avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii diverse Psihologie judiciară Excelenta idee
Discuție deschisă în Psihologie judiciară

Excelenta idee

=D> Este foarte bine venita. De ce ? Pentru ca cel putin, eu cred ca toate problemele care apar la un moment dat intre 2 parti inclusiv cele de natura juridica au la baza o lipsa de comunicare intre parti. #-o Si poate ca ar fi mai bine (vorba dr. Cristian Andrei) ca inainte de a ajunge in instanta, partile aflate in conflict sa discute mai intai cu un psiholog sau cu o persoana care sa le medieze, si care poate sa le ajute intr-un final sa ajunga la o intelegere favorabila pt ambele parti. Dar din pacate nu se intampla asa, si de cele mai multe ori se pornesc razboaie intregi X-( si pe multi ani care in general te afecteaza nu numai din punct de vedere financiar ci si din punct de vedere psihic.:-/ Practic te poate distruge sufleteste :(( o situatie de acest gen.Defapt aceasta persoana - psihologul - sau mediatorul te invata ce sa faci sau ce sa nu faci intr-o anume situatie de criza de comunicare. :D
De exemplu eu as fi interesata ce ar trebui sa fac in situatia in care discut cu o persoana cu care am senzatia ca vorbesc alta limba si nu ma inteleg ? Ce trebuie sa fac sau sa nu fac, sau sa spun, ca sa conving pe cineva sa faca ceva care este legal ? Atata timp cat ii expui prevederea legala, ii arati ca a incalcat legea, iar persoana se face ca nu vede si nu aude...Practic te sfideaza..:P
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2008
Krissia ., Alte profesii
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:22, 20 Aprilie 2009
Krissia a scris:


Daca am dat-o in judecata si n-am rezolvat nimic pentru ca justitia este cum este...?



Mie mi se pare ca ati intrat intrun fel de "competitie" cu persoana respectiva (fac abstractie de faptul ca probabil aveti dreptate). Iar intr-o competitie fiecare parte incearca sa castige. Asa ca imi imaginez ca nu aveti decat 2 variante: fie castigati in final competitia (escaladand acest conflict, facand altceva decat ati facut pana acum) fie iesind din aceasta competitie. Sau mai sunt si alte variante? :)

Ganditi pentru un minut "in pantofii" partii adverse: de ce credeti ca procedeaza asa? Ce credeti ca ar putea-o determina sa procedeze altfel? E un exercitiu simplu si interesant.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2008
Dorin Victor Vasile, utilizator
krissia,
Nu cat de mult problema cu care te confrunti are legatura cu psihologia judiciara ..... Psihologia judiciară este ştiinţă şi practică, o contopire a psihologiei generale şi sociale aplicate la domeniul infracţionalităţii. Domeniul psihologiei judiciare constă în devianţă, adică conduite care se abat de la normele moarale şi mai ales legale dintr-o cultură. Obiectul este studiul şi analiza comportamentelor implicate în procesul judiciar.
Peste tot unde intervine factorul uman si acest domeniu nu e deloc restrans are si psihologia un cuvant de spus" afirma la un moment dat Alexandru Rosca. Si procesul juridic este un asemenea domeniu in care sunt implicati oameni ale caror interese sunt divergente, existand totusi o axa de convergenta care intruneste personajele din scena judiciara: aflarea adevarului. Aflarea adevarului este conditionata, printre altele si de cunoasterea structurii psihice a acestor personaje: infractor, victima, martor, anchetator, avocat si judecator.

elis a scris:

De acord cu dvs in ceea ce spuneti .... dar am o singura intrebare - pentru moment - referitoare la relatia dintre angajati si angajatori. Foarte multi dintre salariati nu se pot exprima in ceea ce priveste neregulile pe care le savarsesc angajatorii . Le este teama, frica ..... de ce? :-/
Cum pot ei sa-si descopere propria solutie la aceasta problema? :(



Poate ca le lipseste educatia organizationala si unora si altora. Angajatii se tem ca nu vor mai gasi altceva de lucru, nu si cunosc valoarea, accepta ceea ce li se ofera nu se prea intereseaza ce drepturi au, iar liderii de sindicat au propriile lor interese nicidecum sa asigure o punte de legatura intre angajat si angajator... Citeam in citeva articole legate de RU cit de important ar trebui sa fie managerul de RU in asigurarea unei apropieri intre anagajat si angajator, sa ii ajute sa concluzioneze ca de fapt , beneficiile sunt si de o parte si de alta, ca mabele parti au drepturi si obligatiii asumate si care in concluzie trebuie respectate... Asistam la niste discutii de genul nu ti convine , pleaca, dunt 100 care asteapta la poarta. Asta era prin 2000, pentru ca in prezent discutiile de acest gen sa dispara, pentru simplu motiv ca este extraordinar de greu sa nu fi afectat de fluctuatia fortei de munca, si atunci , ca angajator trebuie sa gasesti solutii sa ti mentii oamenii. Si angajatii trebuie sa stie sa aprecieze angajatorul. Si, la urma urmei este foarte important sa se mentina comunicarea directa intre angajat si angajator, pentru ca o falsa politica a usilor deschise, poate genera extraordinar de multe probleme.
orca a scris:

... Citeam in citeva articole legate de RU cit de important ar trebui sa fie managerul de RU in asigurarea unei apropieri intre anagajat si angajator...


Corect spus! Ar trebui... Din pacate nu prea mi-a fost dat sa vad vreunul pozitionat altfel decat ... cu fata spre angajator si fundul spre angajat ... sau, mai rau, cu "doua fete".
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2008
romascanu, moderator
romascanu a scris:

orca a scris:

... Citeam in citeva articole legate de RU cit de important ar trebui sa fie managerul de RU in asigurarea unei apropieri intre anagajat si angajator...


Corect spus! Ar trebui... Din pacate nu prea mi-a fost dat sa vad vreunul pozitionat altfel decat ... cu fata spre angajator si fundul spre angajat ... sau, mai rau, cu "doua fete".

Din pacate in general asa se intimpla, poate ar trebui promovate exceptiile. Eu cred ca daca s a putut in societati care au avut la un moment dat probleme- sa zicem ADIDAS- daca se vrea se poate si la noi. Trebuie sa gasesti oameni dipusi sa se implice in asa ceva...Stii cum zicea Grigore C. Moisil ? un pesimist e un optimist foarte bine informat... sper ca mi am adus aminte corect citatul.

Alte discuții în legătură

Hipnoza - exista acte normative care reglementeaza aplicabilitatea? antipot antipot Vreau sa stiu ce anume spune legislatia romana despre hipnoza si aplicabilitatea ei. Pentru ca in america hipnoterapia a ajuns sa fie considerata o terapie, ... (vezi toată discuția)
Fac terapie online, gratuit, cu adolescenți care au nevoie de ajutor și nu își permit să meargă la psiholog. nu am studii în domeniu, pot fi acuzat că profesez fără drept de liberă practică? donsavas donsavas Buna ziua! Am si eu o intrebare. Din cate stiu,nu am voie sa profesez fara autorizatie,indiferent de domeniul in care lucrez. Am inteles ca e o fapta penala ce ... (vezi toată discuția)
Carti importante care schimba opinia despre drept oliviamarcov oliviamarcov cursurile de psihologie judiciara schimba cu totul opinia despre DREPT, il completeaza, il fac mai "integru" mai riguros, si in acelasi timp mai tolerant, mai ... (vezi toată discuția)