avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar daca nu e inscris in CCJ?

Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns. Jristul este considerat stagiar 2 ani "la debutul"in meserie chiar daca nu e inscris in colegiu? Institutia in cadrul c areia lucreaza trebuie sa ii asigure un indrumator?
Nu au cum sa spuna nimic ca ar scrie ceva in lege si in statutul consilierilor juridici decat daca ar fi studiat aceste acte(nu cred). Daca lucrezi ca bugetar in institutie publica atunci diferentierea este data de clasa la care esti incadrata si gradul la care ai ajuns si nicidecum de definitivatul in profesia de consilier juridic care tine doar de UCCJR.
Mda... lobby facut de avocati a fost intr-adevar mai activ, mult mai eficient, mai virulent, etc.... insa la partea cu cotizatiile consilierilor juridici prea mici nu sunt de acord. sincer. nu de alta insa una sunt cotizatiile avocatilor care au o profesie liberala si un mod de calcul al acestora si o cu totul alta este cand mie, care am un salar fix, vine cineva si imi cere 500 euro pentru inscrierea intr-o asociatie profesionala, respectiv 250 euro pe an cotizatie, dupa care nu mai auzi de ei decat atunci cand ai intarziat cu plata... Poate ca aceste lucruri au o legatura, eu sunt de acord sa platesc in momentul in care vad si rezultate B-)
Partea rea cu adevarat este ca nu se fac nici lucruri care sunt realizabile fara eforturi financiare;
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2008
beldeanioan, utilizator
:D Nu am nimic impotriva in a da bani, cu atat mai mult in aceasta cauza care, sper, reprezinta si interesele mele. Banuiesc ca asta s-a inteles din mesajul meu anterior. Problema mea cea mai mare a fost ca, fiind in preajma la infiintarea acestor asociatii profesionale, am vazut de catre cine au fost constituite. Presupun ca de-aici si din inexistenta lobby-ului care ar fi trebuit facut ulterior pentru membrii acestor 2 asociatii care exista in zona mea, se trage toata reticenta. :"> Sper sa nu fi jignit pe nimeni...
Referitor la intrebarea ta, nu stiu cand se organizeaza un astfel de examen. Presupun ca se poate afla totusi daca te intereseaza...

avocatii acrediteaza universitati pentru formare - uite ce gaselnita superinteligenta !
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2008
beldeanioan, utilizator

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi: cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)
Despre consilieri juridici MirceaWlf MirceaWlf Bună ziua, am o nelămurire despre cum se obține titlul de “consilier juridic stagiar”. Acesta se obține odată cu înscrierea într-un Colegiu al ... (vezi toată discuția)