avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... avem nevoie de consultant fiscal?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

avem nevoie de consultant fiscal?

avem nevoie de consultant fiscal? ce parere aveti despre rolul acestuia in indrumarea agentilor economici? Au agentii economici "cultura necesitatii unui consultant fiscal"?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 12:03, 27 Martie 2008
Sa stii ca ordinul l-am citit si eu, mersi de repetare. Tot ce vreau e o corelare cu instructiunile de completare!
nu era din Ordin ci era din Codul Fiscal...art. 156 3 alin (6) si (7)...oricum si in OANAF 1/2008 scrie acelasi lucru doar ca le defalca in 392 A si 392 B.

Deci parerea mea este ca 100% trebuie depusa si de PFA-uri
Clar nu vorbim de acelasi lucru!

Cum se completeaza formularul 392B:
Sectiunea "Cifra de Afaceri":
Se inscrie cifra de afaceri realizata la finele anului de raportare care trebuie sa fie cuprinsa intre 10.000 euro si 35.000 euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii.
Sectiunea "Livrari de bunuri si prestari de servicii catre:"
Randul 1 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA.
Sectiunea "Achizitii de la:"
Randul 1 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru achizitii efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 1 – Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare pentru achizitiile efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "Valoare" se completeaza baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru achizitii efectuate de la persoane neinregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 - Coloana "TVA" nu se completeaza.

Nici nu mai pun la socoteala ca PFA nu are cifra de afaceri :D
si PFA -urile au cifra de afaceri...cele care depasesc plafonul sunt obligate sa se inregistreze in scopuri de TVA
istudor adriana a scris:
si PFA -urile au cifra de afaceri...

Nu, au venit brut. Nicaieri, pe niciun formular sau declaratie inafara de prostia asta de 392 nu apare cifra de afaceri pentru persoane care desfasoara activitati independente.

Alte discuții în legătură

Pfa depasire plafon tva coltex coltex Buna dimineata! Varog sa ma lamuriti cu o problema; Daca un PFA a taiat o factura pe luna Decembrie 2009 si a incasat-o in luna ianuarie, eu contabilizez ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 Anamaria Gutiu Anamaria Gutiu Avocatii trebuie sa depuna declaratia 392?! (vezi toată discuția)
Lamuriri declaratia 392 gabrielnicu15 gabrielnicu15 Referitor la decl. 392, dc in cifra de afaceri nu se include vanzarea de active, care este in jurnalul de vanzari, la sectiunea livrari se include aceasta ... (vezi toată discuția)