avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea

Am descoperit astazi un nou site despre mediere.

Ce parere aveti despre mediere? Poate fi o noua cale de solutionare a conflictelor civile, penale, comerciale. Din cate inteleg oricine poate fi mediator .... trebuie doar studii superioare. M-ar interesa sa fac cursurile de mediator. Pare ceva de viitor. Foarte interesant siteul .... merita vizitat si astept parerile voastre.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Nicolae Dediu , Mediator 22:08, 14 Aprilie 2011
Domnule Apaidu,
Trebuie sa fac niste rectificari:
Fiind de sex masculin, nu pot fi o doamna.
Se pare ca am inteles gresit , cred ca din cauza "cascavalului".
Ar fi interesant sa ne spuneti ce stiti despre primele eforturi ce au condus la aparitia medierii, care sunt interesele, cine castiga, cine pierde si mai ales ce se urmareste!!!
Referitor la intrebarile dvs. o sa va dau niste raspunsuri ce pot fi catolagate clisee:
1-Orce tranzactie poate fi interpretata ca mediere si invers.
2- Rostul medierii se traduce prin timp si costuri.

Oricum, personal am inteles ca nu agreati fenomenul medierii si........ nu sunteti singurul.
Polemica inseamna progres, comunicare, cunoastere chiar si ironii.....
Imi cer scuze domnule Ciobanu,

Ma interesa mai putin sexul dvs. ....so ....... nu am aprofundat problema.:D
Inca o data scuze.

Sigur, americanii sustinuti de extrateresti, mai exact de cei de pe planeta Haplea au sustinut medierea.
Interesele sunte ale Haplistilor care au nevoie de cascaval ..... Cascavalul fiind un soi de bogatie naturala pe planeta Haplea.
Desigur, se urmareste cucerirea intregii planete Pamant de haplisti ... De ce nu chiar a intregului Univers. Chiar atat de multe detalii nu am .... nici macar eu ... de la acest nivel B-)

Insa ... ca vorbiti de timp ... sa intelegem ca nu stiti nici o metoda prin care sa depuneti o tranzactie inainte de termen? Ziceti ca sunteti profesionisti .... in drept.
Se poate rezolva problema timpului cu muuuuuuuult inaintea oricarui mediator. :((
In privinta costurilor pretins mai scazute .... am auzit povestea asta de atat de multe ori incat .... (ca orice interes al locuitorilor planetei Haplea) incepe sa para a fi real. Pana acum nu s-a putut afla cam cat pretinde un mediator pentru o tranzactie de fro” .... sa zicem 2 miliarde de cascavali. (asta fiind moneda nationala a haplitilor). :P Nu de alta dar sa putem face o comparatie. Altfel ... povestea pretinselor costuri reduse ... ramane doar o reclama haplita. ;)



=D>
Apreciez raspunsul dvs.
Clisee v-am transmis, clisee am primit.
Schimb echitabil.
Salutari celor de pe planeta Haplea,
Mult succes in continuare. :)
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
Ciobanu Vasile, Mediator
sa ma explic:in orasul unde locuiesc sunt 2 mediatori,unul e preot si mediator(acuma eu nu i-am facut "prosti"pe nici unul)da cum se impaca preotia cu medierea.....daca e facuta pe bani???,cel de a-l doilea este fiu de magistrat cu scolile platite de tatal sau??sa-mi spuneti ce mediere pot oferi si asta o spun pentru ca sunt patit.Pentru cei care se simt jigniti scuzele de rigoare dar daca sunt profesionisti nu au de sa se simta "cu musca pe caciula"
Am inteles punctul dvs. de vedere.
Exemplele nu sunt relevante, se pot regasi si in tabara adversa, exact in aceleasi conditii prezentate de dvs.
Aici nu este vorba de a te simti jignit sau nu, este o discutie ( o polemica) pe forum si trebuie sa tinem cont de fiecare participant, care de alfel are dreptul la opinie.
Sincer nu inteleg cu ce va deranjeaza medierea? sau va deranjeaza doar anumite persoane ?

Alte discuții în legătură

Presedintele romaniei despre mediere Zane Zane ,Fragment din discursul Presedintelui Traian Basescu,la Congresul Avocatilor. ,Pentru degrevarea activităţii instanţelor de judecată avocatului îi ... (vezi toată discuția)
Definitie mediator ContSters244653 ContSters244653 Poate sa-mi explice cineva ce inseamna mai concret mediator? (vezi toată discuția)
Ce este medierea? Iulian81 Iulian81 Eu tot nu inteleg ce este de fapt medirea aceasta??? De ce ar trebui sa mergem la un mediator cu o problema si nu la un avocat? Ce avantaje sunt si ce ... (vezi toată discuția)