avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pentru amante nu exista legi?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pentru amante nu exista legi?

Buna ziua, vreau sa stiu daca se poate sa o dau in judecata pe amanta sotului, sa-i cer daune morale simbolice pentru prejudiciul adus familiei noastre...
Ar trebui sa va ganditi ca a fost alegerea sotului, doar nu venea amanta sa il scoata cu forta din casa.
corect, nu putem da vina doar pe cea de-a treia persoana care intervine intr-un cuplu.. dar daca toate femeile ar avea putina moralitate in sange si nu ar accepta sa aiba acest statut de amanta , practic amantale nu ar mai exista .
fiecare cuplu are probleme, dar cand intervine o persoana din afara , aceste probleme se accentueaza in loc sa se diminueze, pt. ca cel ce-si gaseste linistea in alta parte, nu mai are dorinta de rezolva problemele conjugale.. din motive demne de inteles.
asa ca TOT NOI FEMEILE SUNTEM DE VINA !!

parerea mea personala este ca ar trebui sa se reintroduca art. de lege care sanctiona adulterul .
doar in acest caz poate ca aceasta imotalitate care exista in ziua de azi , ar avea ceva sanse sa dispara ..
mami76 a scris:

.... nu m-a jutat cu nimic, banii de casa i-a cheltuit cu amanta, nici cand am nascut n-a venit......

Bagati-l la plata pensiei alimentare si va fi obligat sa redirectioneze banii spre cresterea copiilor.
oata am vazut o rezolvare ingenioasa a unei situatii similare...la divort, sotia a decalrat ca-i lasa lui spre ingrijire copiii , cu drept de vizitare zilnic...rezultatul: a fugit amanta:D
roxanel a scris:
daca toate femeile ar avea putina moralitate in sange si nu ar accepta sa aiba acest statut de amanta , practic amantale nu ar mai exista

ar trebui sa se reintroduca art. de lege care sanctiona adulterul .

Sa nu ne gandim la amante / amanti doar ca la un moft...
Nu e in discutie numai moralitatea ci si… necesitatea. Sigur, cazuri de exceptie, dar care exista.
Exemplu: sotia a suferit o interventie chirurgicala sau un accident care a transformat-o in leguma si care a dus la “distrugerea” relatiei sexuale. Unui barbat care doreste sa ramana alaturi de sotie si copii nu i se poate reprosa – in asemenea cazuri – ca are o amanta. La fel si in cazul femeilor care nu doresc sa se desparta de un sot care nu mai e “barbat” din motive neimputabile lui…

Adulterul a fost incriminat si… la ce-a folosit? Se stie, doar, in ce conditii putea fi cineva “pedepsit” Si nu amanta / amantul erau pedepsiti, ci sotii adulterini – ei fiind cei care incalcau dispozitia legii penale.

Superba “rezolvarea” amintita de av.antoanelageaman. Cred ca si in cazul proceselor pentru incredintarea minorului cand femeia ar zice: “sa creasca el copiii, eu doar ii vizitez” multi barbati ar renunta sa mai “lupte”… Uneori am senzatia ca barbatii se lupta – cei mai multi (nu generalizez, pentru ca exista destule exceptii) – doar pentru ca stiu cat de mici sunt sansele lor (dar asa, sa fie… )

Alte discuții în legătură

Buna ziua! noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, ... AFRODITA FRATA AFRODITA FRATA Buna ziua! Noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, prostituate ,infirmiere pentru sotii nostri. Si chiar daca am face-o ei tot se duc la amante ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia ContSters158242 ContSters158242 Am doi copii si un sot care imi tot promite ca nu o mai cauta pe fosta lui amanta Laura. Este un tata minunat si un sot bun, dar aceasta femeie il cauta in ... (vezi toată discuția)
Divort ina-ina-ina ina-ina-ina buna seara!Problema mea este urmatoarea....sunt casatorita de 10 ani am un copil de 6ani jumate....anul trecut am aflat ca sotul meu are o alta relatie....el ... (vezi toată discuția)