avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea

Am descoperit astazi un nou site despre mediere.

Ce parere aveti despre mediere? Poate fi o noua cale de solutionare a conflictelor civile, penale, comerciale. Din cate inteleg oricine poate fi mediator .... trebuie doar studii superioare. M-ar interesa sa fac cursurile de mediator. Pare ceva de viitor. Foarte interesant siteul .... merita vizitat si astept parerile voastre.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Nicolae Dediu , Mediator 22:08, 14 Aprilie 2011
Imi pare foarte rau, dar gresiti daca puneti asa problema: "cascavalul " nu este apanajul persoanei X sau Z.
Daca considerati ca o anumita persoana de pe plaiurile mioritice a descoperit roata, sunteti intr-o confuzie totala.
Medierea sa impus in lume, SUA, Europa, Asia, in timp, iar in Romania a aparut datorita ambasadelor SUA si Canada, care de alfel au generat si girat pregatirea pilot de la Craiova.
Cred ca aici trebuie sa vorbim despre "activitatea de mediere" cu argumente pro sau contra, nu despre personaje.
Din text, reeiese ca nu agreati procedura medierii si ca nu o suportati pe doamna respectiva. Putina politete nu strica pe acest forum.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
Ares-3, moderator
Sunt convinsa ca un acord finalizat ofera o satisfactie deosebita.
Eu personal, chiar daca deocamdata nu sunt mediator autorizat, voi recomanda tuturor persoanelor cu care voi interactiona, sa apeleze la mediere, deoarece consider ca e calea cea mai simpla si civilizata de a ajunge la o solutie favorabila tuturor partilor, de ce nu chiar si la o impacare ( in anumite cazuri cand este posibil ).
Ceea ce am constatat: ca cel mai greu este sa i convingi, pe cei de la care te ai fi asteptat sa inteleaga imediat!
Dar am speranta ca in mintile romanilor medierea se va implementa cat mai curand si definitiv, datorita oamenilor extraordinari ce s au dedicat si se vor dedica acestei profesii, si nu datorita impunerii ca obligativitate a acesteia.
dar atunci cand dai peste un mediator mai slab pregatit(asta ca sa nu spun prost)ce faci,arunci bani pe prostie,sa fim seriosi cine a inventat meseria asta de "mediator a stiut de ce ,nu mai are lumea bani pt.onorariile avocatilor(care sunt........!!!)si hopa hai cu medierea ca e mai ieftina.:P:P:P:P:P:P
Deocamdata nu raspunde nimeni, bag sama intrebarilor puse de mine:

1-Care solutie de mediere nu poate fi aplicata -cel putin la fel de bine- printr-o tranzactie judiciara? si
2-Care este rostul medierii daca pentru orice problema (juridica) ai deja o solutie absolut completa care permite incheierea unei intelegeri in orice forma si in orice faza procesuala?

Acum, distinsa doamna mediator Ciobanu, nu stiu de unde ati tras dvs. concluzia din textul meu ca as fi sustinut ca medierea a descoperit-o madam Gorghiu.
Stim bine cine a promovat medierea si stim si de ce, poate mai bine decat dvs.
Desigur ca nu aveti interesul ”sa dati pe goarna” de ce anume a fost impusa medierea si de ce tembelii de pe la noi au fost nevoiti sa o inghita .... ca multe alte magarii de origine americana -alaturi de altele lucruri unde suntem deficitari-.

Insa neraspunzand intrebarilor mele, distinsa doamna ramaneti, in opinia mea, la afirmatia unui client al meu care spunea, (pentru a justifica de a ce a facut un anume lucru): ” Ca sa mananca si burta mea”
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
Alin Paidiu, Avocat
Pentru Verdi

Rog schimbati in textul dvs. mediator cu avocat si.. faceti comentariile.
Vedeti? sunt sigur ca raspunsul nu va satisface si chiar va infurie...nu-i asa?
Haideti sa discutam pe forum cu argumente nu cu parabole.
Oricum imi place ca aveti simtul umorului.

Alte discuții în legătură

Presedintele romaniei despre mediere Zane Zane ,Fragment din discursul Presedintelui Traian Basescu,la Congresul Avocatilor. ,Pentru degrevarea activităţii instanţelor de judecată avocatului îi ... (vezi toată discuția)
Definitie mediator ContSters244653 ContSters244653 Poate sa-mi explice cineva ce inseamna mai concret mediator? (vezi toată discuția)
Ce este medierea? Iulian81 Iulian81 Eu tot nu inteleg ce este de fapt medirea aceasta??? De ce ar trebui sa mergem la un mediator cu o problema si nu la un avocat? Ce avantaje sunt si ce ... (vezi toată discuția)