avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cabinet avocatial in faliment?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cabinet avocatial in faliment?

Exista posibilitatea ca un cabinet avocatial sa intre in faliment/lichidare?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:35, 8 Aprilie 2008
avTodincaVeronica a scris:
Da, si eu zic ca, fiind persoane fizice autoritate, avocatii nu intra sub incidenta Legii nr. 64/1995, a falimentului.

Legea asta e cam abrogata... de vreo 2 ani. Cred ca e vorba de Legea 85/2006. Domeniul de aplicare e destul de clar exprimat in art. 1, si nu include cabinetul individual sau avocatul colaborator.
Da, intr-adevar Legea nr. 64/1995 e abrogata prin Legea nr. 85/2006 a insolventei. Inca un argument ca nu se pune problema falimentului in cazul cabinetului de avocat. (ati obsevat cum am evitat cacofonia? ) :)
avTodincaVeronica a scris:

........ In cazul in care avocayul nu plateste taxele si impozitele necesare exercitarii profesiei, debitorul poate recurge la executare silita. Pentru neplata consecutiva timp de 6 luni a cotizatiilor la barou sau casa de Asigurari a Avocatilor, sanctiunea este suspendarea din profesie.


Debitor e chiar avocatul care nu plateste .....Eventual creditorul poate recurge la executare silita
Faliment nu s-o putea, da' de lichidare ne vorbeste insusi statutul nostru...
Acum eu sunt SCA in lichidare... =D> Adica tre' sa fac niste calcule, sa impart profit (teoretic, daca as avea cu cine), sa-mi platesc datorii ale SCA... sa termin cumva raporturile juridice incepute... ceea ce nu se prea poate, ca mai am dosare care vor dura inca un an!!!
Iar apoi eu voi fi CA. In care calitate nu stiu sa-mi preiau clientii de pe SCA. Ca am incasat si integral onorariul la unii!!! Si cum nu am voie sa fac reprezentare etc. gratis decat in cazuri bine determinate, cum inchei eu legal alte contracte sau cum le transfer pe cele vechi?
Solutii, cineva? #-o
Scuze, CREDITORUL POATE CERE EXECUTAREA SILITA! evident!

Avocatul cu CA poate substitui SCA si sa mearga in continuare cu dosarele. printr-o conventie civila va puteti reglementa intre voi aceste probleme, impartirea clientilor si a onorariilor.

Alte discuții în legătură

si-a facut cineva stampila personala ca av. stagiar colaborator? marinaL marinaL Buna! Am si eu o nelamurire. Este vorba de posibilitatea de avea clienti proprii, iar indrumatorul imi permite. Imi poate spune cineva care e procedura ... (vezi toată discuția)
Stagiar, colaborare cu mai multi avocati Georgelius Georgelius Buna seara dragi colegi, O amica, proaspat avocat, mi-a supus atentiei o problema privind colaborarea sa, careia nu i-am gasit o rezolvare, ba mai mult i-am ... (vezi toată discuția)
Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)