avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil OUG 148/2005 pentru copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil OUG 148/2005 pentru copil nenascut - proces cu statul

Va rog sa-mi spuneti si mie daca as avea castig de cauza daca dau statul in judecata ca sa-mi dea indemnizatia de crestere a copilului pana la doi ani dupa OUG 148/2005? in cazul in care eu ar trebui sa nasc in ianuarie 2010. Pentru ca nu mi se pare corect ca in momentul in care am decis sa fac un copil am studiat legislatia in vigoare la acel moment si am decis ca pot sa-mi permit ca cresc un copil cu acea indemnizatie si sa vina statul inainte de a naste sa-mi refaca calculul.
Cred ca in niciun proces, nimeni nu va poate garanta rezultatul. Depinde de avocat (cum prezinta cauza) si de instanta (cum interpreteaza).
Asa ca, eu vreau sa va spun doar atat, uniti-va si deschideti proces. De pierdut, oricum nu aveti nimic. De castigat, in schimb, aveti multe (inca un an de stat acasa cu copilul).
Parerea mea este ca, daca va raportati la legislatia europeana precum si la motivarea hotararii consiliului aveti sanse de castig. Dar, pana nu incercati nu aveti de unde stii.

Va urez multa bafta.
Eu cred ca nu ar trebuie sa influenteze hotararea statului in privinta indemnizatiei daca sa avem sau nu un copil. Si eu voi naste la sfarsitul lui februarie....dar daca fac copiii cu gandul ca ma va ajuta statul...e grav...acum asta este...daca atat i.a dus pe conducatori capul sa faca, nu inseamna ca imi planifica ei familia..cand sau cati copii sa am. Eu una vreau sa am mai multi copii si nu cred ca vor muri de foame sau ca le va lipsi ceva....ca nu vor avea carucior de 10 milioane sau alte chestii total inutile de care sunt orbite unele femei disperate....asta e alceva...dar sa imi influenteze statul nr. copiilor prin faptul ca imi da sau nu bani...mi se pare o aberatie....
Addye a scris:

Eu cred ca nu ar trebuie sa influenteze hotararea statului in privinta indemnizatiei daca sa avem sau nu un copil. Si eu voi naste la sfarsitul lui februarie....dar daca fac copiii cu gandul ca ma va ajuta statul...e grav...acum asta este...daca atat i.a dus pe conducatori capul sa faca, nu inseamna ca imi planifica ei familia..cand sau cati copii sa am. Eu una vreau sa am mai multi copii si nu cred ca vor muri de foame sau ca le va lipsi ceva....ca nu vor avea carucior de 10 milioane sau alte chestii total inutile de care sunt orbite unele femei disperate....asta e alceva...dar sa imi influenteze statul nr. copiilor prin faptul ca imi da sau nu bani...mi se pare o aberatie....

Probabil nu sunteti in unul din acele cazuzi cand, poate mama este unicul intretinator de familie, iar aceasta indemnizatie NU este un ajutor de la stat, ci este platita din cotizatiile noastre la asigurarile sociale.Nu cred ca trebuie sa vedem doar extremele, care doresc lucruri absurde sau exorbitante pentru copii SAU cele care fac copii pentru "A STA ACASA PE BANII STATULUI".C red insa, ca majoritatea este cea care hotaraste, insa indiferent de situatie toti avem nevoie de bani pentru a ne intretine.
Observ ca incetul cu incetul discutia aluneca in alta directie. Pentru cei ca si mine (cu mai putina experienta in sala de judecata) ar fi mai interesant aflarea sanselor sau fundamentelor legale care ar putea conduce la o modificarea OUG ...
Interventie moderator:
:rtfm:

1. Interventiile pe forum si punctele de vedere sunt libere cu conditia sa sa pastreze un ton civilizat.
2. Daca cineva are alta parere sau isi exprima alta opinie nu inseamna ca arunca cu piatra in altcineva. Este un punct de vedere al lui, chiar daca nu suntem de acord cu el.
3. Indemnizatia de CCC nu are legatura cu impozitele si contributiile platite (am observat aceasta opinie gresita in multe discutii pe forum si la TV). Ea este conditionata numai de obtinerea de venituri impozabile din salarii, activitati independente si activitati agricole.
4. Noi, consultantii de pe forum, nu punem in discutie oportunitatea sau corectitudinea legii din anumite puncte de vedere. Noi va ajutam sa intelegeti si sa aplicati legea asa cum este ea, buna sau mai putin buna.
5. In consecinta am rugamintea ca, in spiritul si litera Regulamentului de postare,
sa ne respectam unii pe altii si sa respectam punctele de vedere ale tuturor, chiar daca nu coincid cu ale noastre.
Multumesc pentru intelegere!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mamica de gemeni deninick23 deninick23 Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani. Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2011 tcris tcris Buna, Cine ma poate lamuri in legatura cu indemnizatia de crestere copil conform Ord. 111/2010? Mentionez ca in prezent sunt in concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul ccc ral317 ral317 Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in septembrie. Primul copil are un an si sapte luni, certificat de grad I si as vrea sa stiu daca am vreo ... (vezi toată discuția)