In anul 2003 ouna aprilie ziua 14 am divortat. Totul s-a terminat intr-o singura sedinta. In acel proces de divort s-au solutionat urmatoarele:
1. S-a desfacut casatoria din culpa comuna;
2. S-a incredintat minorul M.C. (fiul nostru) fostei sotii;
3. S-a stabilit pensia alimentara ...;
4. S-a luat act de faptul ca eu M.Ghe. sunt de acord ca fosta sotie sa pastreze numele meu;
5. S-a luat act de o tranzactie pe care o prezint pe scurt: Noi partile intelegem sa partajam imobilul din str... in cote de 50%. Eun M.Ghe. inteleg sa donez fiului meu M.C. cota ce-mi apartine din imobilul din str... in termen de 4 ani de la semnarea prezentei tranzactii. Noi partile intelegem stingem pe aceasta cale orice litigiu cu privire la partajarea imobilului...
Mentionez ca eu nu mai aveam, nici la momentul divortului si nici in prezent, alta proprietate. Promisiunea de donatie facuta de mine la momentul divortului am considerat-o ca fiind un gest prin care asiguram in acel moment stabilitatea necesara fiului meu.
Mentionez ca "definitiv si irevocabil" s-a luat in data de 11 septembrie 2003
In anul 2004 m-am recasatorit
In anul 2005 datorita faptului ca nu eram multumit de felul in care este educat fiul meu, de notele obtinute de el la scoala, am notificat-o pe fosta sotie si pe fiul meu, asupra faptului ca nu sunt de acord cu situatia mai sus aratata si ca daca lucrurile nu se schimba imi voi revizui oferta de donatie in sensul de a renunta la ea. Notificarea este facuta de un cabinet de avocatura prin executor judecatoresc.
In anul 2006 mi se naste un copil din a doua casatorie.
In anul 2007 in luna Mai o notific (printr-un cabinet de avocatura prin executor judecatoresc) pe fosta sotie ca nu mai vreau sa donez cota mea fiului nostru M.C. si doresc pentru stingerea oricaror litigii o sulta in valoare de ....
Spre surprinderea mea pe data de 1 Iunie 2007 fiul meu M.C. (minor la acea data) insotit de mama lui (fosta mea sotie) merg la notariat si fac o acceptare de donatie pe care mi-o notifica in aceiasi zi. Ulterior fosta sotie face toate demersurile si il trece pe fiul meu in cartea Funciara, la Administratia financiara, etc...
Privind cele de mai sus va rog s-mi spuneti daca:
a. pot sa cer revocarea donatiei (pe care de altfel nici nu am facut-o) pentru nasterea celui de al 2 lea fiu?
b. pot sa-i cer despagubiri pentru perioada in care eu am fost lipsit de bunul meu (cota de 50% din imobil)?
Copilul nostru M.C. avea la momentul divortului 14 ani. La momentul cand semna acceptarea de donatie inca nu implinise 18 ani. Acceptarea donatiei a facut-o insotit fiind de mama sa, fosta mea sotie.
Referitor la cei 4 ani, aceasta a fost o perioada, pe care am cazut de acord cu fosta mea sotie, pentru a vedea cum decurg lucrurile in continuare. Practic a fost un termen cerut de mine pentru a putea sa-mi limpezesc situatia. Eu nu mai aveam o alta proprietate si nu puteam sa donez cota mea pur si simplu odata cu divortul. Practic doream sa vad care va fi cursul pe care o vor lua lucrurile. Intelegerea verbala, a fost de altfel, ca ramane la latitudinea mea sa iau hotararea de a dona sau nu in viitor. Sigur ca in situatia de fata nimeni nu mai recunoaste nimic. Toata lumea se rezuma la ce este scris pe hartie. Ba mai mult, daca au vazut ca i-am notificat cu privire la refuzul de a dona, s-au grabit sa accepte donatia, si sa inscrie imobilul la cartea funciara.
In legatura cu acordul de folosinta al locuintei acesta s-a facut in mod tacit, practic nu am scris diciodata nimic in sensul acesta si nici nu mi-am dorit. La momentul divortului am considerat ca este prea mult pentru fiul nostru ca sa mai suporte si plecarea din casa, aceasta considerand-o eu o drama in plus, dar azi se pare ca nici el, si cu atat mai putin fosta mea sotie, nu apreciaza acest lucru.
Nu-i cereti unui copil traumatizat de un divort sa inteleaga doi adulti traumatizati de acelasi divort.
Nu inteleg exact ce e si cum, depinde de inscris... Nu m-am gandit efectiv cum sa il atacati daca este atacabil, dar cred ca ar fi necesar si interesant sa ne spuneti ce v-a spus avocatul...
E cam aiurea ca si cei de la CF au considerat ca e o oferta de donatie.
Cu mana pe inima va spun ca in afara de o mare dezamagire, in cea ce priveste hotararea lui de a semna actele, nu am facut nici un fel de reprosi fiului meu. Desi inainte de a avea discutii cu mama lui, fosta mea sotie despre faptul ca nu voi face acea donatie, am discutat cu el, in mod cert mama lui l-a influientat, nici nu era greu de altfel, ganditiva ca el este azi in clasa a XII, locuieste cu mama lui, intr-un apartament situat intr-o vila in centrul Bucurestiului. Credeti ca nu avea destule argumente mama lui?
Cei de la cartea funciara au mai facut si alte greseli in legatura cu aceasta speta....