate sfatui cineva cum trebuie sa procedez. va multumesc
Acu' poti sa te-ntrebi ca prostu-n mijlocul targului "Si daca proprietarul nu e membru al asociatiei?" Sau alta intrebare: "Da', bancile au avut actul de proprietate al impricinatului?"
Mai astept si alte raspunsuri de la cei care au facut aceste inscrieri de privilegiu imobiliar....pentru ca imi vine sa zic vorba mare si nu vreau sa gresesc...!#-o
Poate or fi alte obiceiuri pe la dumneavoastra dar conform legilor din Romania, iar noi suntem pe aici, privilegiul imobiliar nu se instituie la Judecatorie.
Privilegiul imobiliar se instituie la OCPI (oficiul de cadastru si publicitate imobiliara).
Am instituit privilegii acum 2-3 ani pentru unii restantieri iar acum in noiembrie am instituit iar alte 4 privilegii si nu mi-a solicitat actele de proprietate. Am completat o cerere tip pusa la dispozitie de OCPI, am facut o adresa semnata de presedinte prin care am solicitat inscrierea privilegoiului, am anexat ultimele 3 liste de plata, am platit 100 lei + 0,1% din suma toatala datorata... si-n 2 zile am ridicat privilegiile.
Solutia corecta este cea aratata de @adriantot... In cea mai mare viteza ne-am hotarat sa instituim acest privilegiu imobiliar, chiar daca sunt niste costuri.
Nu stiu ce sa mai zic,multe nu sunt la noi ca prin alte parti. Cererea si taxa sunt si aici,da in plus v-am zis,ni s-a cerut actul de proprietate. De acum e oricum prea tarziu, ca s-a schimbat proprietarul si noul proprietar a venit bine pregatit,cu actul de adjudecare si nici nu vrea sa auda de datorie. E dificil,pt ca la unul din apartamente e vorba de 6000 lei+penalizari,deci aproape 9000 lei, iar vechiul proprietar se pare ca a ramas pe drumuri. Apartamentul s-a vandut cu doar 50000lei(ceea ce mie mi se pare f. ciudat)
Pentru inscrierea privilegiului imobiliar trebuie sa indici: proprietarul, apartamentul respectiv imobilul si nr.-ul de carte funciara. Altfel de unde sa stie cei de la OCPI in care C.F.(imobil) sa inscrie privilegiul. Aceasta este motivul pentru care va va cerut acte de proprietate.
In ceea ce priveste recuperarea cheltuielilor, aceasata fiind posibil doar de la fostul proproetar (daca mai are ceva bunuri sau venituri)pentru ca actualul proprietar a cumparat imobilul prin adjudecare, adica liber de sarcini.
In momentul de fata daca solicitati inscrierea privilegiului cred ca se respinge tocmai pt. motivul ca nu se poate impovara actualul proprietar (inscrierea se face la sarcini) pt. cheltuielile generate de fostul proprietar.
Chiar daca ati fi inscris privilegiul inainte de licitatie nu ar fi fost sanse sa va recuperati creanta pt. ca ipoteca a avut rang prioritar.
Deci incercati un proces si recuperati ce puteti :).
Iar pe viitor sa inscrieti din timp privilegiul pt. rau platnici.