avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Admisibilitate plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Admisibilitate plangere CEDO

Care sunt conditiile de admisibilitate a unei plangeri individuale la CEDO? De cand curge termenul de 6 luni ?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:30, 19 August 2008
Domnule avocat Claudiu Lascoschi, eu nu m-am referit in mod expres la coruptia care exista in justitie! Tema discutiei se referea la "amisibilitatea unei cereri la CEDO"! Sa ne intelegem! In ceea ce priveste competenta sau necompetenta cuiva de a judeca magistratii, se pare ca ati inteles gresit! Cel putin, eu nu mi-am arogat asa ceva, am exprimat un punct de vedere cu privire la greselile pe care le fac unii magistrati cand dau solutii atat civile cat si penale. Neatentia magistratilor se rasfrange asupra justitiabililor, care trag ponoasele unor procese interminabile cu cheltuieli mari si in cele din urma constata ca au fost neindreptatiti. Astfel, parafrazez un proverb: "In Romania mori cu dreptatea in brate!".
Sunteti avocat si ar trebui sa cunoasteti foarte bine nemultumirile justitiabililor! In ceea ce priveste salarizarea magistratilor, este rezonabila si motivanta in acest moment si de aceea s-ar impune sa-si faca datoria, doar se supun numai legii, nu-i asa?
tudorioan a scris:

Neatentia magistratilor se rasfrange asupra justitiabililor, care trag ponoasele unor procese interminabile cu cheltuieli mari si in cele din urma constata ca au fost neindreptatiti.


Cand au 70 de dosare pe sedinta, neatentia este de inteles.
Asa o fi, dar solutioneaza dosare de toate felurile si atunci...ce ne facem? Nu sunt specializati pe diferite materii!
tudorioan a scris:

Asa o fi, dar solutioneaza dosare de toate felurile si atunci...ce ne facem? Nu sunt specializati pe diferite materii!

:O De unde le scoateti ? Sunteti plin de informatii si pareti a avea raspuns pentru orice. Exista insa o problema. Mare. Informatiile pe care le postati sunt in general gresite. Si asta o scriu fara a intra in polemica cu dumneavoastra. ;)
Entre deux, domnule tudorioan, judecatorii sunt destul de specializati, astfel chiar si la instantele cu 3-4 judecatori exista complete specializate (civil, familie, fond funciar, etc.). Ca sa nu mai vorbim de tribunale ori de curtile de apel.
Ca veni vorba despe 70 de dosare pe sedinta. Stiti cate cauze are pe sedinta, in medie, un judecator din Germania sau Italia ?
Domnule Tudorian, referirea mea nu va viza pe dvs.;)
La Judecatoria sectorului 1, Bucuresti au si cate 150-180 de dosare pe sedinta.Si au rabdare judecatorii, nu gluma.
70 de dosare palesc in fata a 150.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Caz pentru cedo...lamuriti-ma va rog! ContSters124624 ContSters124624 Buna seara!Am un caz pentru care as dori un raspuns.In anul 2005 am fost arestat, am stat arestat preventiv 5 luni si 3 saptamani, dupa care tribunalul iasi ... (vezi toată discuția)
Dupa recurs urmeaza cedo??? ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.Sunt parte vatamata intr-un dosar in care am fost agresat de un grup de persoane iar din acest grup am ajuns in instanta doar cu unul pentru ca ... (vezi toată discuția)
Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)