avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... onorariul de succes - bun comun sau propriu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

onorariul de succes - bun comun sau propriu

ce credeţi?
argumentaţi, vă rog
Cred ca ideea se poate simplifica, anume: daca salariatul primeste o prima, in afara de salariul fixat? :-/ Este venit din munca?
Se poate spune ca venitul din onorariile de succes nu sunt venituri din munca, odata ce sunt impozitate etc., avand acelasi tratament juridic, evident, cu celelalte tipuri de onorarii? Eu spun ca da...
Se poate spune insa ca, oricat efort depune un jucator la 6 din 49, ca acele venituri sunt din munca? Parca nu prea...
Atunci, avem raspunsul.

:offtopic: Alexandru, este o optiune sa nu mai urmaresti subiectul, e si usor de folosit. Mie imi place sa despic firul... in cat de multe... :ohyes:
Parerea mea este ca onorariul de succes nu constituie bun comun, ci bun propriu.
Onorariul de succes investit intr-un bun devenit comun va da dreptul la o judecata in care se va avea in vedere contributia fiecarui sot la dobandirea bunurilor respective.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu stiu daca ai observat, dar venea omul aici cu o idee si apoi... :O o argumenta...
Poate nu-ti vine sa crezi, dar asa s-a intamplat.

Chiar daca ai intervenit la 5 luni dupa incetarea discutiilor, poate ne faci onoarea sa ne impartasesti din argumentele tale... daca ai...
Noi asteptam sa participam la noi dezbateri... daca avem argumente pe care sa le dezbatem...

Oricum, Constitutia da dreptul oricui la o judecata pentru orice, ramane de vazut daca si castiga...
AVLIL a scris:


Oricum, Constitutia da dreptul oricui la o judecata pentru orice, ramane de vazut daca si castiga...


Oricui, deci şi mie? OK. Atunci afirm că toată discuţia este sterilă. Onorariul de succes este bun pur şi simplu. Adică nu, nu pur şi simplu, ci chiar foarte bun! E cu atît mai bun cu cît e mai mare!

:thumbup:

=D> Am râs in hohote la mesajul tău...
Aşa e... :))

Alte discuții în legătură

Caz din presa succesiune adrian pintea anamaria2006 anamaria2006 Sumele de bani pe care decedatul, le-a castigat in timpul vietii sunt in mijlocul scandalului iscat intre sotia sa,si rudele acestuia Unul din punctele ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes (onorarii de succese ?!?) ContSters286016 ContSters286016 Salut! Am si eu o problema. Acum 6-7 luni am inceput un proces pentru primirea unei sume de bani (aproximativ 30000 lei) in baza raspunderii civile ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)