avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... onorariul de succes - bun comun sau propriu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

onorariul de succes - bun comun sau propriu

ce credeţi?
argumentaţi, vă rog
Venitul, fie el salariu sau onorariu, e PROPRIU, nu comun. In privinta bunurilor achizitionate nu va functiona subrogatia, ci bunurile vor fi comune.
Andreea Lisievici a scris:

Venitul, fie el salariu sau onorariu, e PROPRIU, nu comun. In privinta bunurilor achizitionate nu va functiona subrogatia, ci bunurile vor fi comune.

deci aici se aplica regula, în opinia dvs?
Sunt si venituri comune sotilor, dar nu e cazul aici.
Eu am recuperat in executare un astfel de onorariu, dar nu eram sigura nici atunci si nici azi ca este metoda corecta. :D

Cred ca se poate demonstra cu o copie a contractului de asistenta si poate fi cuprins in hotarare ca suma, desi nu exista chitante.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
avokitten a scris:

ce intrebare puneti?:O bun propiriu - studiati codul familiei....

Daca lucrurile ar fi atat de simple Prof Filipescu nu s-ar fi chinuit sa scrie vreo 9 pagini pe marginea calificarii unor venituri ca fiind comune ori proprii si nici n-ar fi avut o bibliografie bogata de citat in subsol.
De fapt, eu am sugerat autorului topicului sa puna intrebarea pe forum dupa ce intai mi-a pus-o mie privat.

Ca atare (scuzati "tonul", dar astazi sunt cu capsa pusa) daca vrem sa dovedim ca pentru unii onorariu de succes e "premiu" pentru munca depusa si nu pura intamplare, e bine sa incercam sa gasim argumente pertinente.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
romascanu, moderator
În opinia dvs, care sunt argumentele care conduc către calificarea ca bun propriu?
Eu optez pentru cealaltă variantă.

Alte discuții în legătură

Caz din presa succesiune adrian pintea anamaria2006 anamaria2006 Sumele de bani pe care decedatul, le-a castigat in timpul vietii sunt in mijlocul scandalului iscat intre sotia sa,si rudele acestuia Unul din punctele ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes (onorarii de succese ?!?) ContSters286016 ContSters286016 Salut! Am si eu o problema. Acum 6-7 luni am inceput un proces pentru primirea unei sume de bani (aproximativ 30000 lei) in baza raspunderii civile ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)